• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2024

22:54

Italijani presudili sebi! Španija dominantno do osmine finala,  Donaruma skidao zicere, a odlučio - autogol!

EPAIMAGES

Fudbal

Italijani presudili sebi! Španija dominantno do osmine finala, Donaruma skidao zicere, a odlučio - autogol!

Podeli vest

Fudbaleri Španije pobedili su Italiju 1:0 (0:0) u drugom kolu Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Gol odluke, preciznije autogol postigao je Kalafjori u 55. minutu. 

"Furija" je zasluženo slavila, iako je pobeda mogla da bude ubedljivija. Za to je "kriv" golman Italijana Đonaruma koji je poskidao nekoliko zicera.

Već u 2. minutu utakmice Pedri je probao da iskoristi centaršut koji je došao do njega, ali Donaruma je odmah sjajno intervenisao.

Osam minuta kasnije Niko Vilijams je bio sam na nekoliko metara, šutirao je glavom, ali lopta ide malo pored gola već matiranog golmana Italije.

Nakon toga još nekoliko jako dobrih udaraca sa distance Španaca, ali Donaruma je bio na visini zadatka.

Foto: EPAIMAGES

 

Sve što su uspeli da urade Italijani u prvom poluvremenu bio je udarac u poslednjem minutu prvog poluvremena koji je otišao visoko preko gola.

Nova šansa za Špance u 52. minutu. Pedri je dočekao centaršut u kaznenom prostoru, ali lopta je otišla malo pored gola.

Do vodstva Španci dolaze u 55. minutu. Posle centaršuta lopta pogađa Kalafjorija i ulazi u mrežu, pa je autogol rešio ovu utakmicu.

Foto: EPAIMAGES

 

Pet minuta kasnije nova sjajna šansa za Špance. Lamine Jamal je šutirao sa velike udaljenosti, ali lopta ide malo pored leve stative.Niko Vilijams sjajno je šutirao u 71. minutu, ali ovaj put je Italijane spasila prečka.Azuri su do kraja utakmice imali samo jedan jedini udarac u okvir gola protivnika, a to naravno nije dovoljno za pozitivan rezultat.

Dve sjajne prilike imao je Perez za Špance i mogao je da "pojača" vodstvo svoje ekipe, ali Donaruma je bio zaista sjajan na golu.

Španci su ovom pobedom osigurali prolaz u narednu fazu takmičenja jer imaju dve pobjede u dve odigrane utakmice.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52