• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

14.07.2024

14:37

Mitrović je sila! Defanzivac Slovenije iskren: Hvala Bogu nije iskoristio sve prilike koje je imao!

profimedia

Fudbal

Mitrović je sila! Defanzivac Slovenije iskren: Hvala Bogu nije iskoristio sve prilike koje je imao!

Podeli vest

Najteže mi je bilo da čuvam reprezentativca Srbije Aleksandra Mitrovića! Nikada u karijeri nisam osetio takvu silu, hvala Bogu da nije iskoristio sve prilike koje je imao, poručio je defanzivac Slovenije Vanja Drkušić (24).

Malo je nedostajalo izabranicima Matjaža Keka da eliminišu reprezentaciju Portugalije u osmini finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ali su protivnici imali više sreće u penal seriji. Slovenci su tek treći put u istoriji učestvovali na ovom takmičenju, pa im je plasman među 16 najboljih ekipa i solidan skor. 

Mečevi u grupnoj fazi bili su daleko od najboljeg izdanja slovenačkih reprezentativaca, ali su i uz mane u igri uspeli da prođu dalje zajedno sa Engleskom i Danskom, dok se naša reprezentacija odmah po završetku prve faze vratila nazad za Srbiju. 

Defanzivac Slovenije Vanja Drkušič je u opširnom intervjuu za tamošnji portal "siol.net", otkrio da je srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović bio najteži za čuvanje na kontinentalnoj smotri. 

- To me svi pitaju. Teško je izabrati od tako velikih imena, ali je bih se odlučio za Aleksandra Mitrovića. Nikada u karijeri nisam osetio takvu silu. On je veoma jak. To mi se dopada jer sa njim sve vreme igram na ivici faula, a on se ne žali uopšte. Ni sudijama, ni drugim igračima. Ali u smislu njegove snage, njegove građe tela, on je veoma širok i teško ga je pokriti. Hvala Bogu da nije iskoristio sve prilike koje je imao - započeo je Drkušić.

Foto: Starsportphoto

Vanja Drkušić i Aleksandar Mitrović

Osim Mitrovića, Drkušić je prokomentarisao i ovogodišnje izdanje fudbalera Juventusa Dušana Vlahovića, koji na tri odigrane utakmice u grupnoj fazi nije ostavio pozitivan utisak. 

- Hvala Bogu da se nije izrazio protiv nas. Pre meča sa Srbima bio sam najnestrpljiviji jer sam znao da će igrati sa dva napadača. Mitrović i Vlahović. Oni su bili ti zbog kojih sam bio najviše nervozan. Ali kada smo odigrali dobro prvih 30 minuta protiv Srbije, kao što ova reprezentacija nije igrala dugo, pošto smo imali potpunu kontrolu kao i nekoliko šansi, videli smo da ide to dobro. Da možemo da se takmičimo sa njima. Nastavak je bio mnogo lakši, ali nažalost na kraju nije dobro prošlo, jer smo primili gol u poslednjoj sekundi - dodao je fudbaler.

Foto: Starsportphoto

Dušan Vlahović

Po završetku meča navijači su sa tribina nekoliko puta gađali igrače pivom. Drkušić im to nije uzeo za zlo, jer kaže da se tada osetio neki balkanski mentalitet. 

- Nijedna čaša nije udarila igrače, ali su letele veoma blizu (smeh). Jan i ja smo stali ispred Erika da mu ne bi nešto palo na glavu. Bila je prilično napeta atmosfera. Postojao je balkanski mentalitet, bliski smo jedni drugima. Bilo je emotivno - objasnio je Drkušić.

Defanzivac Sočija je u više navrata isticao kako mu je neostvarena želja da postane član Crvene zvezde, a na kraju razgovora se osvrnuo i na tu temu. 

- Dobio sam mnogo poruka i komentara na ovu temu, da. Bilo je prilično emotivno - istakao je Drkušić.

Foto: Profimedia

Vanja Drkušić



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52