• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

17.07.2024

23:50

Zvaničnici pozvali Mesija da se izvini zbog rasističkog skandiranja

EPA Images

Fudbal

Zvaničnici pozvali Mesija da se izvini zbog rasističkog skandiranja

Podeli vest

Zvaničnici argentinske vlade pozvali su kapitena fudbalske reprezentacije Lionela Mesija da se javno izvini za rasističko ponašanje njegovih saigrača u finalu Kupa Amerike.

"Gaučosi" su osvojili čuveno takmičenje i to pobedom nad Kolumbijom od 1:0, a njihov trijumf ostao u senci skandalozne proslave. Naime, argentinski fudbaler Enco Fernandez je posle osvajanja Kupa Amerike na svom Instagram profilu objavio snimak sa proslave tokom koje su on i saigrači pevali pesmu uvredljivog karaktera. Konkrentna pesma vređala je francuske fudbalere afričkog porekla. 

 

Na snimku koji je objavio Fernandez se ne vidi da li Mesi učestvuje u skandiranju, ali argentinski sekretar za sport Hulio Garo smatra da bi i on trebalo da uputi izvinjenje. Takođe, on je dodao i da bi predsednik Fudbalskog saveza Argentine Klaudio Tapi trebalo da se izvini zbog ovakvog ponašanja njegovih igrača. 

 

"Kapiten nacionalnog tima mora da se izvini za ovaj slučaj. Isto važi i za predsednika saveza. Mislim da je to prikladno. Ovaj incident ostavlja našu zemlju u lošoj poziciji i pored dobrih uspeha", istakao je Garo.

FIFA je saopštila ranije da istražuje slučaj nakon što je Fudbalski savez Francuske uložio žalbu, dok je fudbalski klub Čelsi naveo da je pokrenuo disciplinski postupak protiv svog igrača Enca Fernandeza koji je objavio snimak. U međuvremenu, argentinski vezista je uputio javno izvinjenje zbog snimka, koji je nastao tokom slavlja njegovih saigrača nakon finala Kupa Amerike.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija