• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

21.07.2024

13:27

"Mi nemamo problem, mi imamo rešenje"! Rakitić na zanimljiv način predstavljen u novom klubu (VIDEO)

profimedia

Fudbal

"Mi nemamo problem, mi imamo rešenje"! Rakitić na zanimljiv način predstavljen u novom klubu (VIDEO)

Podeli vest

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić je nakon kratke epizode u Saudijskoj Arabiji odlučio da se vrati u rodnu zemlju i potpiše ugovor sa splitskim Hajdukom.

Dugogodišnja želja je napokon ostvarena, a hrvatski klub je novog igrača predstavio na društvenim mrežama na zaista nesvakidašnji način - insertom iz filma "Apolo 13".

Bila je to priča po uzoru na stvaran događaj koji se odigrao 1970. godine. Tada je započeta sedma misija sa posadom u svemirskom programu i treća predviđena da sleti na Mesec. Sletanje je prekinuto usled eksplozije rezervoara kiseonika, a posada je bezbedno vraćanje na Zemlju imala zahvaljujući rezervnim sistemima. Pilot Džek Svigert je nakon eksplozije izgovorio čuvene reči, toliko puta citirane, na koje se Hajduk nadovezao po potpisu Rakitića: "Hjustone imamo problem".

Hajduk je na svojim zvaničnim profilima objavili video snimak poletanja rakete, što je ujedno i nadimak Rakitića.

"Mi nemamo problem, mi imamo rešenje", stoji u poruci. 

 

 

Ivan Rakitić se u hrvatski fudbal vraća nakon neuspešne epizode u Al Šababu, dok je pre njega dugo godina bio član Sevilje. Ipak, najveće trenutke karijere, a ujedno i najbolje partije je beležio u Barseloni. On je sa Kataloncima osvojio četiri titule šampiona Španije i isti toliko Kup kralja. Ostaće upamćen kao član poslednje generacije koja je osvojila Ligu šampiona. Sada već davne 2015. godine je Hrvat pogotkom učestvovao u pobedi španskog tima protiv Juventusa (3:1). 

Iskusni fudbaler će na "Poljudu" provesti narednih godinu dana, s tim da će imati opciju produžetka ugovora. Jasno je da se odrekao velikog bogatstva iz Saudijske Arabije, kako bi sa Hajdukom pokušao da prekine dominaciju Dinama iz Zagreba i pomogao klubu da napravi iskorak u Evropi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!
Live TV

Oduzeli su im ljudska prava, a sada i veru! Satanizam Kijeva probija sve granice!

Vrhovna skupština Ukrajine usvojila je Zakon o zaštiti ustavnog poretka u oblasti delatnosti verskih organizacija, kojim se na teritoriji Ukrajine zabranjuje delatnost verskih organizacija povezanih sa Ruskom Federacijom. Šta je cilj tog ukidanja, odgovorili su nam gosti Info jutra teolog Miloš Stojković i Draško Đenović, verski analitičar.

22.08.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

(VIDEO) Amerika ga nema i neće imati još dugo! Ovo imaju samo Putin i Kina! Vašington je bez njega tek "tigar na papiru"!
Da se zna!

(VIDEO) Amerika ga nema i neće imati još dugo! Ovo imaju samo Putin i Kina! Vašington je bez njega tek "tigar na papiru"!

Namera SAD da brani sve slabiji status gospodara unipolarnog sveta zahteva moderne sisteme naoružanja koji nisu inferiorni, ili još bolje superiorniji od neprijateljskog oružja. Amerika ima ozbiljne probleme sa ovim. Kako su Amerikanci sa neprijatnim iznenađenjem saznali, njihova zemlja već deset godina zaostaje za Rusijom i Kinom u razvoju hipersoničnog naoružanja.

23.08.2024

00:15

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija