• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

26.06.2024

00:49

Bolje da ćutim! Tadić pomenuo Piksija, a onda odgovorio da li je vreme za penziju!

Profimedia

Fudbal

Bolje da ćutim! Tadić pomenuo Piksija, a onda odgovorio da li je vreme za penziju!

Podeli vest

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, Dušan Tadić posle utakmice sa Danskom sumirao je utiske sa Evropskog prvenstva.

"Orlovi" su utakmicu sa Danskom odigrali rezultatom 0:0 i tako su završili na poslednjem mestu u grupi C.

Kapiten naše reprezentacije istakao je da  misli da su on i saigrači bili previše obazrivi na Evropskom prvenstbu.

- Očekivali smo čvrstu utakmicu, da se neće otvoriti ni sa jedne ni sa druge strane.  Bilo je neko odmeravanje snaga. Drugo poluvreme smo krenuli na sve ili ništa, nije nam se namestilo. Treba da analiziramo sve i izvučemo pouke. Generalno smo svako prvo poluvreme bili previše obazrivi Miže da se gleda iz raznih uglova - rekao je on.

Foto: Profimedia

 

 

Naravno, morala je da se povede i priča o njegovoj izjavi posle susrete sa Englezima kada je javno izneo nezadovoljstvo, pošto nije bio starter. Prvo nije želeo da priča, čak je u jednom momentu "grizao jezik" kako bi gestikulacijom to jasno pokazao, ali onda je promenio mišljenje.

- Ne znam šta bi rekao. Ako kažem iskreno, ispadne kao da si ubio čoveka. Najbolje da ništa da ne pričam. Niko ne razume šta sam hteo da kažem. Nije poenta Duđan Tadić, nego momci i zajednica.Kao jedan od lidera uvek želim da preuzemem odgovornost - rekao je Dušan Tadić.

Priznaje da on i saigrači moraju izvuku pouke iz ove situacije.

- Iz svake utakmice mogu da se izvuku poente. Dobre, ali i loše stvari. Nekad iz pobeda moraš najviše da izvučeš. Žrtvovali smo odmore, godinu dana igramo bez prestanka. Ovi momci dolaze da igraju za Evropsku reprezentaciju i da ginu i ja sam ponosan na moje saigrače -  kaže naš veznio fudbaler.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Fudbalski analitčar Rade Bogdanović je posle eliminacije izjavio da Dušan Tadić treba da se povuče iz reperezntacije, jer nije zaslužio ovakav tretman.

-  Uh... Kako je ovo teško. Samo sekund, izvinite. Pa dobro, eto, ajde. Mislim da sam zaslužio bolji tretman da bih mogao više da pružim ekipi zato što sam ja timski igrač i hoću da pomognem timu. Nisam ja bitan u ovoj priči, bitno je šta donosiš na terenu. Mislim da sam igrao više da bih mogao da pružim više, odluka je takva, moram da je poštujem. Gledam, evo za Hrvatsku je Modrić tri godine stariji od mene, a skoro svaku utakmicu je na terenu. Igram koliko treba da igram, koliko mi kažu i ja ću da poštujem - rekao je igrač Fenerbahčea.

Otkrio je i kada su saznali sastav selektora reprezentacije Srbije.

- Saznali smo sat ipo vremena pred utakmicu, malo sam bio iznenađen. Svi su momci tu, moraju da slušaju. Nije mi se mnogo puta u životu desilo tako nešto - dodao je kapiten Srbije.

Dileme nema,  "orlovi" nisu ispunili svoj cilj na Evropskom prvenstvu.

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Definitivno možemo da kažemo da nismo ispunili cilj. Hteli smo da napravi neki novi korak posle Dohe. Dugo smo čekali da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Cilj je bio nokaut faza, a nismo uspelo. Moramo da kažemo da nismo ispunili očekivanja. Žao mi je zbog ljudi koji su nas podržali, ali dali smo svoj maksimum - iskreno je rekao on.

Pričao je i o svojoj igri u reprezentativnom dresu.

- Sigurno da uvek može bolje. Na utakmici protiv Engleske sam Joviću namestio šansu, protiv Slovenije sam imao više takvih situacija. Opet, posle one izjave, šta god da sam uradio bilo bi malo, to je i normalno, ja sam to prihvatio na sebe - kaže Dušan.

Za kraj ponovo je progovorio o svojoj izjavi posle prvog meča da zaslužuje da bude starter.

- Ne kajem se, isto bih rekao. Ja nisam nikog hteo da uvredim, saigrači mi nisu ništa rekli. Ja sam hteo da pokažem samopouzdanje i da razdrmam ekipu. Ja sam rekao ono što mislim. Imam neke stvari koje sam postigao, možda se nekom ne sviđa, možda je zvučalo grubo i argantno. Ne mislim da je nešto loše uticalo. Bilo mi je krivo naravno. Dešava mi se da kaže na poluvremenu, ulazite ti  Ilić, a onda mi kažu ti odmori, samo će Ilić  - zaključio je kapiten naše reprezentacije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija