• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

06.06.2024

06:20

Na današnji dan: Milijaš sa "kreča" rešio Austrijance (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

Na današnji dan: Milijaš sa "kreča" rešio Austrijance (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije na današnji dan 6. juna 2009. godine pobedila je selekciju Austrije sa 1:0 (1:0) u šestom kolu kvalifiakcijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Izabranici tadašnjeg selektora Radomira Antića dočekali su rivala na punoj "Marakani", pred 50.000 navijača, jedini gol postigao je Nenad Milijaš iz penala u sedmom minutu. 

"Orlovi" su odigrali verovatno jedan od najslabijih mečeva u tadašnjem delu kvalifikacija, ali su ipak uspeli da ostvare važan trijumf, peti u kvalifikacijama i približe se odlasku na Mundijal u Južnoj Africi. 

Foto: Starsportphoto

 

Austrija je u Beograd došla sa namerom da osvoji tri boda, čime bi ostala u igri za plasmana na svetsku smotru, pa su od prvog minuta zaigrali agresivno i napadački. Gosti su već u prvom minutu ozbiljno zapretili, kada je zaspala odbrana Srbije, a Majerhofer izašao sam ispred golmana Stojkovića, ali je loše šutirao. Samo tri minuta kasnije, Austrijanci su zapretili u udarcem sa distance.

U jeku inicijative gostiju naš tim je stigao do vođstva. Čuvar mreže Austrijanaca oborio je Lazovića u skom kaznenom prostoru, pa je sudija bez dileme pokazao na belu tačku. Siguran sa 11 metara bio je Milijaš za slavlje domaćih navijača. Rano vođstvo "orlovima" je ulilo dodatno samopouzdanje, zaigrali su mnogo bolje u nastavku i stvarali šanse, ali je do poluvremena rezultat ostao nepromenjen. 

Foto: Starsportphoto

 

Nastavak utakmice doneo je potpuno ofanzivu Austrijanaca, pa je naša odbrana bila na velikim mukama u uvodnih deset minuta drugog poluvremena. Ipak, odličnim intervencijama iskazali su se Ivica Dragutinović i Bane Ivanović i odbili nalet rivala. 

Foto: Starsportphoto

 

Antićevi izabranici imali su dve odlične prilike da možda i reše utakmicu u svoju korist i ne strepe do kraja. Prvo je pokušaj Jovanovića glavom u 69. minutu završio pored gola, da bi minut kasnije šansu propustio i Pantelić sa desetak metara. 

Foto: Starsportphoto

 

Završnicu meča ponovo su obeležili gosti, koji su krenuli na sve ili ništa. U 77. minutu sreća je pogledala "orlove", kada je Mark Janko sa nekih 25 metara šutirao, ali je prečka zaustavila njegov pokušaj. Uspeo je naš tim do kraja da izdrži sve nalete rivala, sačuva svoj gol i osvoji tri važna boda u pohodu na Mundijal. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ben Bentil se vratio u Evropu!
Politika

Ben Bentil se vratio u Evropu!

Bivši košarkaš Crvene zvezde Ben Bentil nakon godinu dana se vraća u Evropu i nastupaće za Hapoel iz Tel Aviva koji se takmiči u Evrokupu.

01.07.2024

12:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija