• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

06.07.2024

22:07

UEFA je rekla da to nije penal! Nemci bljuju vatru nakon eliminacije... Kukurelja je igrao rukom i sprečio gol! (FOTO)

EPAIMAGES

Fudbal

UEFA je rekla da to nije penal! Nemci bljuju vatru nakon eliminacije... Kukurelja je igrao rukom i sprečio gol! (FOTO)

Podeli vest

Ne stišava se bura nakon spornog detalja na meču "pancera" i Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Reprezentacija Španije savladala je Nemačku u meču koji su mnogi videli kao "finale pre finala". Četa Luisa de la Fuentea slavila je sa 2:1 nakon produžetaka, a strelac pobedonosnog gola bio je Mikel Merino u 118. minutu utakmice. Ipak, duel odigran u Štutgartu podigao je mnogo prašine zbog nekoliko spornih sudijskih odluka glavnog arbitra - Entonija Tejlora. 

Sve je počelo već u ranoj fazi utakmice kada je Toni Kros pokosio Pedrija i tom prilikom ga teže povredio. Engleski arbitar to nije okarakterisao kao oštar start te je legendarni Nemac prošao bez žutog kartona. Ništa bolje nije bilo ni do kraja utakmice, a onda se u samom finišu desio, po mišljenju mnogih - ogroman propust. 

Naime, nakon udarca Džamala Musijale lopta je pogodila u ruku Marka Kukurelju u kaznenom prostoru. Jasno se videlo da je ruka direktno uticala na let lopte budući da je bila daleko od tela, a šut mladog Nemca išao je pravo u gol. Ipak, glavni sudija Tejlor, a ni arbitri u VAR sobi nisu ovo okarakterisali kao penal... 

 

 

Navijači u Nemačkoj se, čini se, sa pravom bune, a kako bi se skandal što pre bacio u drugi plan jedan od uglednih fudbalskih novinara sa "ESPN-a" objšavnjava zbog čega Kukureljina ruka nije penal. 

"Ruka koja je blizu boka i koja je u položaju prema tlu ili iza linije tela ne bi smela da bude okarakterisana kao prekršaj. Za razliku od penala protiv Danske i igranja rukom Joakima Andersena (lopta nije išla prema golu, prim. aut.), kad je položaj ruke neprirodan i stvara barijeru. Jasno je da navijači misle da su obe odluke pogrešne, ali interpretacija odluka kaže da nije", naveo je Dejl Džonson. 

Selektor Nemačke - Julijan Nagelsman, nakon meča je bio izuzetno nezadovoljan sudijskim odlukama i istakao kako je penal koji su "panceri" dobili u osmini finala protiv Danske bio daleko sporniji od ovog juče. 

- Ako lopta ide jasno prema golu i Kukurelja je zaustavi rukom, nevažno je da li je to namerno ili ne. To je najmanje važno. To je bio čist penal. Onaj koji smo dobili protiv Danske je daleko manje penale nego što je to bio protiv Španije. Ne razumem kako ovakve stvari mogu da se dogode kada imate priliku da pogledate snimak 48 hiljada puta - rekao je Nagelsman. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52