• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.07.2024

21:51

Crno nam se piše! U Top 100 nijednog srpskog fudbalera!

EPA-EFE/Ronald Wittek

Fudbal

Crno nam se piše! U Top 100 nijednog srpskog fudbalera!

Podeli vest

Traicionalna nagrada "Golden boj" koja se svake godine, od 2003, dodeljuje najperspektivnijem mladom fudbaleru sveta nije ni blizu da završi u rukama nekog srpskog talenta.

Na listi od 100 imena, među kojima su sve sami "biseri" evropskog i svetskog fudbala, oni koji su već zakoračili na veliku scenu, nema nijednog srpskog fudbalera.

Jedini "predstavnik" Srbije je fudbaler Bajerna, ali i momak koji je odlučio da prestavlja Nemačku Aleksandar Pavlović, koji se visoko kotira na ovoj listi.

Nagrada "Golden boj" dodeljuje se već više od dve decenije u organizaciji italijanskog lista "Tuttosport" za igrače do 21 godine, za njihova dostignuća do te dobi i za potencijal koji tek treba da "otključaju".

Foto: profimedia

Aleksandar Pavlović je izabrao Nemačku

 

Neke od najvećih zvezda svetskog i evopskog fudbala su do sada osvajale ovaj prestižni individualni trofej, poput Vejna Runija, Seska Fabregasa, Kilijana Mbapea, Erlinga Halanda, Marija Balotelija, Andersona, Alešandrea Pata... 

Kandidati za ovu nagradu moraju da igraju za kluobe iz pet najjačih liga Evrope. Ostali ne dolaze u obzir.

Prethodni pobednik je aktuelni fudbaler Reala i engleski reprezentativac Džud Belingem.

Lista 20 kandidata (ostatak OVDE)

Lamine Jamal (Španija, Barselona, 16 godina)
Žoao Neveš (Portugalija, Benfika, 19)
Alehandro Garnačo Argentina, Mančester junajted, 19)
Voren Zair-Emeri (Francuska, PSŽ, 18)
Leni Joro (Francuska, Lil, 18)
Savio (Brazil, Đirona, 20)
Kobie Mainu (Engleska, Mančester junajted 19)
Pau Kubarsi (Španija, Barcelona, 17)
Aleksandar Pavlović (Nemačka, Bajern, 20)
Riko Luis (Engleska, Manester Siti, 19 godina)
Matis Tel (Francuska, Bajern Minhen, 19)
Džorel Hato (Holandija, Ajaks 18)
Oskar Gluk (Izrael, Salcburg, 20)
Adam Vorton (Engleska, Kristal Palas, 20)
Kristian Moskera (Kolumbija, Valensija, 19)
Džejmi Bino-Gitens (Engleska, Borusija Dortmund, 19)
Artur Vermeren (Belgija, Atletiko Madrid, 20)
Ijas Akomah (Maroko, Viljareal, 20)
Arda Guler (Turska, Real Madrid, 19)
Gavi (Španija, Barselona, 19)...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan Petrović

pre 5 dana

E vidite ja vidim pozitivno u tome što nema nijednog u top 100. Zašto? Zato što kada je god bio neko u top 100 gde je sada? Nema ga nigde eli eventualno jedanje tu negde. Sada kada ih nema a zeleli bi da budu možda im sine iz dupeta u glavu da treba da rade da bi došli dovrha.. A ne da se šlepuju uz to da su oni u top 100. Ima Srbija talenata i bez top 100 samo treba da rade u svojim klubovima a ne da čim se ukaže šansa da idu u inostrastvo odma begaju, a imaju 18 ili 19 godina.. E pa sa tim godinama nigde nisi dospeo i odlaskom si potpisao delimični kraj karijere a nije ti ni počela.. Savet: ako vas klub hoće prodati samo da bi dobili milion ili dva sada, vi lepo tražite da idete negde u sklopu države pa odes godinu dve tri u klub van zbezde i paetizana i opet ćeš otići dalje a ako imaš talenat naćiće tebe veliki klub i u pinosavi..

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija