• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Tomković

19.06.2024

16:56

SASTAV: Piksijeve 4 velike rokade za Slovence!

Informer

Fudbal

SASTAV: Piksijeve 4 velike rokade za Slovence!

Podeli vest

Protiv Engleske je bilo dobro, ali ne dovoljo da se izbegne poraz. Protiv Slovenije sutra ne sme da bude greške.

Selektor Dragan Stojković Piksi zbog toga je rešio da napravi četiri velike rokade kako bi sastavio tim sposoban da sruši Slovenc!

Vratiće se na oprobani recept koji je Srbiji doneo toliko radosti i uspeha u protekle tri godine. Šef stručnog štaba „orlova“ odlučio je da za sutrašnji meč, koji je Nikola Milenković ocenio kao biti ili ne biti za Srbiju, vrati u startnih 11 kapitena Dušana Tadića.

Nema sumnje da će, pre nego što utakmice počne i ma kako da se završi, biti spekulacija da li je Piksi svakako to planirao i ranije ili je Tadića uvrstio u tim pod pritiskom zbog kapitenovog izliva nezadovoljstva posle Engleske. Fudbaler Fenerbahčea, međutim, jeste srce i duša našeg nacionalnog tima i njegov povratak u starnu postavu s nestrpljenjem čekaju navijači, ali i skoro svi igrači.

Foto: Starsportphoto

 

 

Možda se jedino Sergej Milinković-Savić neće radovati selektorovom izboru početnog tima za Slovence, jer za vezistu Al Ahlija nije predviđeno mesto. On će meč početi s klupe, dok će iza Tadića kao defanzivni ili centralni vezni dejstvovati Saša Lukić i Ivan Ilić.

To znači da nije samo Milinkovića-Savića slabija partija protiv Engleske koštala mesta u timu, već i Nemanju Gudelja.

Foto: Informer

 

 

Pitanje povratka kapitena je ono što Srbiju najviše zanima i od toga smo morali da krenemo. Promena će, međutim, biti i na golu, jer će se među stative vratiti Vanja Milinković-Savić. Zašto? E, to u ovom trenutku znaju samo Piksi i njegovi saradnici. Iznenađenje bilo kad je sklonio Vanju i u startere za meč sa Ostrvljanima uvrstio Predraga Rajkovića, a još veće je što je golman Majorke posle sasvim dobro odrađenog posla opet dobio kartu za klupu.

Foto: Starsportphoto

 

 

Defanzivna trojka ostaće u nepromenjenom sastavu i nepromenjenoj postavci u odnosu na prvih 90 minuta. Desni štoper biće Miloš Veljković, centralni Nikola Milenković, a levi Strahinja Pavlović.

Desni bok pokrivaće Andrija Živković, a posle povrede Filipa Kostića i odlične partije u drugom poluvremenu protiv „Gordog Albiona“ mesto uz levu aut-liniju bukirao je Filip Mladenović.

Ono što će navijače jednako da obraduje kao povratak Tadića jeste činjenica da će „orlovi“ ponovo izaći na terenu sa napadačkom postavkom. Nadamo se samo da će ovaj put od starta nametnuti ritam, pritisak, „zaključati“ loptu i dominirati terenom, te da u formaciji sa dva špica, Vlahovićem i Mitrovićem, neće prvih 20 minuta prepustiti protivniku.

Foto: Starsportphoto

 

 

Slovenci su idealan rival da Srbija odigra sa dva špica i da se oni upišu u strelce. Vlahović da pretvori u gol silnu želju i motivaciju s kojom je došao u Nemačku, a Mitrović da podseti selektora Stojkovića i sve kojima je podsećanje potrebno da u tandemu sa Tadićem predstavlja ubistvenu kombinaciju. Kao kad mu je kapiten namestio gol protiv Švajcarske na Mundijalu 2018. ili protiv istog rivala u Kataru 2022.

Foto: Informer

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Limes

pre 3 nedelje

Sa Tadićem, Mitrovićem i Vlahovićem mi igramo utakmicu sa 2,5 igrača manje. Vlahović hoće a ne zna, Mitrović je toliko spor da više nije nikakva opasnost za gol protivnika, a Tadić bi da komanduje ali niti ima snage niti može stići do lopte!! Od njih trojice samo jedan na teren. Sa njima nemamo igru, nedostaje nam igrača. A Gudelje, plejmejker, to samo Piksi može da smisli, ludilo. Bolje da kući mazi mladu ženu!

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija