• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. K.

11.07.2024

06:11

Spektakl u finalu Kupa Amerike! Kolumbija na Mesija i Argentinu

Tanjug/AP

Fudbal

Spektakl u finalu Kupa Amerike! Kolumbija na Mesija i Argentinu

Podeli vest

Fudbaleri Argentine igraće u finalu Kupa Amerike protiv Kolumbije, koja je u polufinalnom okršaju savladala Urugvaj sa 1:0 pred 70.000 navijača u Šarlotu.

Nekadašnja zvezda Reala, Džejms Rodrigez, asistirala je u 39. minutu centaršutom iz kornera Džefersonu Lermi za jedini gol na utakmici.

Izdržala je Kolumbija s igračem manje, jer je Danijel Munjoz dobio crveni karton u nadoknadi prvog dela meča i otišla u prvo finale Kupa Amerike od 2001. godine, u kom će igrati protiv Argentine (nedelja na ponedeljak, 2.00, Arena 1 premijum).

Ekipa Marsela Bijelse predvođena Rodrigezom posao je završila tokom prvog dela utakmice. Njegov savršen centaršut iskoristio je Džeferson Lerma i dao tek treći pogodak za reprezentaciju, ali vredan finala sa Lionelom Mesijem i ekipom.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

Usledila je totalna ofanziva Urugvaja u poslednjih 30 minuta. Ali, Luis Suarez nije uspeo da vrati meč u egal. Pistolero je pogodio stativu u 71. minutu utakmice i zaledio očajne navijače na tribinama. U nadoknadi su sevale prilike. Prvo je udarac De Araskaete sa oko 15 metara odbranio Kamilo Vargas, a onda je prečku pogodio Mateus Uribe. Borili su se Kolumbijci u finišu, držali rivale što dalje od svog gola i na kraju uspeli, sačuvali su mrežu i plasirali se u prvo finale Kupa Amerike od leta 2001. Tada su na domaćem terenu osvojili titulu šampiona kontinenta golom čuvenog defanzivca Intera Ivana Ramira Kordobe u 69. minutu finala protiv Meksika.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52