• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

19.07.2024

17:34

Osvojio EURO, pa prešao u Milan! Veliko pojačanje italijanskog velikana (VIDEO)

Reuters

Fudbal

Osvojio EURO, pa prešao u Milan! Veliko pojačanje italijanskog velikana (VIDEO)

Podeli vest

Španski fudbaler Alvaro Morata (31) danas je zvanično predstavljen na "San Siru".

Kakvo leto za iskusnog napadača. Sa kapitenskom trakom oko ruke predvodio je "crvenu furiju" do titule na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a onda ostvario i transfer u jedan od najtrofejnijih klubova na Starom kontinentu.

"Roso-neri" su aktivirali Moratinu otkupnu klauzulu i kupili ga od Atletiko Madrida za samo 13 miliona evra. Potpisali su snjim ugovor na četiri godine, odnosno do leta 2028, za platu od 4,5 miliona evra u sezoni. Sa bonusima, u zavisnosti od njegovog ličnog učinka, mogao bi da dogura i do zarade od 5,5 miliona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AC Milan (@acmilan)

Dakle, posle Reala, Juventusa, Čelsija i pomenutih "jorgandžija", došlo je vreme za još jednog velikana u karijeri visokog centarfora. Bio je dugogodišnja želja Milana, a nakon odlaska Olivjea Žirua i propalih pregovora oko Džošue Zirkzea, na "San Siru" su odličili da mnogo agilnije i konkretnije krenu po španskog asa.

Verovali ili ne, svi pomenuti klubovi su za dolazak Alvara u njihove redove ukupno platili čak 215 miliona evra, što ga stavlja na peto mesto najskupljih igrača u istoriji fudbala. Ispred njega su samo Nejmar, Romelu Lukaku, Kristijano Ronaldo i Usman Dembele.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AC Milan (@acmilan)

Sjajni ofanzivac je baš tokom trajanja EP nagovestio odlazak iz Atletika, jer je bio nezadovoljan time što je konstantno na meti kritika javnosti i navijača u svojoj zemlji. Izabrao je da se vrati na Apenine, gde je već bio član "stare dame" iz Torina, a sada će u taboru crveno-crnih nositi dres sa brojem sedam.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Da li Bajden zaista ima koronu ili je to marketinški trik? Demokrate će u ponedeljak morati da se izjasne o svojoj podršci aktuelnom predsedniku! (VIDEO)
Live TV

Da li Bajden zaista ima koronu ili je to marketinški trik? Demokrate će u ponedeljak morati da se izjasne o svojoj podršci aktuelnom predsedniku! (VIDEO)

Predsednik Džo Bajden je pozitivan na koronavirus i ima blage simptome, saopšteno je iz Bele kuće juče, a preneo je BBC. Bajden je trebalo da govori na događaju u Las Vegasu u sredu popodne po lokalnom vremenu, a u sklopu napora da pridobije latinoameričke glasače. Izvršna direktorka Unidosa Dženet Murgija saopštila je gostima da je predsednik izrazio svoje žaljenje što nije mogao da se pojavi jer je bio pozitivan na koronavirus. Na ovu temu za Informer, u emisiji "Info jutro", govorili su analitičar Branko Radun i novinar i pisac Aleksandar Gajović.

19.07.2024

13:10

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta
Kultura

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta

Posle julske pauze, Beogradsko dramsko pozorište će sa svojim hit predstavama Čovek slon, Budućnost, Laž i Švejk tokom avgusta gostovati na svim većim festivalima u regionu, dok će na Letnjoj sceni - BDP Millennium team Areni u okviru projekta Novi glasovi biti izvedene premijere dve predstave: Rake (24.8) i Kavez za ptice (30.8).

19.07.2024

12:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija