• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

25.07.2024

22:10

Fudbalski raj u 4. ligi! Saudijci nude pravo bogatstvo amaterija - 20 hiljada evra, stan, kola... (FOTO)

EPAImages

Fudbal

Fudbalski raj u 4. ligi! Saudijci nude pravo bogatstvo amaterija - 20 hiljada evra, stan, kola... (FOTO)

Podeli vest

Klubovi bez profesionalnog statusa postavili oglase da traže fudbalere.

Bogati klubovi Saudijske Arabije prošlog leta napravili su tektonske promene na fudbalskom tlu. Brojne zvezve otišle su put Bliskog istoka u nameri da steknu ogromno bogatstvo igrajući u takmičenju koje nije previše zahtevno. Ima i Srbija svojih predstavnika u ProLigi, a očekuje se da Arapi i tokom aktuelnog prelaznog roka angažuju još neka velika imena u svetu fudbala. 

Ipak, svesni situacije u ProLigi, čelnici Fudbalskog saveza Saudijske Arabije rešili su da elitnom takmičenju obezbede čvrste temelje. Plan je da i ostala domaća prvenstva dobiju pojačanja shodno potrebama, a to se odnosi čak i na amatersku četvrtu ligu. 

Sve je, utisak je, otišlo predaleko budući da su klubovi u Saudijskoj Arabiji napravili plaformu preko koje bi igrači mogli da se ponude četvrtoligašima. Posrednička kompanija za kontakte na Bliskom istoku oobjavila je konkurs i fudbaleri slobodno mogu da se jave ukoliko žele da zaigraju u nekim od tamošnjih amaterskih klubova. 

 

 

Istina, ponuda iz Saudijske Arabije privukla je ogromnu pažnju fudbalera budući da je plata koja se nudi za igranje u amaterskom rangu ogromna. Mesečna primanja kreću se od 10.000 do 20.000 dolara, troškovi bi bili minimalni budući da bi putovanje, smeštaj, automobil i vizu platio poslodavac, u ovom slučaju - klub. Praktično, igrači bi svu svoju zaradu nakon deset meseci mogli da uštede... 

Da stvar po fudbalere bude bolja - klubovi su obavezni da obećaju bonuse u slučaju dobrog plasmana na kraju sezone. Kako se navodi, "visok ekonomski podsticaj bio bi prisutan u slučaju da klub izbori plasman u Treću ligu Saudijske Arabije". 

Ipak, poslu u Saudijskoj Arabiji ne mogu svi da se nadaju budući da je potrebno zadovoljiti nekoliko uslova. Igrač ne sme da ima više od 30 godina, potrebno je da ima svoj "Transfermarkt" profil, video snimak sa najboljim potezima i da je bez kriminalnog dosije. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija