• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

19.07.2024

13:45

Vošin trener upozorava! Moramo da igramo bolje, Tekstilac je kvalitetna ekipa!

FK Vojvodina

Fudbal

Vošin trener upozorava! Moramo da igramo bolje, Tekstilac je kvalitetna ekipa!

Podeli vest

Smatram da moramo da igramo bolje, jer smo mi Vojvodina! Spremni smo na sve izazove i vrlo smo motivisani da se borimo do kraja, istakao je Božidar Bandović (54), strateg novosadskog superligaša.

"Stara dama" u nedelju otvara novu sezonu gostovanjem novajliji Tekstilcu (19.30, Arena premijum 3), u okviru prvog kola Superlige Srbije. 

Tim povodom je strateg na klupi "lala" Božidar Bandović izneo ambicije pred početak domaćeg prvenstva i iskoristio priliku da se zahvali svim igračima koji su u letnjem prelaznom roku napustili novosadski klub. 

- Želeo bih da se zahvalim igračima koji su napustili naš klub. Doveli smo igrače koje smatram da će karakterom i kvalitetom pomoći, što su pokazali i u svim prethodnim nedeljama. Smatram da moramo da igramo bolje, jer smo mi Vojvodina. U narednom periodu moramo da budemo još bolji u odnosu na prošlu sezonu. Zadržali smo i atmosferu što je veoma bitno. Mogu da kažem da smo spremni na sve izazove. Želimo da imamo istu energiju, volju i motivaciju i da se borimo do kraja. Unapred preuzimam svu odgovornost na svaku grešku igrača, jer želim da probaju, da rizikuju, a oni znaju gde to mogu i u kojim segmentima igre na terenu - počeo je Bandović.

Nekadašnji trener AEL-a zadovoljan je što tokom pripremnog perioda u ekipi nije bilo većih povreda i da su svi spremni za predstojeće izazove.

- Nismo imali povreda, osim Bukinca, koji je doživeo mehaničku povredu. Imamo dovoljan fond igrača i to je veoma važno za napredak. Zbog toga, želim da se zahvalim predsedniku i sportskom direktoru, jer sam želeo da imamo po dva igrača na svakoj poziciji i ja sam insistirao na ovom poslednjem potpisu. Vojvodina mora da ima po dva igrača na svakoj poziciji i hvala klubu što je razumeo moje namere - poručio je Bandović.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Vojvodine

Fudbalski stručnjak na klupi "stare dame" osvrnuo se i na igrače koji su u prelaznom roku pojačali Vošu.

- Svi koji su došli treba da dobiju malo vremena. Moraju i oni da se adaptiraju, jer je svaki naš trening mnogo jak intenziter. Veličković je primer, dobro se adaptirao, ali potrebno je svima vreme. Ne samo intenzitet, već i komunikacija, saradnja sa igračima i razumevanje naše igre. Mislim da svi imaju kvalitet i da će se zbog toga brzo adaptirati. Računam na sve, ali moguće da će početi sa klupe. Ali, sezona je duga, biće nam potreban svaki igrač i svako će imati svoju ulogu i minutažu. Moramo da imamo ritam i kvalitet od prvog do 90. minuta, da kako počnemo tako i završimo utakmicu - naglasio je Bandović.

Fubaleri Vojvodine su odigrali četiri pripremna meča i zabeležili isto toliko pobeda, protiv Spartaka iz Subotice (3:0), Dečića (2:0), lučanske Mladosti (3:2) i jermenske Noe (3:2).

- To je za mene pozitivno. Probali smo različite igrače, ali su svi pokazali karakter. To je dokaz da postoji disciplina i upornost i karakter. Moramo da budemo prisebni u svakom trenutku, nebitno na rezultat na semaforu, jer je bitan samo onaj krajnji. Mi ćemo napredovati tokom čitave sezone, jer mi intenzitet pojačavamo tokom sezone i te utakmice dobijali smo u finišu upravo zato što smo fizički spremni i to nije slučajno. Ja sam ponosan što moja ekipa ne odustaje i što se bori do samog kraja - rekao je Bandović.

Za kraj, Bandović se osvrnuo i Tekstilac, kome je ova sezona debitantska u najvišem rangu srpskog fudbala.

- Čestitam ekipi Tekstilca na istorijskom plasmanu u Superligu Srbije. Ove utakmice na početku mogu da budu nezgodne, jer dugo nismo igrali takmičarske mečeve. Tekstilac je kvalitetna ekipa koja voli da igra presing u formaciji 4-4-2, ali mi smo spremni na sve. Igrači moraju da znaju da pročitaju promene tokom utakmice i da se prilagode. Uz dužno poštovanje, zavisi od nas, mi smo ti koji želimo da stvaramo šanse, da imamo loptu, ali i da igramo dobro u defanzivi - poručio je Bandović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Da li Bajden zaista ima koronu ili je to marketinški trik? Demokrate će u ponedeljak morati da se izjasne o svojoj podršci aktuelnom predsedniku! (VIDEO)
Live TV

Da li Bajden zaista ima koronu ili je to marketinški trik? Demokrate će u ponedeljak morati da se izjasne o svojoj podršci aktuelnom predsedniku! (VIDEO)

Predsednik Džo Bajden je pozitivan na koronavirus i ima blage simptome, saopšteno je iz Bele kuće juče, a preneo je BBC. Bajden je trebalo da govori na događaju u Las Vegasu u sredu popodne po lokalnom vremenu, a u sklopu napora da pridobije latinoameričke glasače. Izvršna direktorka Unidosa Dženet Murgija saopštila je gostima da je predsednik izrazio svoje žaljenje što nije mogao da se pojavi jer je bio pozitivan na koronavirus. Na ovu temu za Informer, u emisiji "Info jutro", govorili su analitičar Branko Radun i novinar i pisac Aleksandar Gajović.

19.07.2024

13:10

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta
Kultura

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta

Posle julske pauze, Beogradsko dramsko pozorište će sa svojim hit predstavama Čovek slon, Budućnost, Laž i Švejk tokom avgusta gostovati na svim većim festivalima u regionu, dok će na Letnjoj sceni - BDP Millennium team Areni u okviru projekta Novi glasovi biti izvedene premijere dve predstave: Rake (24.8) i Kavez za ptice (30.8).

19.07.2024

12:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija