• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

10.08.2024

10:15

Ko je Hrvatica koja je pomogla Srbiji da dođe do medalje? Došla zbog ljubavi i donela nam radost!

OKS

Fudbal

Ko je Hrvatica koja je pomogla Srbiji da dođe do medalje? Došla zbog ljubavi i donela nam radost!

Podeli vest

Srpska tekvondistkinja Aleksandra Perišić donela je našoj zemlji srebro sa Olimpijskih igara u Parizu, a osim nje u centru pažnje našla se i Petra Butala Kovačić, trenerka koja je od naše malde sportistkinje napravila šampionku.

Debitatnkinja na Igrama u Parizu učinila je naciju ponosnom, ali bilo joj je teško i pustila je suzu jer se nadala zlatu.

Perišićeva je tugovala i istakla da joj je najžalije što je "izneverila svog trenera", na šta je odmah reagovala Petra Butala Kovačić, rekavši da je ponosna na nju.

 

Foto: Reuters

 

 

 

Mnogi gledaoci su primetili ženu koja je tokom mečeva davala smernice i savete našoj Aleksandri, koja je pred milionskim auditorijumom jasno svima dala do znanja koliko joj Petra znači.

 

Foto: tanjug

 

 

 

Većina ne zna ko je zapravo Butala Kovačić, ali red je da šira javnost sazna ko je među najzaslužnijima za uspeh Srpkinje.

Reč je o nekadašnjoj tekvondistkinji iz Hrvatske koja se preselila u Beograd zbog ljubavi i udala se za našeg tekvondistu Predraga Kovačića. Njen suprug je osnivač tekvondo kluba "Azija", čiji je Aleksandra Perišić dugogodišnji član.

 

Foto: OKS

 

 

 

Petra je u bogatoj karijeri donosila medalje Hrvatskoj, a sada je pomogla našoj Aleksandri sa kojom radi minulih nekoliko godina da dođe do medalje na Olimpijskim igrama.  

Butala Kovačić je uvek isticala da nikada nije imala problema u Srbiji jer dolazi iz Hrvatske, a kaže da su upravo sportisti iz njene zemlje česti gosti u našoj zemlji i da imaju najbolji mogući prijem.

- Šala uvek ima, prvenstveno zato što smo mi sa svim trenerima i takmičarima iz Hrvatske u jako dobrim odnosima, a ja sam sa njima veliki prijatelj i veliki broj hrvatskih reprezentativaca redovno dolazi kod nas u klub na trening i zajedno se pripremamo. Uvek na turnirima jedni druge bodrimo. Smatram da nema nikakve zle krvi tu ili nešto slično, jednostavno svima je izuzetno drago što sam ja u toj ulozi i pomažemo jedni drugima - ispričala je Butalo Kovačić.

 

Foto: tanjug

 

 

 

Ona je otkrila da i naša Aleksandra sjajno sarađuje sa tamošnjim borkinjama.

- Aleksandra je u izuzetno dobrim odnosima sa velikim delom hrvatske reprezentacije, te devojke spavaju kod nje i ona kada ode u Zagreb spava kod njih i to je nešto divno i mislim da je to nešto najljepše što ovaj sport zapravo pruža - rekla je trenerka naše srebrne olimpijke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Potpredsednik Vlade RS Vulin: Opozicija želi scenario Majdana u Srbiji
Politika

Potpredsednik Vlade RS Vulin: Opozicija želi scenario Majdana u Srbiji

"Moskva nas je upozorila na pripremu državnog udara. Nema razloga za strah, mi imamo čvrstu i snažnu državu i predsednik Vučić nije Janukovič, on nema nameru da beži i prepusti siledžijama vlast, ali imamo razloga da budemo oprezni i vrlo ozbiljni", izjavio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin u jutarnjem programu televizije Prava upitan da prokomentariše informaciju da su nas ruske službe obavestile da se pripremaju masovni neredi u pokušaju državnog prevrata i likvidacija predsednika i najvišeg rukovodstva.

10.08.2024

14:16

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23