• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

09.07.2024

20:00

KRAJ: Španija je prvi finalista na Evropskom prvenstvu!

Tanjug/AP

Fudbal

KRAJ: Španija je prvi finalista na Evropskom prvenstvu!

Podeli vest

Uživo pratite polufinale Evropskog prvenstva između Španije i Francuske.

ŠPANIJA - FRANCUSKA   2:1 (2:1)

Strelac: Jamal 21, Olmo 25 - Kolo Muani 9
Grad: Minhen
Stadion: Alijanc Arena

Sudija: Slavko Vinčić, Slovenija

ŠPANIJA: Simon - Kukurelja, Laport, Naćo, Hesus Navas (od 58. Vivian) - Rodri, Fabian Ruiz - Vilijams (od 93. Zubimendi), Olmo, Jamal (od 93. Tores) - Morata (od 76. Ojarzabal)
Selektor: Luis de la Fuente

FRANCUSKA: Menjon - Kunde, Upamekano, Saliba, Ernandez - Kante (od 62. Grizman), Čuameni, Rabio (od 62. Kamavinga) - Dembele (od 79. Žiru), Kolo Muani (od 62. Barkola), Mbape
Selektor: Didie Dešam

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

96. minut - KRAJ! Španija je prvi finalista Evropskog prvenstva! Mora se priznati - zasluženo... Pokazala je četa Luisa de la Fuentea najviše u Nemačkoj od starta turnira, a za titulu će se u nedelju boriti protiv boljeg iz meča Engleska-Holandija. 

93. minut - Sačuvao je de la Fuente dve izmene za nadokandu vremena, sada na teren šalje Zubimendija i Ferana Toresa umesto Jamala i Vilijamsa. Sekunde dele "furiju" od plasmana u veliko finale!

Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

 

90. minut - Savršen scenario za Španiju! Imaće korner izabranici Luisa de la Fuentea, a u međuvremenu Vinčić je odlučio da će biti  još pet minuta nadoknade. 

86. minut - Prvi put na meču prava pretnja preko Mbapea, ali je kapiten "trikolora" katastrofalno šutirao iz dobre pozicije. Propada još jedan dobar napad Francuske!

85. minut - Žestok sudar Laporta i Žirua! Defazivac Španije naleteo je na rame francuskog napadača, deluje da je pukao nos, pitanje je da li će biti u stanju da nastavi meč. 

81. minut - Identična situacija kao pre nešto više od sat vremena... Lamin Jamal se namestio na jaču, levu nogu, gađao, ali ovoga puta tik preko prečke odlazi lopta. 

79. minut - Poslednja promena za Dešama, na terenu je Olivije Žiru! Totalna ofanziva "trikolora" u finišu meča, ostalo je nešto više od deset minuta plus nadoknada. 

76. minut - Dvostruka promena Luisa de la Fuentea, na terenu su Mikel Merino i Mikel Ojarzabal, dok su svoj posao završili Dani Olmo i Alvaro Morata. 

Foto: Tanjug/AP

 

75. minut - VELIKA ŠANSA! Imao je Teo Ernandez priliku da sa ivice kaznenog prostora matira Unai Simona, ali je katastrofalno šutirao bek Milana! Bio je potpuno sam, a lopta je završila daleko na tribinama... 

71. minut - Nakon dugo vremena opasnost u kaznenom prostoru Španije! Bredli Barkola se sjurio u peterac, nije želeo da šutira već je poslao povratni pas na penal, ali tamo nije bilo nikoga. 

68. minut - Curi polako vreme "trikolorima", a reprezentacije Francuske ne deluje sposobno da se vrati u meč. Španci potpuno kontrolišu dešavanja na terenu. 

64. minut - Prete opasno Francuzi nakon kornera! Dajo Upamekano ostao je potpuno sam na drugoj stativi, došao do lopte, a onda trapavo gađao preko gola, ostaje 2:1 za Španiju. 

62. minut - Trostruka izmena Dešama, sve karte selektor Francuske baca u napad. Na terenu su Grizman, Barkola i Kamavinga, a na klupu se sele Kante, Rabio i Kolo Muani. 

58. minut - Prinudna izmena Luisa de la Fuentea! Hesus Navas neće moći da nastavi meč, umesto njega na teren je Vivian. Biće ovo četrvrti meč za fudbalera Atletik Bilbaa u dresu reprezentacije. 

Foto: Tanjug/AP

 

57. minut - Sebičan je bio Kilijan Mbape u kontri... Vukao je brzonogi ofanzivac loptu, ušao u kazneni prostor, a onda umesto da proigra Kolo Muanija on je rešio da iz mrtvog ugla šutira. 

55. minut - Sve žešći pritisak Francuske na poslednju liniju Španije, ali bez mnogo uspeha. Osman Dembele najviše je raspoložen za igru, svesni su toga izabranici Luisa de la Fuentea i uvek udvajaju asa fudbalera Pariz Sen Žermena. 

51. minut - Fabijan Ruiz i Rodri obavljaju ogroman deo posla za svoj tim! Potpuno nevidljiv je vezni red Francuske u odnosu na tandem "furije", sada se as Mančester siti na vreme vratio i bez faula zaustavio Kantea. 

48. minut - Bilo je opasno po gol Francuske! Morao je Majk Menjon da izleti daleko van kaznenog prostora i pokupi loptu u poslednjem momentu pred Nikom Vilijamsom... Deluje da se golman "trikolora" tom prilikom povredio! 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na "Alijanc Areni". 

Foto: Tanjug/AP

 
PRVO POLUVREME

45. minut - Četvrti sudija Ivan Kružilak pokazao je da će biti još 120 sekundi igre u prvom poluvremenu! 

41. minut - Izuzetan tempo na "Alijanc Areni"! Nakon kornera Francuske Niko Vilijams je povukao kontru, proigrao Jamala, a ovaj gađao ka golu Menjona. Imaće sada "furija" udarac iz ugla. 

38. minut - Sada su Francuzi zapretili iz kornera, Dembele je poslao centaršut, gađao je Salibu, ali je na pravom mestu bio Almerik Laport. Uspeva Španija da se odbrani i nakon ponovnog pokušaja Dembelea. 

35. minut - Još jedan opasan nalet Španaca, ovoga puta preko Fabijana Ruiza. Vezista Pariz Sen Žermena sačekao je pas na ivici kaznenog prostora, gađao, ali je u bloku bio Dajo Upamekano. Imaće "furija" korner. 

Foto: EPAIMAGES

 

31. minut - Umalo da bude 3:1! Niko Vilijams je preterao, a svemu su prethodili njegovi lepi potezi. Ofanzivac Atletik Bilbaa prošao je pored Kundea, ušao u kazneni prostor i umesto proigrao Moratu rešio je da "solira". Ponovo je sreća bila uz Francuze... 

29. minut - Prete Francuzi preko Osmana Dembelea! Promešao je as Pariz Sen Žermena Marka Kukurelju, poslao loptu u peterac, ali je na pravom mestu bio Navas i reagovao ispred Kolo Muanija. 

28. minut - Nakon drugog gola Španije odnos na terenu se promenio, povukli su se izabranici Luisa de la Fuentea na svoju polovinu i inicijativu su prepustili rivalu. 

25. minut - GOOOOOOOOOL! Neverovatan početak, Španija preokreće rezultat za samo četiri minuta! Dani Olmo je pokupio loptu u sredini kaznenog prostora, fantastičnim driblingom bacio na zemlju Čuamenija i "naterao" Kundea da matira Menjona - 2:1!

 

 

24. minut - Francuska odbrana je pod stravičnim pritiskom nakon što je "furija" izjednačila. Razigrali su se sada Jamal i Vilijams, ne uspevaju "trikolori" da odnesu loptu na protivničku polovinu, ali zahvaljujući dobrim reakcijama Salibe opasnosti po gol nema. 

21. minut - GOOOOOOOOOL! Bomba! Španija se vraća u meč, Lamin Jamal postiže svoj prvenac na Evropskom prvenstvu i to kakav... Sa dvadesetak metara je gađao napadač Barselone i "skinuo prašinu" sa Manjanovog gola - 1:1. 

 

 

17. minut - Muči se Hesus Navas da zaustavi nalete Kilijana Mbapea, a Luis de la Fuente nema mnogo opcija na klupi ukoliko odluči da menja svog beka. Karvahal je, kao što smo rekli, suspendovan... Primoran je čak i Lamin Jamal da se vrati duboko na svoju polovinu kako bi udvojio Francuza.

14. minut - Imaće Španija mnogo problema zbog otvorenog pristupa igri... Sada je sevnula kontra "trikolora" Adrien Rabio je vukao loptu, morao je da ga ruši Hesus Navas, a Slavko Vinčić odmah pokazuje žuti karton vremešnom beku. 

Foto: Tanjug/AP

 

Inače, Hesus Navas je danas postao najstariji učesnik polufinala na Evropskom prvenstvu i nadmašio Jensa Lemana. 

12. minut - Rani gol Francuske mogao bi da nam donese uzbudljivu utakmicu na "Alijanc Areni". Španija je odmah preko Kukurelje pokušala da izjednači rezultat, as Čelsija poslao je centaršut, ali je Vili Saliba blokirao udarac Alvara Morate. 

10. minut - Neko vreme trajala je neizvesnost da li će gol biti priznat budući da su se Španci žalili da je Mbape igrao rukom prilikom prijema. Iz VAR soba je stigla potvrda, "trikolori" vode u Minhenu. 

9. minut - GOOOOOOOL! Francuska vodi, a strelac je Randal Kolo Muani! Identična situacija kao maločas za Španiju... Mbape je poslao centaršut na drugu stativu, savršeno je reagovao napadač Pariz Sen Žermena i loptu sproveo u gol. 

 

 

5. minut - Propušta Fabijan Ruiz veliku šansu... Sada je Lamin Jamal uzvratio uslugu svom saigraču, poslao je perfektan centaršut za visokog vezistu, ali je Ruzi gađao preko gola. Mnogo sreće su imali Francuzi, ostaje 0:0. 

Foto: EPAIMAGES

 

3. minut - Španija bolje otvara meč na "Alijanc Areni". Izabranici Luisa de la Fuentea uspeli su da dođu do kaznenog prostora "trikolora", Fabijan Ruiz je pokušao da proigra Jamina Jamala na drugoj stativi, ali je napadač Barselone ostao kratak. 

1. minut - Utakmica je počela, sa centra su krenuli fudbaleri Francuske! 

PRE MEČA

20:55 - Počelo je intoniranje himni u Minhenu. 

Foto: EPAIMAGES

 

20:51 - Sve je spremno za početak utakmice! Kapiteni Alvaro Morata i Kilijan Mbape uskoro će predvođeni sudijom Vinčićem izaći na teren "Alijanc Arene". 

20:45 - Idealni vremenski uslovi u Minhenu budući da je negde oko 25 stepeni i nema kiše. 

20:39 - Španija i Francuska poslednji put su bili rivali pre skoro tri godine u finalu Lige nacija. "Trikolori" su tada slavili sa 2:1 na "San Siru", a strelci su bili Karim Benzema i Kilijan Mbape, dok je jedini gol za "furiju" dao Mikel Ojarzabal. 

20:32 - Sa druge strane, Luis de la Fuente morao je da napravi čak tri promene u odnosu na meč sa Nemačkom. Umesto Karvahala uz desnu aut liniju će dejstvovati iskusni Hesus Navas, partner Ajmeriku Laportu u srcu odbrane će biti Naćo Fernandez, dok će ulogu Pedrija uzeti Dani Olmo. 

ŠPANIJA: Simon - Kukurelja, Laport, Naćo, Hesus Navas - Rodri, Fabian Ruiz - Vilijams, Olmo, Jamal - Morata. 

Foto: EPAIMAGES

 

20:30 - Didie Dešam može da računa na sve igrače pošto se nakon odrađene suspenzije u roster vratio Adrien Rabio. Iskusni vezista nalazi se u startnoj postavi i na sredini terena će delovati uz Oreljana Čuamenija i Ngolo Kantea. 

FRANCUSKA: Menjon - Kunde, Upamekano, Saliba, Ernandez - Kante, Čuameni, Rabio - Dembele, Kolo Muani, Mbape. 

20:25 - Meč će biti igran na stadionu Bajerna - "Alijanc Areni". Zanimljivo, ni Španci ni Nemci u dosadanšenjem delu Evropskog prvenstva nisu igrali u Minhenu. 

20:17 - UEFA je poverenje za prvo polufinale poverila slovenačkom sudijskom timu. Glavni arbitar će biti Slavko Vinčić, sa zastavima će mahati Tomaž Klančik i Andraž Kovačič, četvrti sudija je Ivan Kružilak iz Slovačke, dok će u VAR sobi biti još jedan Slovenac - Nejc Kajtazovic.

Foto: EPA Images

 

20:10 - Španija je do polufinala stigla sa pet pobeda pošto su redom dobijali Hrvatsku, Italiju, Albaniju, Gruziju i nakon produžetaka Nemačku. 

Sa druge strane, Francuska se propisno muči i još uvek nije postigla gol iz igre, ali su uprkos tome stigli do samog kraja Evropskog prvenstva. "Trikolori" su slavili protiv Austrije, potom remizirali sa Holandijom i Poljskom. U osmini finala rival je bila Belgija dok su u četvrtfinalu nakon penala eliminisali Portugal. 

20:06 - Večerašnje polufinale će zbog suspenzije propustiti Robin Le Norman, Dani Karvahal, dok je van sastava i Pedri koji se povredio na meču protiv Nemačke. Dakle, Luis de la Fuente imao je određenih problema u sklapanju tima za utakmicu sa Francuskom. 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos prvog polufinala na Evropskom prvenstvu između Francuske i Španije. Sve detalje sa te utakmice uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52