• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Č.

01.06.2024

07:00

Finale Lige šampiona: Real željan 15. krune, Borusija prekida post!

AP/Photo

Fudbal

Finale Lige šampiona: Real željan 15. krune, Borusija prekida post!

Podeli vest

Fudbaleri Reala i Dortmunda boriće se na "Vembliju" za titulu prvaka Evrope ( 21.00, RTS 1). Madriđani imaju priliku da osvoje 15. naslov prvaka, dok bi Nemci mogli tek po drugi put u istoriji podignuti "ušati pehar".

Plasman "kraljevskog kluba" u samu završnicu najjačeg takmičenja svakako ne predstavlja senzaciju, s obzirom da se radi o najtrofejnijem klubu na Starom kontinentu.

Izabranici Karla Anćelotija su u nokaut fazi izbacili Lajpcig, potom prošlosezonskog šampiona Mančester siti, a onda i Bajern nakon velike drame.

Foto: AP/Photo

Luka Modrić i Toni Kros - aduti Karla Anćelotija

Imaće i sada ulogu favorita, a veliki adut im je upravo italijanski stručnjak, koji je najtrofejniji trener Lige šampiona, koju je osvajao četiri puta sa dva različita kluba.

- Doživeo sam najviše emocija igrajući ovo takmičenje, a strast me gura napred. Nećemo da kažemo da smo favoriti, igramo protiv tima koji je zasluženo u finalu. Znam da će biti borba kao kao u svakom drugom meču za trofej. Borusija je u prethodnim fazama eliminisala jake timove kao što su Atletiko i PSŽ - rekao je Anćeloti.

Ono što može da predstavlja problem za Špance jeste podatak da golman Andrij Lunjin (25) ima grip i da bi mogao da ga zameni Tibo Kurtoa (32), koji se oporavio nakon operacije prednjih ukrštenih ligamenata kolena.

Budući kapiten tima, Dani Karvahal (32), koji će naredne sezone naslediti traku od Naća Fernandeza (34), puca od optimizma.

- Liga šampiona mnogo znači Realu, našim navijačima i onome što naš klub predstavlja. Kada svira himna Lige šampiona, mi ulivamo strah i teror našim protivnicima. Ne znam kako to da objasnim, ali uvek smo tu, nikad se ne predajemo - poručio je Karvahal

Foto: AP/Photo

Dani Karvahal protiv Bajerna

S druge strane, "milioneri" su napravili veliko iznenađenje i dogurali do finala kada ih je malo ko tamo očekivao. Imao je nemački velikan slabu sezonu u Bundesligi, gde je završio kao peti na tabeli, ali je zato u elitnom društvu blistao. Preskakala je ekipa Edina Terzića redom prepreke - PSV Ajndhoven, Atletiko Madrid i Pariz Sen Žermen, a gaje veliku nadu da i Madriđanima mogu da pomrse konce.

Poslednji put fanovi Borusije su se radovali sada već daleke 1997. protiv Juventusa, dok su i 2013. dogurali do finala, ali je tada bio bolji Bajern.

- Imao sam 14 godina kada smo bili na krovu Evrope. Sledećeg dana sam bio na aerodromu kada su igrači stigli sa peharom - prisetio se Edin Terzić, pa dodao:

- Igraćemo protiv izuzetno jakog tima koji je često igrao finala i osvajao titule, ali znamo da je sve moguće u jednom meču. Verovatno bi bilo nemoguće da ih nadigramo u ukupnom skoru, kada bismo igrali više utakmica. Međutim, za 90 minuta smo sposobni da pobedimo bilo koji tim na svetu - naglasio je kormilar Borusije.

Foto: AP/Photo

Edin Terzić

Sudi Slovenac kog su hapsili sa Tijanom Ajfon

Glavni sudija predstojećeg finala biće Slavko Vinčić (44). Domaćoj javnosti Slovenac je postao poznat u maju 2020. godine, kada je bio uhapšen u okolini Bijeljine. Tom prilikom, policija je na jednoj privatnoj zabavi privela 36 osoba među kojima je bio i poznati arbitar, ali i srpska starleta Tijana Ajfon. On je dosad delio pravdu na mečevima svetskog i evropskog prvenstva, kao i finale Lige Evrope između Ajntrahta i Rendžersa 2022. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija