• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

28.05.2024

19:09

Kada je važno nigde ga nema! Holand bez gola na šest uzastopnih finala!

EPA

Fudbal

Kada je važno nigde ga nema! Holand bez gola na šest uzastopnih finala!

Podeli vest

Napadač Mančester sitija ima problem sa samopouzdanjem na utakmicama kada se direktno odlučuje o trofeju.

Od kako je u leto 2022. godine stigao na "Etihad" - Ering Holand je postao personifikacija moći Mančester sitija. Norveški napadač jedan je od najboljih golgetera na svetu, u dresu "građana" je u svim takmičenjima odigrao 98 utakmica i postigao 90 pogodaka što sa svrstava u red gol-mašina. 

Ipak, već mesecima na račun Holanda stižu brojne pritužbe. Kako navode mediji, uglavnom sa Ostrva, norveški napadač svoju statisku popravlja na utakmicama protiv, na papiru, slabijih rivala, dok je nevidljiv onda kada je Mančester sitiju najvažnije. 

U dvomeču protiv Real Madrida u četvrtfinalu ove sezone, Antonio Ridiger strpao je Holanda, žargonski rečeno - u džep. Nije se Norvežanin video tokom više od 180 minuta fudbala, a svoju golgetersku krizu produbio je tokom nedavnog finala u FA Kupu protiv Mančester junajteda. 

Mediji na Ostrvu pročešljali su statistiku i došli do podatka da je finale u FA Kupu šesto uzastopno u kom Holand nije postigao gol. Tačnije, od dolaska u Mančester siti - Norvežanin nikada nije bio strelac u utakmicama koje direktno odlučuju o osvajaču trofeja. 

Foto: EPA Images

 

Svoj negativan niz počeo je nakon samo dva meseca u taboru "građana" kada je Liverpul savladao Gvardiolinu četu u Komjuniti šildu. Nastavilo se u finalu FA Kupa, takođe protiv Mančester junajteda, ali su tada "građani" slavili sa 2:1 na krilima Gundogana. 

U finalu Lige šampiona prošle sezone Holand takođe nije bio faktor, a negativan niz nastavljen je u ovoj takmičarskoj godini. U pobedi Arsenala u Komjuniti šildu Norvežanin nije postigao gol, ništa bolji učinak nije imao ni u UEFA Superkupu dok je finale FA Kupa odigrano pre tri dana produbilo krizu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija