• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

02.06.2024

16:45

Kraj! Šok preokret Portugala, Srbija nije uspela! (VIDEO)

fss

Fudbal

Kraj! Šok preokret Portugala, Srbija nije uspela! (VIDEO)

Podeli vest

Kadetska reprezentacija Portugala šokantnom pobedom i preokretom, savladala je Srbiju 3:2 (2:0) i plasirala se u finale Evropskog prvenstva na Kipru.

 

 

 

SRBIJA - PORTUGALIJA 2:3 (2:0)

Strelac: Cvetković u 22. minutu, Sousa (autogol) za Srbiju, Damjanović (autogol) u 60, Mora u 88, Žoao Trovisko 90+5.

Grad: Larnaka.

Stadion: AEK Arena.

Sudija: David Fuksman (Izrael)

Žuti karton: Felisisima, Kuenda (Portugalija), Kostov, Ranković (Srbija)

Srbija: Jovanović - Bubanja, Milosavljević, Simić (od 56. Damjanović), Stojanović - Kostov, Makević (od 56. Roganović), Vasilić - Maksimović (od 73. Kostić), Cvetković, Ranković (od 73. Ćirić).

Selektor: Jovan Damjanović

Portugal: Fereira - Duarte, Rui Silva, Alfonso Sousa, Kunja (Patrao) - Mora, Felićisimo, Žoao Simoeš (od 66. Fereira) - Varela, Silva (od 61. Mota), Kuenda

Selektor: Santos

 

 

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME

90+6. minut - Kraj utakmice! Kakva šteta, kakva nesreća! Portugal ide u finale

90+5. minut - GOOOOOOOOOOOL! 2:3 Šteta! Minut pre kraja primamo gol! Trovisko je heroj Portugalije! Strelac za veliku pobedu i finale!

90. minut - Igraće se šest minuta nadoknade!

88. minut - GOOOOOOOOL! Kakav šok za Srbiju! Mora nam daje gol u finišu, Portugal stiže do izjednačenja! Pali smo u fdrugom delu, gol je logična posledica.

78. minut - Vasilić je ostao sam u šesnaestercu, obišao je golmana Fereiru, šutirao ka golu, ali ju je sa gol linije izbio jedan od defanzivaca Portugala.

70. minut - Opasan šut More, lopta završava preko gola.

68. minut - Golman Jovanović nas spasava! Kompletna odbrana Srbije je ispala, Silva je izbio sam ispred našeg golmana, obišao ga, ali je Jovanović uspeo da skloni loptu i spasi čist gol

64. minut - Stali su srpski fudbaleri, neverovatno, igra nebo i zemlja u odnosu na prvo poluvreme. Kao da su "orlići" izgubili snagu, koriste to Portugalci...

 

 

60. minut - GOOOOOOOOL! Šteta! 2:1 Autogol "orlića"! Stajala je cela odbrana, lopta je skliznula na Damnjanovića i završila u mreži.

53. minut - Prečka i stativa sad spasavaju Portugal! Lopta je dobila visok luk i očešala prečku i stativu!

Da je ranije pao, bio bi to čist penal, ali nije i Portugal je preživeo.-

49.minut - Nekontrolisan šut Kuende, fudbalera Sportinga. Dobro je što danas ne igra onako kako ume.

47. minut - Srbija odmah preti, Ranković šutira sa ivice šesnaesterca pravo u Fereiru

46. minut - Utakmica je nastavljena

 

 

 

PRVO POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena. Kakvi "orlići", strašni "orlići"!

44. minut - Stativa spasava Portugal! Vasilić u ekstra šansi. I vezni red "orlića" danas funkcioniše besprekorno. Igra se atraktivno i kreativno.

 

 

37. minut - GOOOOOOOOOL! 2:0 Cvetković dobio loptu, prosledio do Rankovića, koji je uradio sve što je mogao, šutirao, a onda se lopta odbila o Alfonsa Souse i završila u golu. 

 

 

28. minut - Kakva šansa za Portugal! Zicer za izjednačenje. Srećom ništa od toga. Milosavljević je spasio "orliće". Odlično se postavionaš defanzivac i posle udarca Varele sklonio loptu sa gol linije. 

27. minut - Nova šansa za Srbiju, Cvetković je probao da doda, nije uspeo, ali lopta je stigla do Maksimovića u petercu koji šutira, ali lopta ide preko gola. 

 

 

22. minut - GOOOOOOOOL! Cvetković 1:0 za Srbiju. Centarfor "orlića" je preciznim šutem desnom nogom poslao loptu iza leđa Fereire, posle duplog pasa sa Makevićem.

18. minuta - Ispali su naši igrači posle kornera nisu se vratili svi, Varela je krenuo sam ka golu,  pratio ga je Kostov i šut je srećom završio pored gola. Ponovo je fortuna bila na našoj strani.

12. minut - Kuenda šutira - prečka! Imali su sada "orlići" puno sreće.

11. minut - Volej Maksimovića, ponovo golman Portugalaca na mestu.

9. minut -  Ranković odlična lopta, vrhunski pas Za Maksimovića, koji šutira pravo u Fereiru. 

4. minut - Portugalski fudbaleri uzvraćaju, Ranković blokira udarac.

3. minut -  Ranković šutira sa distance, Fereirabrani

1. minut - Utakmica je počela. Prvi sa centra su krenuli "orlići". Prva šansa za Srbiju u 35 sekundi, odlično brani Fereira  šut Vasilića.

 

 

UŽIVO:

16.45 - Dobar dan i dobro došli na blog uživo meča Srbija - Portugalija na portalu Informer.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17