• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

14.08.2024

10:41

Srpski fudbal je najgori u Evropi! Ispred nas San Marino, Lihtenštajn, Andora...

Starsportphoto

Fudbal

Srpski fudbal je najgori u Evropi! Ispred nas San Marino, Lihtenštajn, Andora...

Podeli vest

Srpski fudbal trenutno se statistički kotira kao najgori u Evropi! Naši klubovi su u međunarodnim kupovima dosad osvojili bedna 0,2 boda za nacionalni koeficijent, pa tako uoči revanš utakmica treće runde kvalifikacija za UEFA takmičenja gledamo u leđa bukvalno svima!

Ispred Srbije, koja je poslednja od 54 zemlje u Evropi, nalaze se fudbalske "velesile" poput Lihtenštajna, San Marina, Severne Makedonije, Severne Irske, Gibraltara, Andore... Malta, Farska Ostrva, Crna Gora ili Vels su predaleko!

Istina je da Srbija ima jednu pobedu, za razliku od Lihtenštajna, ali nas su u dosadašnjem delu kvalifikacija predstavljala tri kluba i "Pirovu pobedu" odneo je samo Radnički iz Kragujevca, kojeg je iz Evrope izbacio crnogorski Mornar iz Bara. Perjanice domaćeg fudbala, Partizan i Vojvodina, skupile su dosad po tri poraza!

Foto: Starsportphoto

 

 


Predstavnici San Marina imaju pobedu i dva remija, Makedonci dve pobede, Severni Irci čak tri pobede, a Andorci i Gibraltarci po dve pobede i remi!


Iskusni srpski stručnjak Milorad Kosanović zna šta je najveća boljka srpskog fudbala.


- Uništene su nam institucije, struka, ma sve! Dobijaju se trenerske licence preko veze, braće i kumova, i ništa više u srpskom fudbalu nije kako treba. Ne radimo dobro, svima je u glavi samo trgovina i ono čuveno kupi-prodaj. Treba posebno da se obrati pažnja na naše igrače između 19. i 21. godine, a mi ih prodajemo i pre nego što se okušaju na domaćim terenima. Nema nade dok se ovako rukovodi i dok se zaobilaze stručnjaci, a pitaju se razni biznismeni - kaže Milorad Kosanović za Informer.
 

Zvezda i TSC vade fleke

Priliku da poprave "krvnu sliku" srpskog fudbala imaće pre svega Crvena zvezda i TSC. Crveno-beli će pokušati da se preko norveškog Boda ili poljske Jagelonije domognu Lige šampiona. Ako ne uspeju, imaju garantovano mesto u Ligi Evrope. TSC će se boriti sa Panevežisom ili Makabijem iz Tel Aviva za plasman u Ligu Evrope, a u slučaju poraza, preseliće se u grupu Lige konferencija.

 


Priliku da poprave klupski, ali i nacionalni koeficijent imaće Partizan i Vojvodina već sutra. Crno-beli gostuju Luganu (20.30, Arena 1 premijum) u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i moraće da nadoknade minus iz prvog meča (1:0). Čak i ako ispadnu, imaće šansu da se kroz plej-of Lige konferencija domognu bar neke grupne faze i bar nekog da pobede.

Foto: Starsportphoto

 

 


Vojvodina će, takođe na putu ka Ligi konferencija, dočekati Maribor (20.00), a "lale" čeka identičan posao kao crno-bele, da nadoknade gol zaostatka (2:1).


- Ma, nema od toga ništa! Pogledajte Partizan, koji ima 15 stranaca, a nijedan ne valja! Isto važi i za Zvezdu, ali njeni su malo bolji! Vojvodina je izgubila svoju školu, gledam pre neki dan kadete koji su poslednji na turniru u Foči! Ma, strašno! Ej, pa Zvezdi je i dalje najbolji igrač Aleksandar Katai. Da se razumemo, mnogo ga cenim, ali neverovatno je da crveno-beli i dalje nisu iznedrili ili doveli nekoga ko je bolji od njega u ovim godinama - podvukao je Kosanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić podelio sjajne vesti: Radovi na Moravskom koridoru po planu, do kraja godine Trstenik i Vrnjačka banja na mreži auto-puteva! (FOTO)
Društvo

Vesić podelio sjajne vesti: Radovi na Moravskom koridoru po planu, do kraja godine Trstenik i Vrnjačka banja na mreži auto-puteva! (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je radove na izgradnji Moravskog koridora, na deonici od petlje Koševi do sela Medveđa kod Kruševca, gde se uverio da radovi teku po planu, te da će do kraja godine biti završena deonica od Kruševca do Vrnjačke banje, kada će i Banja i Trstenik biti priključeni na mrežu auto-puteva.

14.08.2024

12:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!
Srbija

Horor, presušio vodozahvat Pustinjac! Majdanpek ostao bez vode?!

Građani Majdanpeka od danas pa do daljeg će biti bez vode za piće. Novi gradski vodovod ,,Pustinjac,, sa kojeg se vodom napaja veći deo žitelja grada Majdanpeka i selo Debeli Lug, ostao je bez dovoljnog dotoka vode , tako da je vodosnabdevanje dovedeno u pitanje.

13.08.2024

13:14