• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

06.06.2024

07:15

Maradona je izgubio Zlatnu loptu na partiji pokera? Sud zabranio da se proda

EPA

Fudbal

Maradona je izgubio Zlatnu loptu na partiji pokera? Sud zabranio da se proda

Podeli vest

Aukcija ukradene Zlatne lopte, koju je 1986. godine osvojio legendarni Argentinac Diego Armando Maradona, zaustavljena je, saopštila je aukcijska kuća Agit.

Maradonine ćerke tvrde da je Zlatna lopta vlasništvo porodice preminulog fudbalera te da ne može da se proda na aukciji. ​Sud u Nanteru je odlučio da aukcija može da se održi po planu, ali je advokat Maradoninih naslednika uložio žalbu. Aukcija je trebalo da se održi u četvrtak, a novi datum tek treba da bude određen.

"Maradona je uvek izazivao strasti i to se nastavlja uprkos presudi u četvrtak, koju pozdravljamo i kojom je odbačen zahtev naslednika za zabranu aukcije. Naša misija je da organizujemo aukciju u najboljim mogućim uslovima, kako za našeg prodavca, tako i za kupce“, naveo je Maksimilijan Agit, predstavnik aukcijske kuće, u saopštenju.

Foto: EPA

 

 

Maradona je taj trofej dobio na ceremoniji u kabareu Lido na Jelisejskim poljima 1986. godine. Argentinac, koji je 2020. umro u 60. godini, dobio je 1986. godine Zlatnu loptu, trofej za najboljeg igrača na Mundijalu, na kome je predvodio reprezentaciju Argentine do pobede 3:2 protiv Zapadne Nemačke u finalu u Meksiko sitiju. Legendarne su bile sve Maradonine utakmice sa pomenutog šampionata a posebno meč protiv Engleske na kom je jedan gol postigao kako je sam rekao "Božjom rukom", ali i "Gol veka“ kada je solo prodorom predriblovao praktično sve protivnike, u pobedi 2:1 protiv Engleske u četvrtfinalu.

Trofej je kasnije nestao i oko toga su kružile razne glasine. Neki su pričali da ga je Maradona izgubio na partiji pokera ili da ga je prodao da bi platio dugove. Pričalo se i da ga je Maradona čuvao u banci u Napulju, koju su opljačkali lokalni gangsteri 1989. godine, kada je igrao za Napoli. Maradonini naslednici veruju da je ukraden iz banke.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama!
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama!

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija