• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G. - V. Ž.

19.06.2024

12:28

Podela bodova u Kelnu! Švajcarska na korak od osmine finala, Škoti ostali u igri!

EPAIMAGES

Fudbal

Podela bodova u Kelnu! Švajcarska na korak od osmine finala, Škoti ostali u igri!

Podeli vest

Šestog dana na Evropskom prvenstvu pobedu je upisala selekcija Nemačke, dok su dueli Škotska-Švajcarska, odnosno, Hrvatska-Albanija, završeni bez pobednika.

Osim utakmice Hrvatska - Albanija, koji su se već ujedinili u mržnji prema Srbima, a potom i pobede Nemačke nad Mađarskom, program su zatvorili Škoti i Švajcarci, duel odigran u Kelnu završen je bez pobednika - 1:1. 

ŠKOTSKA - ŠVAJCARSKA  1:1 (1:1)

Strelci: Šer 13ag - Šaćiri 26
Grad: Keln
Stadion: Rajn Enerdži 
Sudija: Ivan Kružilak, Slovačka 

ŠKOTSKA: Gan - Tirni (od 60. MekKena), Henli, Henri - Robertson, MekGregor, MekTominej, Ralston - MekGin (od 90. Kristi), Gilmur (od 79. MekLin)  - Adams (od 90. Šeklend)
Selektor: Stiv Klark 

ŠVAJCARSKA: Zomer - Šer, Akanđi, Rodrigez - Šaćiri (od 59. Embolo), Frojler (od 75. Siero), Džaka, Vidmer (od 86. Stergiu)  - Ebišer, Vargas (od 75. Rider)  - Ndoje (od 86. Amduni) 
Selektor: Murat Jakin

 

 

UŽIVO: 

DRUGO POLUVREME

KRAJ! 

90. minut - Igraće se još četiri minuta! 

Foto: AP PHOTO

 

90. minut - Malo je falilo da Amduni nakon prekida matira Gana, ali nema razloga za brigu napadač Švajcarske budući da je bio u ofsajdu de se njegov eventualni pogodak ne bi računao. 

88. minut - Bliži se kraj meča u Kelnu, Švajcarci imaju posed na svojoj strani, no, većina se svodi na kombinovanje štopera. 

83. minut - Bril Embolo je pobegao odbrani Škotske, uspeo da lobuje Angusa Gana, ali se oglasio VAR. Poništen je još jedan gol "sajdžijama". 

81. minut - Sevnula je kontra Škotske, gađao je Skot MekTominej, ali je u poslednjem momentu reagovao Manuel Anađi! Mnogo sreće za Švajcarce u drugom poluvremenu...

80. minut - Ponovo Švajcarci imaju loptu u svom posedu, ali su sve to jalovi napadi! 

75. minut -  Ogroman vetar u leđa sa tribina dobija četa Stiva Klarka! Fanatički Škoti znaju da isprate svaki pokušaj njihovih miljenika. 

71. minut - Počinje da kuva u Kelnu! Nekoliko oštrih startova na obe strane, a cenu toga platio je MekGin koji je pokupio Fabijena Šera i zaradio žuti karton. 

67. minut - STATIVA! Sreća je pogledala Švajcarce... Najviši u skoku nakon slobodnog udarca bio je Henli, ali je pogodio okvir gola! Šteta, ostaje 1:1. 

64. minut - Vargas je večeras izuzetno motivisan, ali mu ne polazi za rukom da matira Angusa Gana. Sada je golman Škotske bio savladan, no, njegov udarac otišao je preko prečke. 

Foto: EPAimage

 

60. minut - Po jedna izmena na obe strane - Bril Embolo menja Đerdana Šaćirija, dok Kiran Tirni zbog povrede mora van igre, a umesto njega štopera će zaigrati Skot MekKena. 

59. minut - Umalo da "sajdžije" preko Ndijea dođu do preokreta! Kiran Tirni se uhvatio za nogu u trku, nije za to mario napadač Švajcarske, već je istrčao kontru i gađao pored gola. 

55. minut - Prete sada Švajcarci, ponovo preko Rubena Vargasa, ali je još jednom na pravom mestu bio Angus Gan. 

51. minut - Sporna sudijska odluka u kaznenom prostoru Švajcarske... Škoti su bili u naletu kada je Manuel Akanđi pao na travu nakon što se loše prizemljio, glavni arbitar prekinuo je igru i tako izazvao revolt "Tartan armije". 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, Švajcarci odmah svim silama napadaju gol Angusa Gana i u 30 sekundi igre zaradili su dva kornera. Ipak, Škoti nemaju nameru da posustanu, ostaje 1:1. 

PRVO POLUVREME

45. minut - Kraj prvog dela igre! Škoti su poveli nakon desetak minuta igre zahvaljujući sjajnoj kontri, ali i trapavoj reakciji Šera, dok je na 1:1 poravnao Đerdan Šaćiri. 

Foto: EPAimage

 

42. minut - Opao je ritam utakmice nakon što Švajcarci nisu iskoristili svoje šanse da preokrenu rezultat u svoju korist. 

38. minut - Bliži se kraj prvog poluvremena, a Škoti još uvek nemaju šut ka golu Švajcarske. Zanimljivo, duel protiv Nemačke završili su sa nula pokušaja, ali su i tada imali jedan pogodak na svom kontu, takođe - autogol. 

33. minut - Zapretila je četa Murata Jakina nakon kornera, uspela čak i da zatrese škotsku mrežu, ali se javio VAR i poništio pogodak Ndojea. Mnogo sreće za Škote.. 

32. minut - Još jedna opasna akcija Švajcaraca i ponovo je u centru pažnje bio Vargas! Ovoga puta je na visini zadatka bio Angus Gan. 

29. minut - Malo je falilo da "sajdžije" dođu do potpunog preokreta! Vargas je prošao po boku i poslao centaršut, ali je lopta preletela sve u kaznenom prostoru i stigla na nogu Vidmeru. Ipak, bek Švajcaraca gađao je daleko preko gola. 

26. minut - GOOOOOOOOL! Vraća se Švajcarska u meč i to na kakav način... Đerdan Šaćiri je pocepao mrežu Škotske, gađao je as Čikaga iz prve sa dvadesetak metara i surovo kaznio lošu reakciju Ralstona - 1:1!

24. minut - Sve više se igra pred golom koji brani Angus Gan... Sada je Vidmer prošao po desnoj strani, savršeno je reagovao Endi Robertson i loptu izbacio u korner. Nagrađen je kapiten ovacijama sa tribina. 

19. minut - Još jedan nalet čete Murata Jakina, ovoga puta preko Rubena Vargasa! Brzonogi ofazivac pobegao je svom čuvaru, sjurio se u kazneni prostor, ali na pravom mestu je bio Angus Gan. 

16. minut - Odmah Švajcarci pokušavaju da se vrate u igru, nakon kornera sa ivice kaznenog prostora gađao je Rikardo Rodrigez, ali lopta odlazi daleko pored gola, ostaje 1:0. 

Foto: EPAIMAGES

 

14. minut - Gol ipak nije pripisan MekTomineju već Fabijenu Šeru koji je zakačio loptu na putu ka mreži, štoper Njukasla postigao je autogol. 

13. minut - GOOOOOOOOOOL! Vodi Škotska golom Skota MekTomineja! Vezista Mančester junajteda ispratio je kontru svog tima, a onda sa ivice kaznenog prostora gađao i matirao Jana Zomera - 1:0!

8. minut - Reprezentacija Švajcarske uspeva da se konsoliduje nakon furioznog starta rivala. Sada je dugom loptom Remo Frojler pokušao da pronađe Rubena Vargasa na boku, ali je na pravom mestu bio Henri. 

4. minut - Na sjajan način Škoti otvaraju meč u Kelnu, već dva kornera imali su Ostrvljani, ali dva puta je siguran bio Jan Zomer. 

1. minut - Utakmica je počela, sa centra kreću izabranici Stiva Klarka! 

PRE MEČA

20:53 - Kapiten Škotske ponovo je Endi Robertson iz Liverpula, dok traku kod Švajcaraca nosi Granit Džaka. 

20:48 - Večerašnji duel sudi Ivan Kružilak iz Slovačke, biće to njegov prvi duel na ovom Evropskom prvenstvu. U VAR sobi će biti Tomaš Kvjatkovski iz Poljske. 

20:39 - Zanimljivo, Škoti i Švajcarci su poslednji meč odigrali davne 2006. godine, tada su "sajdžije" slavile sa 3:1. Ipak, u ukupnom skoru bolja je "Tartan armija" budući da su upisali osam pobeda, uz tri remija, naspram samo tri poraza. 

20:31 - Kao i pre pet dana, reprezentacija Škotske imaće ogromnu podršku svojih navijača na tribinama. Veliki broj Ostrvljana uputio se ka Kelnu nakon poraza od Nemačke kako bi ispratili i meč drugog kola na Evropskom prvenstvu. 

Foto: EPAIMAGES

 

20:28 - Uloga favorita, makar na papiru, pred večerašnji duel pripada Švajcarcima. Četa Murata Jakina ostavila je izuzetan utisak u prvom kolu protiv Mađarske. 

20:21 - Nema iznenađenja kada su sastavi u pitanju iako ima promena u odnosu na prve utakmice večerašnjih rivala. 

Zomer - Šer, Akanđi, Rodrigez - Šaćiri, Frojler, Džaka, Vidmer - Ebišer, Vargas - Ndoje - izbor su selektora Švajcarske Murata Jakina. 

Sa druge strane, Stiv Klark odlučio se za sledećih 11 - Gan - Tirni, Henli, Hendri - Robertson, MekGregor, MekTominej, Ralston - MekGin, Gilmur - Adams!

20:15 - U slučaju pobede nad Škotima, reprezentacija Švajcarske obezbedila bi mesto u nokaut fazi Evropskog prvenstva budući da su u prvom kolu sa 3:1 savladali Mađarsku. Sa druge strane, "Tartan armija" takođe je poražena i to ubedljivo - 5:1 u susretu sa Nemačkom. 

20:00 - Nakon sigurne pobede Nemačke nad Mađarskom očekuje nas i poslednji meč današnjeg programa u kom se sastaju Škotska i Švajcarska. Taj duel počinje u 21 čas. 

 

 

Nemačka - Mađarska 2:0 (1:0)

Strelac: Musijala u 22, Gundogan u 67. minutu

Žuti karton: Varga (Mađarska), Ridiger, Mitelštat (Nemačka)

Grad: Štutgart.

Stadion: MHP Arena

Kapacitet: 54.272.

Sudija: Dani Makeli (Holandija)

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer – Kimih, Ridigiger, Ta, Mitelštat – Andrih (od 71. Džan), Kros – Musijala (od 71. Filkrih), Gundogan, Virc (od 60. Filkrug) – Haverc (od 60. Sane)

Selektor: Julijan Nagelsman

MAĐARSKA (3-4-3): Gulaši – Fiola, Orban, Dardai – Bola (od 76. Adam), Nađi (od 64. Klajnhajsler), Šafer, Kerkez (od 77. Nađi) – Salaj, Varga, Soboslaj.

 

Selektor: Marko Rosi.

 

 

 

TOK MEČA:

 

 

 

DRUGO POLUVREME

 

90. minut - Kraj utakmice: Nemačka je pobedila 2:0 ide u osminu finala, a Mađari sad zavise od drugih rezultata. 

88. minut - Još malo do kraja, Nemci rutinski privode meč kraju...

75. minut - Nemci ne staju, napadaju u talasima. Gulašiju nimalo nije lako.

71. minut - Nove izmene kod Nemaca. Umesto Andriha i Musijale u igri su Džan i Fidrih.

67. minut - GOOOOOOOOOOOL! Nemačka vodi 2:0! Posle asistencije, Gundogan upisuje i gol. Odlično je prošao Mitelštadt dodao do kapitena i egzekucija je bila neminovna.

62. minut - Musijala! Odličan pokušaj, lopta ide za malo preko gola.

60. minut - Šalaji odlično prošao polevoj strani i centrirao, a u kaznenom prostoru Varga je šutirao preko gola. 

58. minutu - Dvostruka izmena Nagelsmana. Umesto Haverza i Virca u igri su Sane i Filkrug.

Foto: Reuters

 

55. minut - Gulaši sprečava Nemce da uvećaju prednost, šutirao je Toni Kros, a golman Lajpciga uspeo daodbrani.

49. minut - Ekipe su "naoštrene" ušle u drugo poluvreme. Napadaju i jedni i drugi

46. minut - Utakmica je nastavljena

 

 

 

PRVO POLUVREME

 

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena Nemačka vodi 1:0

45+1. minut - Mađarska postiže gol preko Šalaija, međutim Makeli ga poništava

Foto: AP PHOTO

 

45. minut - Igraće se još dva minuta

41. minut - Virc šutira sa distance, lopta odlazi preko gola.

38. minut - Nemačka pojačava. Posle perioda igre u kojem je Mađarska imala inicijativu, sada panceri "opsedaju" gol rivala. Kros izvodi korner, nema opasnosti po gol Mađarske. 

 

 

29. minut - Još jedan pokušaj Dominika Soboslaija, povukao je  kontru, uputio udarac, ali nije bio precizan. 

 

 

24. minut - Fenomenalan udarac Soboslaja iz slobodnog udarca, Nojer sjajnom reakcijom spasava Nemce.

22. minut - GOOOOOOOOL! 1:0 Vodi Nemačka! Orban je bio u duelu sa Gundoganom, pao je, a to iskoristio kapiten Nemačke i asistirao Musijali da zakuca loptu u mrežu – 1:0. VAR je reagovao, gol je morao na proveru i na kraju je priznat.

17. minut - Pritisak Nemačke. Treći korner za "pancere". Odlični Musijala je izblokiran. 

11 minut - Haverc se oslobodio Vilija Orbana, stigao do gola, ali je golman Gulaši sprečio vođstvo "pancer".

Foto: Reuters

 

6. minut - Šansa za Mađare posle kornera sa leve strane. Na drugoj stativi je bio Bola, ali je njegov udarac izblokirao Andrih. Drugio korner za Mađare, ali bez opasnosti  po gol  Manuela Nojera.  

4. minut - Nemci su prvi zapretili preko Haverca. Nema promene rezultat na startu

1. minut - Utakmica je počela. Prvi sa centra krenuli su Nemci.

 

 

DEŠAVANJA PRE MEČEVA:

 

17.55 - U toku je intoniranje himni meč uskoro počinje

 

17.40 - Reka domaćih navijača se kreće ka stadionu u Štutgartu.

 

 

17.27 - U grupi A danas počinje 2. kolo,a evo kakva je situacija na tabeli

 

 

 

17.20 - Od 18 časova u Štutgartu igraju Nemačka i Mađarska. Poznati su i sastavi:

 

 

Nemačka: Nojer - Kimih, Ridiger, Ta, Mitelštat - Kros, Andrič - Musijala, Gundogan, Virc - Haverc.

 

 

Mađarska: Gulaši - Fiola, Orban, Dardai - Bola, Nađi, Šafer, Kerkez - Salaj, Soboslaj - Varga.

 

 

 

 

 

HRVATSKA - ALBANIJA 2:2 (0:1)

Strelac: Kramarić u 74, Đasula (ag) u 76,  Laci u 11, Đasula u 90+5 minutu za Albaniju

Žuti karton: Hisaj (Albanija)

Grad: Hamburg.

Stadion: Volkspark.

Kapacitet: 49.000.

Sudija: Fransoa Leteksije (Francuska)

Hrvatska (4-3-3): Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić (od 84. Sosa) - Modrić, Brozović (od 46. Sučić), Kovačić - Majer (od 46. Pašalić), Petković (od 69. Budimir), Kramarić (od 84. Baturina).

Selektor: Zlatko Dalić

Albanija (4-3-3): Strakoša - Hisaj, Ismajli, Ajeti, Mitaj - Aslani, Ramadani (od 85. Hodža), Laci (od 73. Đasula) - Asani (od 64. Seferi), Broja (od 85. Manaj), Bajrami

Selektor: Silvinjo

 

 

 

 

TOK MEČA

 

 

DRUGO POLUVREME

90+6. minut - KRAJ UTAKMICE! Kakva drama, kakav meč! Albanci poveli, Hrvati preokrenuli, a onda ih Đasula šokirao! Na kraju burnih 2:2! 

90+5. minut - IZJEDNAČENJE!!!! Albanija je izjednačila u "debeloj" nadoknadi vremena!  Đasula je posle autogola poslao loptu u "pravu" mrežu!

90. minut - Utakmica će se igrati još šest minuta. Inače, Albanci su bili blizu izjednačenja, šutirao je Aslani, Livaković odlično odbra

88. minut - Modrić šutira, lopta ide pored Strakošinog gola

76. minut - GOOOOOOOOL! Hrvatska vodi! Autogol Đasule 2:1 za "šahovničare". Sve se dogodilo posle povratne lopte Budimira i udarca Sučića.

 

 

74. minut - GOOOOOOOL! Hrvatska stiže do izjednačenja 1:1! Posle velike gužve u šesnaestercu rivala Kramarić je najbolje reagovao i zatresao mrežu Strakoše.

63. minut - Aslani šutira iz daljine pravo u Livakovića.

58. minut - Hrvatska je bila najbliža golu. Petković je prvo probao glavom iz okreta, a onda posle kornera i Šutalo je probao. Albanija i dalje vodi.

 

 

54. minut - Kovačić je šutirao sa distance, a posle odbitka loptu je uhvatio Strakoša.

51. minut - Rezervista Sučić je posle nekoliko minuta na terenu  dobro šutirao, ali Strakoša na mestu.

46. minut - Utakmica je nastavljena. Izmene u Hrvatskoj: Luka Sučić i Mario Pašalić su ušli umesto Lovra Majera i Marcela Brozovića.

 

 

 

PRVO POLUVREME

45+1. minut - Kraj prvog poluvremena Albanija vodi protiv Hrvatske 1:0.

45. minut - Igraće se još minut

 

 

39. minut - Na stadionu je i šiptarski "novinar", provokator, koji je poslao novu poruku Srbiji.

36. minut - Kramarić je oboren, blizu kaznenog prostora, loptu je uzeo Modrić izveo slobodan udarac, ali dobra reakcija odbrambenih igrača Albanije.

31. minut - Livaković spasava "šahovničare"! Modrić je pogrešio, sevnula je kontra Albanaca, Aslani je izbio sam ispred Livakovića, koji spasava čist gol.

Foto: EPA Images

 

30. minut - Hisaj šutira sa ivice kaznenog prostora, ali i mogao i morao je to bolje da uradi.

27. minut - Hrvati imaju čak 67 odsto posed lopte, ali broje se golovi, a Albanci vode na Volkspark stadionu.

26. minut - Bude se "kockasti" polako, ali izjednačenja nema. Majer centrira, a Bruno Petković slabo pokušava glavom. Lopta je završila visoko preko gola.

Foto: EPA Images

 

20. minut - Prva kakva-takva šansa za Hrvatsku, pokušao je Brozović, ahrbatski reprezentativac šutirao je pored gola.

15. minut - Nova šansa za Albance. Bajrami sad preti "šahovničarima", šutirao je iskosa, pored gola. Korner, lopta jer zakačila Juranovića.

11. minut - GOOOOOOOOOOL! Albanija vodi 1:0!!!! Hisaj je odlično prošao, još bolje centrirao, dok je na prvoj stativi Ćazim Laci reagovao kako treba i glavom pogodio prvi ugao.

8. minut - Slobodan udarac je za Hrvate posle faula. Modrić je ubacio loptu u srce šesnaesterca, ali dobra reakcija defanzivca rivala, koji otklanja opasnost.

4. minut - Relativno miran početak utakmice, iako bi se reklo da je Albanija malo "jače" ušla u meč

1. minut - Utakmica je počela, prvi sa centra krenuli su Albanci

 

 

 

DEŠAVANJA PRE MEČEVA

 

 

14.55 - U toku je intoniranje himni meč uskoro počinje.

 

14.45 - I selektor Italije Lućano Spaleti došao je da na meč rivala "azura"

 

 

14.30 - Stadion u Hamburgu će biti ispunjen do poslednjeg mesta navijačima i jednog i drugog tima.

 

 

 

14.20 - Objavljeni su i sastavi:

 

 

Hrvatska: Livaković - Juranović, Šutalo, Gvardiol, Perišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Petković, Kramarić


Albanija: Strakoša - Hisaj, Ismajli, Ajeti, Mitaj - Aslani, Ramadani, Laci - Asani, Broja, Bajrami

 

14.15 - Za 45 minuta na porogramu je prvi meč današnjeg programa, u grupi B se sastaju Hrvatska i Albanija.

13.50 - Fudbaleri Hrvatske izgubili su u 1. kolu Evropskog prvenstva od Španije sa 3:0, dok su Albanci poraženi od Italije sa 2:1. To znači da će i jednima i drugima današnji meč biti možda i ključan na turniru. Kvote su na strani Hrvata, pa je koeficijent na njihov trijumf 1,52, dok je na Albaniju preko 7,50.

13.25 - Navijači Albanije ponovo su prevršili svaku meru sa širenjem mržnje prema Srbima! Oni su, u društvu ozloglašenog novinara Arlinda Sadikua, ponovo psovali majku našem narodu, ničim izazvani!

Kako je to izgledalo, možete pogledati u izdvojenoj vesti.

13.00 - Naši fudbaleri otputovali su iz Augzburga u Minhen na utakmicu sa Slovenijom, a fotografije i atmosferu iz našeg tima pogledajte u narednoj galeriji.

 

12.20 - Ovo su termini i parovi današnjeg dana.

PAROVI I RASPORED

Hrvatska - Albanija 2:2 (0:1)

Nemačka - Mađarska 2:0 (1:0)

Škotska - Švajcarska

 

12.10 - Dobrodošli na blog uživo na kojem možete pratiti sva dešavanja sa Evropskog prvenstva u fudbalu. Na ovom blogu možete pronaći sve informacije sa šampionata iz Nemačke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera Bandera

pre 3 nedelje

Eh da mi je pronaći način kako da oboje izgube😎

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija