• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.R.

24.06.2024

10:46

Albanac sramno prozivao Srbe i Makedonce, a Englezi u čudu! Moraće neko da im objasni...

profimedia

Fudbal

Albanac sramno prozivao Srbe i Makedonce, a Englezi u čudu! Moraće neko da im objasni...

Podeli vest

Kao bomba je odjeknuo skandal koji je napravio reprezentativac Albanije Mirlind Daku, kada je javno prozivao Srbe i Makedonce na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a i britanski "Gardijan" posvetio je Dakuovom vređanju veliku pažnju. Ipak, tamošnji medij nije uspeo čitaocima da objasni odakle pomenutom provokatoru tolika mržnja prema ova dva naroda.

Nakon odluke UEFA da suspenduje albanskog fudbalera i provokatora Mirlinda Dakua zbog vređanja Srbije i Severne Makedonije velika pažnja posvećena je ovom incidentu na našem kontinentu.  

Pokušao je "Gardijan" da objasni čitaocima kako stoje stvari, ali nije autoru teksta to baš pošlo za rukom.

"Disciplinsko telo je saopštilo da je Daku suspendovan zato što nije poštovao generalne principe ponašanja i zbog kršenja osnovnih pravila pristojnosti, kao i zbog korišćenja sporskog događaja za manifestovanje nesportske prirode i zbog uznemiravanje fudbalskog sveta. Navedeno je u obrazloženju  da je Daku vikao 'jebeš Srbiju' i jebeš Makedoniju' dok je stajao kraj terena u Hamburgu, gde je Albanija izborila remi sa Hrvatskom (2:2). Daku je rođen na Kosovu i istorijsko neprijateljstvo sa Srbijom je dobro dokumentovano, dok je manje očigledna logika njegovog skandiranja protiv Severne Makedonije, čiji se fudbalski savez sutradan žalio u UEFA", piše britanski medij.

 

Foto: profimedia

 

 

 

Čudno je kako engleski autori znaju za sukob Srba i Albanaca u Srbiji, a ne i za rat makedonske vojske sa albanskim teroristima 2001. godine (22. januar do 12. novembar), no možda im neko to i pojasni.

Bilo kako bilo, ostaje pitanje kako će svoju sramotu objasniti saigračima iz Rubina iz Kazanja, pošto deli svlačionicu sa Srbima Igorom Vujačićem, Urošem Drezgićem, Bogdanom Jocićem, Darkom Jevtićem, Lazarom Ranđelovićem, Nikolom Čumićem, i Lukom Bjelovićem.

Inače,  provokator je rođen na Kosovu i Metohiji, a nije se libio da uzme megafon posle utakmice protiv Hrvatske i poveo pesmu u kojoj se vređaju Srbi i Makedonci i zbog toga neće igrati protiv Španije, niti u osmini finala, ako Albanci izbore plasman. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52