• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

24.06.2024

17:55

Stojković o Eriksenu: Drago mi je da je živ i da može da igra, ali bih voleo da sutra bude na klupi!

Starsportphoto

Fudbal

Stojković o Eriksenu: Drago mi je da je živ i da može da igra, ali bih voleo da sutra bude na klupi!

Podeli vest

Eriksen je obeležio jednu fudbalsku eru, vrhunski igrač, Danci imaju izvanredan kvalitet, poručuje selektor Srbije.

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra se od 21 čas na "Alijanc Areni" sastaje sa Danskom u poslednjem kolu grupne faze na Evropskom prvenstvu. Tim povodom se danas na konferenciji za medije pred novinarima pojavio selektor Dragan Stojković Piksi. 

Govorio je selektor "orlova" o brojnim temama, a poseban osvrt dao je na kvalitet Danske i Kristijana Eriksena. 

- Danska je odlična ekipa, izvanredan kvalitet od Eriksena, Hojbjerga, Hojlunda, Vinda, Kristensena, Malea... Izuzetan tim, ali verujemo da možemo da ih pobedimо. Eriksen je obeležio fudbalsku eru, fenomenalna karijera. Posebno mi je drago što je nakon svih zdravstvenih problema među nama, da je živ uopšte, a čak može i da igra. Voleo bih, sigurno, da bude na klupi. Zna sa loptom sve, izuzetan igrač, tačan je i precizan, izuzetan šut koji je nezgodan za svakog golmana. Ako bude igrao sutra, moramo da obratimo pažnju na njega, držati ga što dalje od zone šuta - objašnjava selektor. 

Duel protiv Danske mogao bi da bude ključan za ovu generaciju Srbije. "Orlovi" bi pobedom obezbedili mesto u nokaut fazi Evropskog prvenstva dok bi eventualni neuspeh probudio stare probleme. 

- Pre turnira smo govorili da su nam najvažnije utakmice protiv Engleske i Slovenije, sada - to je meč sa Danskom. Igramo u idealnom terminu, od 21 čas. Danci imaju sjajne igrače, igraju jak fudbal, nisu pobedili, ali ni izgubili na Evropskom prvenstvu. Dobro su organizovani ekipa, ozbiljna. Nadam se da ćemo promeniti istoriju naših međusobnih duela - rekao je Piksi. 

Jedan od novinara istakao je kako u javnosti nakon duela sa Danskom ništa neće biti isto, kakav god ishod bio, a selektora je interesovalo da mu se pitanje pojasni. 

- Šta to neće biti isto? Sigurno da će biti analize kada se turnir završi, biće mnogo polemika... Ne volim negativu, negativne poglede! Niko ne može da ospori borbu igrača reprezentacije Srbije! Evropsko prvenstvo je skup najboljih ekipa, kvalitet je na visokom nivou, sutrašnji utakmica je od velike važnosti, najvažnija, ona odlučuje našu sudbinu i dalji plasman - podvukao je selektor Srbije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Jeziva ispovest Francuza: Ja sam mrtav!
Fudbal

Jeziva ispovest Francuza: Ja sam mrtav!

Nekadašnji reprezentativac Francuske Pol Pogba (31) dao je šokantnu izjavu u jednom intervjuu. On je tom prilikom priznao da je njegova igračka karijera gotova, pošto je suspendovan na četiri godine zbog dopinga.

24.06.2024

23:53

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52