• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. R.

19.06.2024

10:25

Hrvati i Albanci spremaju novi antisrpski pir? Provokatori igraju za opstanak na EP!

EPA

Fudbal

Hrvati i Albanci spremaju novi antisrpski pir? Provokatori igraju za opstanak na EP!

Podeli vest

Mrzitelji Srba igraju za opstanak na Evropskom prvenstvu i kako stvari stoje, spremaju novi antisrpski pir! Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Albanije sastaju se danas (15.00, RTS 1) u meču 2. kola B grupe na šampionatu Starog kontinenta, a s obzirom na to šta se sve dešavalo u prethodnih nekoliko dana vrlo moguće su nove provokacije prema Srbima i srpskom narodu.

Srpski navijači, ali i članovi ekspedicije našeg Saveza, od dolaska na teritoriju Nemačke bili su izloženi provokacijama, prvenstveno albanskih pristalica i zvaničnika. Između ostalog i novinara Arlinda Sadikua, koji je pred utakmicu Srbija - Engleska ispod tribine sa srpskim navijačima pokazivao dvoglavog orla, simbola takozvane "Velike Albanije".

Osim toga, isplivala je i slika osobe sa uniformom terorističke jedinice OVK. U mržnji prema Srbima priključili su im se Hrvati, pa je nastao snimak kako osobe u dresovima Albanije i Hrvatske zajedno uzvikuju "Srbi, je*emo vam mater".

Ako se sve to uzme u obzir, postoji velika verovatnoća da ih mržnja prema našem narodu ujedini i pred utakmicu u kojoj i jedni i drugi imaju imperativ pobede. "Šahovničari" su u 1. kolu doživeli debakl protiv Španije (3:0), dok su Albanci izgubili od Italije sa 2:1, pa je obema ekipama njihov međusobni duel ključni za prolazak dalje.

Foto: tanjug/ap

Albanci pokazuju njihovog dvoglavog orla

 

Dvojica selektora suočavaju se sa određenim kadrovskim problemima. Nikola Vlašić je napustio kamp reprezentacije i neće igrati za Hrvatsku na EP zbog povrede mišića. Jasir Asani (29) ima problem sa skočnim zglobom i veliko je pitanje da li će selektor Silvinjo moći da računa na njega. 
Selektor Hrvatske Zlatko Dalić (57) poručuje da njegovi igrači moraju da zaborave ono što se dogodilo u prvom kolu i da se fokusiraju na naredni meč.

- Imamo iskusne igrače koji su već bili u ovakvoj situaciji. Nema mesta za pesimizam, pogotovo jer i dalje sami odlučujemo o našoj sudbini. Moramo da se fokusiramo na naredne mečeve i da probamo da ih odigramo bolje. Igrači su svesni koliko smo bili loši protiv Španije i nema svrhe razmišljati o tome - poručio je selektor "kockastih".

Foto: Tanjug/AP

Hrvati su doživeli debakl u prvom kolu

 

Napadač Albanije Arber Hodža (25) svakako najbolje poznaje predstojećeg rivala, jer od 2021. godine igra u Hrvatskoj, a prethodnu polusezonu proveo je u zagrebačkom Dinamu. Naravno, biranim rečima govorio je o rivalu.

- Hrvatska ima jednu od najboljih reprezentacija u Evropi. Dobro poznajem Martina Baturinu i Bruna Petkovića, obojica su sjajni fudbaleri i dobri ljudi. Neće nam biti lako, jer imaju sjajne individualce koji mogu da naprave razliku - poručio je Hodža.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija