• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

02.06.2024

22:11

Damjanović posle bolnog poraza: Zaslužili smo finale, igrali smo ozbiljan fudbal

fss.rs

Fudbal

Damjanović posle bolnog poraza: Zaslužili smo finale, igrali smo ozbiljan fudbal

Podeli vest

Selektor kadetske reprezentacije Srbije Jovan Damjanović izneo je utiske posle nesrećnog poraza i eliminacije njegove selekcije u polufinale Evropskog prvenstva na Kipru.

"Orlići" su bili na pragu finala, jer su do 89. minuta vodili 2:1, a onda su za pet minuta primili dva gola i tako ostali praznih ruku. 

Damjanović je posle meča čestitao svojim momcima na ostavrenom rezultatu, ali ističe da ostaje žal za brojnim promašenim šansama. 

- Prvo poluvreme je pokazalo kako možemo da igramo fudbal, mislim da smo mogli da postignemo još neki gol. Naravno, bila je otvorena utakmica, Portugal je dobra ekipa, a mi smo u drugom poluvremenu mogli da damo gol kojim bio praktično zatvorili utakmicu. Pogodili smo prečku, imali još dve stopostotne šanse. Imali smo i dve prinudne izmene, povredio se centralni bek, morali smo da menjamo, nismo mogli da nastavimo sa igrom iz prvog poluvremena, da igramo do noge - objasnio je Damjanović.

Foto: fss.rs

 

Strateg naše mlade selekcije ističe da zadovoljan prikazanom igrom tokom celog turnira na Kipru. 

- Mogli smo da jednim golom iz već viđenih situacija da privedemo sve kraju, ali momci zaslužuju sve čestitke za ono što su pokazali na turniru. Igrali smo jedan ozbiljan fudbal, mislim da smo zaslužili i taj korak ka finalu. Postići dva gola protiv Portugala, stvoriti toliko prilika, istina bili smo primorani i da se branimo, ali ostaje žal što nismo izborili finale, jer smo bili bliži pobedi, pogotovo posle igre u prvom poluvremenu. Momci su se, moram to da istaknem, ponašali vrhunski, imali smo i dosta pehova, možda su nas povrede onemogućile da napravimo taj poslednji korak. Čestitke momcima još jednom za sve prikazano na terenu i van njega - zaključio je Damjanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija