• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

27.06.2024

09:24

Ko drugi nego  - Rondon!? Venecuela je u četvrtfinalu, a Meksiko na pragu ispadanja sa Kopa Amerike!

EPAimages

Fudbal

Ko drugi nego - Rondon!? Venecuela je u četvrtfinalu, a Meksiko na pragu ispadanja sa Kopa Amerike!

Podeli vest

Legendarni kapiten doneo minimalnu pobedu svom timu, tragičar Meksikanaca - Orbelin Pineda, koji je u finišu meča promašio penal.

Nekoliko velikih iznenađenja umalo se desilo u uvodnim danima na Kopa Americi, ali su, izuzev remija Brazila i Kostarike, favoriti uglavom bili sigurni. Takav trend prekinut je sinoć  u Iglvudu budući da je Venecuela mimo svih očekivanja uspela da savlada Meksiko sa 1:0 i to pred nešto više od 70.000 gledalaca! 

Istina, u odnosu na neke prethodne godine, kvalitet u sastavu Meksika daleko je manji, ali su uprkos tome bili ogromni favoriti protiv Venecuele. Četa Fernanda Batista došla je i do druge pobede u grupi i tako obezbedila plasman u nokaut fazu, dok će Meksikanci, ukoliko žele da prođu, u poslednjem kolu morati da savladaju Ekvador. 

Čovek odluke u Invudu je bio, ko drugi do - Solomon Rondon. Legendarni kapiten Venecuele i, bez dileme, najbolji tamošnji fudbaler svih vremena je na startu drugog poluvremena iskoristio penal i postavio konačnih 1:0. 

Foto: EPAimages

 

Meksikanci su svim silama pokušali da se vrate u meč, dođu do zlata vrednog boda, a najbolju šansu imao je Orbelin Pineda u 87. minutu kada je promašio penal i značajno zakomplikovao sudbinu svojoj reprezentaciji. 

U drugom meču dana - Ekvador je opravdao očekivanja i sa 3:1 savladao Jamajku. Pitanje pobednika bilo je rešeno već u prvom poluvremenu budući da su Jamajčani učinili sve kako bi izgubili. Prvo je Kejsi Palmer pogodio sopstvenu mrežu, da bi u 40. minutu penal skrivio Lov, a njega u gol pretvorio Paez za 2:0. 

Pokušali su Jamajčani na startu drugog dela igre da se vrate u meč, Mičel Antonio je u 54. minutu prepolovio prednost Ekvadora, te je Hejmira Halgrimsona do kraja utakmice imala šansu da osvoji zlata vredan bod. Ipak, sve nade srušio im je u prvom minutu nadoknade Alan Mida koji je u kontri matirao Vaitea za konačnih 3:1. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija