• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

14.08.2024

10:34

Oglasio se Srbin nakon spektakularne večeri! Odoh ako dobijem dobru ponudu...

profimedia

Fudbal

Oglasio se Srbin nakon spektakularne večeri! Odoh ako dobijem dobru ponudu...

Podeli vest

Zvanično najbolji fudbaler češkog šampionata, Veljko Birmančevič (26), ponovo blista u Sparti koju je sinoć u revanšu sa FCSB-om sa prva dva gola i asistencijom (2:3) odveo u plej-ofu za Ligu šampiona! Nakon meča reprezentativac naše zemlje otkrio je da je pričao sa upravom i da bi u slučaju dobre ponude iz neke od najjačih liga Evrope napustio klub u kojem je heroj i ljubimac navijača.

Zablistao je Srbin, ali i zabrinuo navijače nakon dvomeča sa Rumunima. Prema njegovim rečima, napuštanje Sparte nije na dnevnom redu, ali nije ni nemoguća opcija.

- Profesionalac sam, ali moram da kažem da je bilo sastanaka sa upravom. Na kraju prošle sezone seo sam sa sportskim direktorom Tomašom Rosickijem i dogovorili smo se sve. Verovatno ću za sada ostati ovde, ali vi u fudbalu se nikad ne zna! Kao što sam rekao Rosu, ako dobijem zaista dobru ponudu iz neke od najboljih pet liga, zašto je ne bih prihvatio? Ipak, ako dođe, seli bi i razmislili šta je najbolja opcija za mene i za Spartu. Zasad ostajem, igraćemo Ligu Evrope, možda i Ligu šampiona i zato sam ostao ovde - kaže Veljko Birmančević.

 

Foto: profimedia

 

 

Za ulazak u elitno evropsko takmičenje Sparti će biti neophodan trijumf u dvomeču sa Malmeom, Birmančevićevim bivšim klubom.

- Tek sam malopre saznao da ćemo igrati sa njima. Profesionalac sam, moram da dam 100 odsto za Spartu, ovo je sada moj klub. Imao sam lepe trenutke u Malmeu, igrao sam sa njima u Ligi šampiona, osvojili smo švedsku ligu i domaći kup - rekao je srpski ofanzivac nakon spektakularne večeri u kojoj je pokazao klasu.

Sparta je u martu pretvorila Veljkovu pozajmicu iz Tuluza u transfer, a on otkriva da redovno prati Malme, u kojem je igrao u sezoni 2021/2022. 

- Od momenta kada sam otišao iz Švedske, gledam ih. Vodio ih je trener Henrik Ridstrom   poslednje dve sezone i igraju drugačije, zaista dobro. Neće biti lak meč jer imaju iskusne igrače sa kojima sam igrao Ligu šampiona, dok smo to doživeli u Sparti samo Zeleni i ja. Iskustvo je svakako na njihovoj strani - rekao je Birmančević.

 

Foto: printscreen

 

 

 

Osvrnuo se na revanš meč protiv kluba iz Bukurešta.

- Prvo poluvreme je bilo sjajno. Igrali smo kao tim, neverovatno. Nismo igrali ovako ove sezone. Bilo je izuzetno dobro, ali nisam zadovoljan drugim poluvremem. Ipak, svi smo sve bolji. Nisu svi počeli zajedno jer je mnogo igrača bilo na EURO ili Kupu Amerike. Nismo mnogo trenirali i to je bio problem u prvom poluvremenu. Bilo je stresno na kraju jer više nisam bio na terenu. Lakše je kada igraš, osećaš se drugačije, nisi nervozniji. Malo smo se mučili u poslednjih 10 minuta. Ipak, pokazali smo karakter i pobedili, što je najvažnije. Napravili smo još jedan korak i još je samo jedan pred nama na putu do Lige šampiona - zaključio je Birmančević.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić podelio sjajne vesti: Radovi na Moravskom koridoru po planu, do kraja godine Trstenik i Vrnjačka banja na mreži auto-puteva! (FOTO)
Društvo

Vesić podelio sjajne vesti: Radovi na Moravskom koridoru po planu, do kraja godine Trstenik i Vrnjačka banja na mreži auto-puteva! (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je radove na izgradnji Moravskog koridora, na deonici od petlje Koševi do sela Medveđa kod Kruševca, gde se uverio da radovi teku po planu, te da će do kraja godine biti završena deonica od Kruševca do Vrnjačke banje, kada će i Banja i Trstenik biti priključeni na mrežu auto-puteva.

14.08.2024

12:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!
Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!

Građani Majdanpeka od danas pa do daljeg će biti bez vode za piće. Novi gradski vodovod ,,Pustinjac,, sa kojeg se vodom napaja veći deo žitelja grada Majdanpeka i selo Debeli Lug, ostao je bez dovoljnog dotoka vode , tako da je vodosnabdevanje dovedeno u pitanje.

13.08.2024

13:14