• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Tomković

15.06.2024

20:20

Kejn i Sautgejt za Informer o Srbiji, Miloševiću, Mitru i Tadiću...

EPA

Fudbal

Kejn i Sautgejt za Informer o Srbiji, Miloševiću, Mitru i Tadiću...

Podeli vest

Selektor reprezentacije Engleske Geret Sautgejt i kapiten tima Hari Kejn odgovorili su na konferenciji za medije na pitanja izveštača Informera.

Šefa stručnog štaba "Gordog Albiona" podsetili smo da smo razgovarali i posle žreba grupa za Evropsko prvenstvo koji je bio održan u Hamburgu početkom decembra prošle godine. Tom prilikom je najavio da će pozvati bivšeg saigrača Savu Milošeića, sa kojim je igrao u Aston Vili, da se posavetuje u vezi sa srpskom reprezentacijom.

- Da, sećam se toga, ali nisam pričao sa Savom. Mi smo dobri prijatelji, ali ne želim da ga dovedem u situaciju da izdaje svoju zemlju time što će meni otkrivati tajne vašeg tima. Ustvari, sigurno mi ne bi dao nikakve insajderske informacije - rekao je Sautgejt za Informer.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Osim toga on nije želeo da nagađa hoće li Stojković sutra izvesti na teren tim sa dva napadača ili samo sa jednim špicem, a pojačanim veznim redom.

- Teško je to znati, Stojković koristi više sistema u igri, a njegovi napadači mogu svima da naprave problem. Imaju jačih strana i prednosti, ali moramo da nađemo slabosti i da ih iskoristimo - rekao je Satugejt i dodao:

- Srbija ima odlične pojedince i izuzetan timski duh. Znamo da će biti teško jer je prva utakmica. Sve ćemo uraditi da pobedimo.

Sautgejt je takođe naglasio da ga nije iznenadila Piksijeva poruka da će Srbija sutra napasti!

- Ne bi me iznenadillo kad bi Srbija napala. Oni mogu brzo da prenesu loptu, ali i da igraju strpljivo. Neće oni sediti i čekati šta ćemo mi da uradimo. To nije način na koji oni igraju. 

Dvojica igrača od kojih Englezi najviše strepe su Aleksandar Mitrović i Dušan Tadić sa čijim su kvalitetima mogli da se upoznaju i u Premijer ligi.

- Pratili smo Tadića u Engleskoj i u Ajaksu. On je taktički obučen igrač, a Mitrović odlična zna svoj deo terena i izvanredan je u odvlačenju odbrane i dominira u vazduhu. Oni nisu jedini igrači u taboru Srbije - dodao je Sautgejt.

Foto: Starsportphoto©

 

Hari Kejn je, s druge strane, rekao za Informer da ne želi da razmišlja o scenariju u kojem Engleska gubi prvi meč na Evropskom prvenstvu od Srbije i onda se "vadi" u ostalim utakmicama.

- Neću da razmišljam o tome, već razmišljam samo o pobedi. Ali u fudbalu sve može da se desi, imate boljih i gorih trenutaka. Moramo da se pripremamo za sve - naglaasio je Kejn.

On se takođe osvrnuo na najavu iz tabora naše reprezentacije da će "orlovi" sutra krenuti ofanzivno na pobedu.

- Srbija ima odlične napadače, koji redovno daju golove, opasni su i naravno da će imati agresivan nastup. Očekujem veoma težak meč - podvukao je Kejn.

Foto: Informer

 

 

Golgeter Bajerna je poput selektora Sautgejta odao posebno priznanje kolegi Mitroviću, zaduženom za golove kod "orlova", ali i Dušanu Tadiću.

- Oni su odlični igrači, Mitrović je igrač koji daje golove, pokazao i dokazao se i u Fulamu i u reprezentaciji. Cenim takve igrače. Tadić je talentovan, taktičan, ima izuzetan pas, ume da završi akciju i znamo da su oni najveća pretnja - dodao je Kejn.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija