• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

16.07.2024

06:00

Potpuna rekonstrukcija na "Enfildu"! Liverpul juri dva šampiona Evrope, na meti i reprezentativac Engleske!

EPAIMAGES

Fudbal

Potpuna rekonstrukcija na "Enfildu"! Liverpul juri dva šampiona Evrope, na meti i reprezentativac Engleske!

Podeli vest

Arne Slot želi da pojača igrački kadar, želja su Inasio, Guehi, Olmo i Niko Vilijams.

Evropsko prvenstvo u fudbalu je završeno, a nekoliko sati nakon što je Španija pokorila Stari kontinent, javnost se ekspresno okrenula prelaznom roku. Naravno, navijače širom sveta najviše zanima kako će poslovati klubovi sa najvećim budžetima, a među njima je i Liverpul koji je ovog leta okončao saradnju sa Jirgenom Klopom. 

Nemački strateg rešio je da se povuče sa "Enfilda" i ode na kratku pauzu od posla. Liverpul je nekoliko meseci vagao i doneo odluku da Klopa nasledi Arne Slot. Iako je Holanđanin veoma sličan prethodnom treneru, nema sumnje da će nekadašnji strateg AZ Alkmara i Fajenorda imati želju da implementira svoje ideje u sastav, a samim tim napravi i određene kadrovske promene. 

Već neko vreme se priča o budućnosti najvećih zvezda Liverpula, pre svih Mohameda Salaha i Virdžila Van Dajka. I dok informacija o Egipćaninu još uvek nema, sve su prilike da će kapiten "redsa" ovog leta promeniti sredinu. Španski "El Nasional" prenosi da je Van Dajk, navodno, ponuđen Atletiko Madridu, a da je Čolo Simeone izuzetno zainteresovan da dovede iskusnog defanzivca. 

U prilog tome idu i informacije da Liverpul sve brže radi na dovođenju Gonsala Inacija iz Sportinga. Portugalac je već nekoliko meseci na radaru "redsa", označen je kao klupski projekat koji bi u narednoj deceniji mogao da predvodi odbranu, ali je plan bio da ga makar naredne godine u Premijer ligi "školuje" baš Virdžil Van Dajk. Sada je došlo do promene plana... 

Zbog toga su "redsi" rešili da ovog leta angažuju dva pojačanja u srcu odbrane, a pored Inasija na meti Liverpula je i štoper Engleske - Mark Guehi. Defanzivac Kristal Palasa dobio je poverenje Gereta Sautgejta i bio jedan od najboljih u taboru Gordi Albiona. Svesni su na "Selhrst Parku" da će biti teško zadržati ga ovog leta i mediji na Ostrvu javljaju kako je klub sa "Enfilda" u ovom momentu prvi favorit za njegov potpis. Tu, naravno, nije kraj. 

Foto: EPA Images

 

Nakon što je Fabricio Romano otkrio da Mančester siti nema nameru da angažuje Danija Olma - Liverpul je odmah iskočio u prvi plan. Navodno, "Redsi" su rešeni da iskoriste klauzolu koju Španac ima u svom ugovoru sa RB Lajpcigom i što pre potpišu 26-godišnjeg ofanzivnog veznog. 

Ipak, najveće pojačanje trebao bi da predstavlja - Niko Vilijams! As Atletik Bilbaa otrkovenje je juče završenog Evropskog prvenstva, a iako je Liverpul nekoliko nedelja radio na dovođenju Entonija Gordona iz Njukasla, situacija se značajno promenila zbog dobrih igara Vilijamsa na kontinentalnoj smotri. 

Već neko vreme se šuška da je ofanzivac Atletika na meti Barselone, ali budući da Katalonci imaju mnogo finansijskih problema u ovom momentu je Niko Vilijams bliži "Enfildu". Očekuje nas izuzetno uzbudljivo leto u Liverpulu, a kada na to dodamo potencijalni odlazak Mohameda Salaha, deluje da će "redsi" ovog leta biti najviše aktivni na tržištu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)
Live TV

Tramp isplanirao atentat na samog sebe? Slika nakon ranjavanja deluje kao da je izrežirana! (VIDEO)

Jedan od scenarija je da je atentat na Trampa organizovao jedan mladić, ali sa druge strane, teorija je da je to organizovao sam Tramp kako bi obezbedio svoju pobedu na izborima. Obe teorije imaju smisla i obe imaju relativno adekvatne argumente. Šta je bliže istini? Na tu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Ivan Pajović, ekonomista i bivši dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija.

15.07.2024

16:35

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52