• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

18.07.2024

13:58

Zvanično! Srpski as u engleskoj Premijer ligi!

ATA Images

Fudbal

Zvanično! Srpski as u engleskoj Premijer ligi!

Podeli vest

Naš reprezentativac Nikola Milenković (26) zvanično je postao novi član Notingem foresta.

Ono što je bilo najavljeno sada je dobilo i konačnu potvrdu. Srpski fudbaler je posle sedam godina napustio Fiorentinu i odlučio da se okuša u najjačem društvu - engleskoj Premijer ligi!

Popularni Bleki potpisao je petogodišnji ugovor sa nekadašnjim dvostrukim prvakom Evrope, tačnije do leta 2029. Zbog ovog transfera "ljubičasti" iz Firence zaradiće 14,3 miliona evra na ime obeštećenja.

 

 

Sjajni štoper je ponikao i afirmisao se u Partizanu, pa će i crno-beli dobro proći zbog njegovog odlaska na Ostrvo, pošto će dobiti sumu od 360.000 evra. Za prvi tim "parnog valjka" debitovao je sa samo 18 godina, odigrao ukupno 44 utakmice, dao četiri gola i osvojio "duplu krunu".

Milenković je u Fiorentinu otišao leta 2017. za 5,5 miliona evra. Upisao je čak 264 nastupa, uz 17 pogodaka i pet asistencija, kao i dva finala Lige konferencija.

Foto: Starsportphoto

Nikola Milenković u duelu sa Harijem Kejnom

Snažni defanzivac je na minulom Evropskom prvenstvu pružao jako dobre partije u grupnoj fazi, pogotovo protiv Engleske, kada je potpuno zaustavio čuvenog napadača Harija Kejna.

Sada će imati priliku da se i sam okuša na Ostrvu, a ubuduće će sarađivati sa trenerom Nunom Espiritom Santom. Zadužio je dres sa brojem 31.

- Zadovoljstvo mi je da poželim dobrodošlicu Nikoli Milenkoviću u naš klub. On je bio ključni deo u renoviranju našeg tima ovog leta i odlično znam s koliko entuzijazma je odlučio da dođe. Dugo smo ga pratili, divili smo se njegovim partijama za Fioretinu i reprezentaciju Srbije. Oduševljeni smo i srećni što će svoje iskustvo i kvalitet doneti Notingem forestu - poručio je direktor Ros Vilson.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva! (VIDEO)
Live TV

Kako je došlo do atentata ako je tajna služba imala informacije o njemu? Ekspert za Bliski istok o navodnoj umešanosti Irana u pokušaj Trampovog ubistva! (VIDEO)

Stručnjak za Bliski istok Lea Kumer bila je gost Informerovog "Info jutra" u kom je govorila o navodnoj umešanosti Irana u atentat na bivšeg predsednika Amerike Donalda Trampa. SAD su u poslednjih nekoliko nedelja dobile obaveštajne podatke o navodnoj zaveri Irana da pokuša ubistvo Trampa, preneo je nedavno Si-En-En (CNN) pozivajući se na neimenovane izvore. Teheran je ubrzo demantovao ova pisanja američkih medija.

18.07.2024

09:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija