• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: N. Tonić

01.06.2024

12:34

EKSKLUZIVNO IZ LARNAKE: Cvetković: Ne zanimaju nas drugi, vidimo Srbiju u finalu!

fss

Fudbal

EKSKLUZIVNO IZ LARNAKE: Cvetković: Ne zanimaju nas drugi, vidimo Srbiju u finalu!

Podeli vest

Kadetska reprezentacija Srbije sutra u polufinalu Evropskog prvenstva koje se održava na Kipru igra protiv Portugalije.

Najbolji strelac ove generacije "orlića" Mihajlo Cvetković izneo je očekivanja dan uoči utakmice. Špic selekcije Jovana Damjanovića pričao je o prednostima naše reprezentacije, dosadašnjem toku EP, kao i o eventualnoj tituli najboljeg strelca. 

Šta očekuješ ti od polufinala u nedelju. Gde vidiš prednost naše reprezentacije?

- Biće to izazovan meč, ne sumnjam i lep za gledanje… Ipak, s obzirom da smo u polufinalu, medju 4 najbolje ekipe u Evropi, nema lakog protivnika i niko nije tu slučajno. Mislim da u ovoj fazi nema posebnog favorita, igra se jedna utakmica i sve je moguće, a s druge strane uverili smo se da svi igraju kvalitetan fudbal… Portugal ćemo posebno analizirati narednih dana.

Foto: fss

 

Šta je obeležilo U-17 prvenstveno po tebi do sada?

- Nismo imali lake rivale na putu do polufinala, ali smo svojim trudom, željom i odnosom prema dresu zaslužili da se nadjemo medju četiri najbolje selekcije u Evropi. Što se same Austrije tiče, bio je težak meč jer se radi o kvalitetnom protivniku, ali kao što sam govorio u najavi utakmice, ostavili smo srce na terenu i prošli dalje. Mislim da je to ono što je obeležilo Evropsko prvenstvo, što se nas tiče. Mislim da smo za svoju zemlju zaista davali 101%, da su ljudi to prepoznali… To je najvažnije, da smo ujedinjeni, posebno mi kao tim. Ta hemija je nešto posebno.

Foto: fss

 

Priželjkuješ li zlatnu kopačku na kraju prvenstva?

- Ne bih da pričam o zlatnoj kopački, ovde smo svi zajedno, tim… Igramo kao grupa, kao prava ekipa, svaku utakmicu neki pojedinac iskoči i bio to ja ili bilo ko drugi od momaka, biću srećan, samo da prodjemo u finale, za početak. Naravno, srećan sam i priželjkujem svaki dobar uspeh, ali pre svega timski, jer smo ovde da bismo predstavili našu Srbiju.

Foto: fss

 

Ko bi po tebi bio idealan protivnik u finalu?

- Ne zanimaju nas posebno drugi protivnici, ali sebe vidimo u finalu, jer ukoliko ne razmišljamo na taj način, ne bismo ni došli do ovoga.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija