• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2024

17:50

Živi smo! Srbi ne umiru tako lako! Piksi o šansama, provokacijama, junaku Joviću, Mitru...

Starsportphoto

Fudbal

Živi smo! Srbi ne umiru tako lako! Piksi o šansama, provokacijama, junaku Joviću, Mitru...

Podeli vest

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi na pres konferenciji posle utakmice rekao je da je zadovoljan zbog toga što je njegov tim stvorio mnogo šansi, ali da nije bilo sreće što još neka od njih nije ušla iu mrežu.

Fudbalske reprezentacije Srbije i Slovenije odigrale su 1:1 u meču drugog kola grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

- Srbi ne umiru tako lako. Ne predajemo se niti ćemo se predavati. Mi verujemo do kraja i rezultat je došao kao nagrada za to verovanje. Za mnoge je utakmica već bila završena, ali za nas nije. Ali jedna teška utakmica u svakom slučaju, to smo ipak znali ovo je Evropsko prvenstvo. Svaki bod je važan, svaki rezultat je važan, ono što je važno za mene, moram momcima da čestitam da smo kreirali veliki broj šansi, ali da lopta nije ušla u mrežu. Ali to je fudbal i moramo da prihvatimo, ali danas nismo želeli da izgubimo od Slovenije i zato je nagrada na kraju i došla. Ako gledate statistiku, mi smo daleko bolji. To je stil koji želimo da prikažemo. Želimo ofanzivan fudbal. Ni stopostotne šanse ne moraju biti golovi. Rezultat koji nas ostavlja u igri. Čekamo poslednju utakmicu - rekao je Piksi na početku konferencije.

Foto: EPA EFE

 

Zadovoljan je bio Stojković i statističkim podacima:

- Kad vidimo statistiku u daleko smo većoj prednosti u odnosu na Slovence imali 14 15 udaraca na gol, to je fudbal kakav mi želimo da igramo. Rezultat koji nas ostavlja u igri i čekamo poslednju utakmicu.

Novinar iz Engleske pitao o saopštenju FSS i povlačenju sa EURO ukoliko se Hrvati i Albanci ne kazne zbog povika "Ubij, ubij Srbina"!

- Hvala na pitanju pitakte me nešto o utakmici. To je za mene beznačajno, pitajte me nešto o utakmici. Ništa nisam o tome pročitao verujte mi. Ni izjavu ni komentar, ne znam ništa o tome.

O primljenom golu...

- Znate kako najvažnije kad se dođe u situaciju da primite gol, najvažnije da budete mitni i razmišljate racionalni., Vukao sam neke potezer koji će doneti dobro našem timu. Videli smo jedan visok stepen karaktera i mentaliteta i sa te strane mogu biti zadovoljan i sa tim izmenama i osveženjima čekali smo giol. A i prezimena. Mitrovićeve šanse, on to rešava lagano, ali i tu moraš da imaš sreće, živi smo to je najvažnije.

Foto: EPA EFE

 

O strelcu Luki Joviću:

- Od svakog igrača koji ulazi u igru očekujem da unapredi igru, a ne da upiše nastup. Luka jović je igrač najvećeg golgeterskog kalibra, osvežio je napad, pa Sergej, pa Smardžić, pokazali smo koliko želimo napadački fudbal, a ne ziheraški. Srbija igra napadački, pokazali smo karakter, da se ne predajemo i igramo do kraja. Plan je bio da pobedimo utakmicu. Bio bih razočaran i nezadovoljan da smo završili utakmicu bez ijedne šanse. Ovako ne mogu ništa da zamerim igračima, to je najvažnije.

Prvih 20,30 minuta slabije pa se dizali šta popraviti...

- Mi stalno radimo na tom jednom segmentu, ali važno je i poluvreme i 75 minut, sve je važno, mora da se bude mnogo aktivniji, i da koristimo prostor. Odbrana odradila vrhunski posao. Nije ni malo lako protiv dvojice napadača Slovenije. radimo na tome da igramo svih 90 minuta ali više faktora utiče na to

Foto: EPA EFE

 

Igrali smo sa tri napadača. Vlahovićev učinak?

- U određenim trenucima bilo je problema. Imali problema sa odbrambenim igračima Slovenci uvek su bili slobodni igrali sa tri napadača, biolo teško trojici napadača da pokriju sredinu terena. Tražio sam od Vlahovića i Mitrovića i da se vrate i pokriju sredinu. Želim od naših igrača da budu odlučni. Kažem, jako sam zadovoljan, stvaranjem sedam, osam, devet velikih prilika, jer se radi o Evropskom prvenstvu a ne nekoj nebitnoj utakmici.

Ivan Ilić i Saša Lukić?

- Imao ideju s obzirom da smo želeli pobedu i da dominiramo što se tiće tehničkih kvaliteta, zato sam odlučio da Ilić i Lukić počnu jer imaju dobru viziju. Video sam da su hteli najbolje, dobro odigrali meč, odradili ono što sam očekivao od njih. Cenim tehničke kvalitete kod igrača, on je neko ko je doneo odličnu viziju i ima odličlne prekide. Da zaključim, teška utakmica, Srbija ne umire tako lako - rekao je na kraju pres konferencije Dragan Stojković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija