• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. K.

16.06.2024

08:59

Momci, da izginete za dres, za Srbiju, svi kao jedan... Cela nacija na nogama!

fss.rs

EURO 2024

Momci, da izginete za dres, za Srbiju, svi kao jedan... Cela nacija na nogama!

Podeli vest

Fudbaleri Srbije posle 24 godine igraju na Evropskom prvenstvu, a navijači jedva čekaju da vide "orlove" na velikoj sceni.

Prvi rival pulenima selektora Dragana Stojkovića u Nemačkoj biće selekcija Engleske od 21.00 u Gelzenkirhenu (RTS 1, Arena 1 premijum).

Nadaju se naši navijači čudu, mada su vodeće svetske kladionice maltene već proglasile Engleze pobednikom. Odnos kvota 1,50 na pobedu Gordog Albiona naspram osam na trijumf naše selekcije dovoljno govori kako svetska sportska javnost vidi predstojeći okršaj na stadionu u Gelzenkirhenu. Na mestu jednog od najvećih rezultatskih katastrofa u istoriji našeg nacionalnog tima i poraza od 6:0 od Argentine na Svetskom prvenstvu 2006, izabranici Dragana Stojkovića pokušaće da se iskupe. Englezi su prvi favoriti šampionata, napadačka sila od koje strepe sve odbrane, pa je jasno zasto navijači strahuju da se ne ponovi Argentina.

 

Svesni su navijači ko su Englezi, ali veruju u naše najbolje fudbalere, da mogu da naprave najveće iznenađenje u Nemačkoj. Nema prevelike euforije, samo da u nju ne upadnemo u poslednjim momentima: "Nemojte da nas razočarate", "Do pobede", "Da se izgine na terenu, pun nam je k***c, manekena iz prošlosti, vreme je da se ispisuje istorija", "Samo srcem za Srbiju", "Kakvi god da ste, naši ste, verujemo vam koliko toliko, igrate za Srbiju, igrajte kao jedan", "Svi kao jedan momcu, da izginete za dres, za Srbiju i da pobedite Engleze", poručuju navijači Srbije na Instagramu najboljim fudbalerima Srbije.

 

 

Foto: Starsportphoto©

Dragan Stojković Piksi

 

 

 

Nažalost, nisu svi puni optimizma, ali takvih je malo: "Nemamo bekove, a Engezi imaju brze igrače na krilima i Kejna i Belingema u sredini. Očekujem da postignu makar tri gola sporoj srpskoj odbrani", malo je na sreću ovakvih komentara na društvenim mrežama.

Kada u nedelju "orlovi" istrče na teren protiv Engleske, selektor Stojković će zvanično ispisati istoriju. Piksi je odveo Srbiju prvi put na Evropsko prvenstvo posle 24 godine, prvi put pod ovim imenom zemlje, ali to nije sve. Postaće  prvi čovek u istoriji srpskog fudbala koji je nastupao na Svetskom i Evropskom prvenstvu kao igrač i na Svetskom i Evropskom prvenstvu kao selektor!

Što ih ne bismo napali, ne razumem? Biće otvorena utakmica. Poštujemo neke stvari, ali pre svega sebe. Učinićemo sve da meč privedemo kraju kako želimo bez obzira na igračku moć Engleske. Srbija sigurno neće biti tim koji će čekati i gledati kako rival igra. Postaraćemo se da mu stvorimo što više problema. Da ne kažem sto odsto, ali 99 odsto znam tim. Bilo bi loše da je suprotno. Momci budu istrčali i(li) ušli, a oni s klupe pokreću promene, ispoštovaće ono što smo dogovorili i analizirali. Tajni nema. Ljudima mogu da poručim da ćemo dati sve od sebe i da ćemo se boriti do kraja. Vidim na igračima da su sve zadatke ispunili bez pogovora. Svi su zdravi i jedva čekaju da pokažu talenat. Do poslednje šanse ćemo se boriti. Ljudi će moći da uživaju u našoj igri. Mi smo tim koji želi da pokaže talenat - rekao je Stojković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija