• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

16.08.2024

23:04 >> 23:12

Počela nova sezona Premijer lige! Novajlija skratio muke Junajteda

AP PHOTO

Fudbal

Počela nova sezona Premijer lige! Novajlija skratio muke Junajteda

Podeli vest

Nova sezona Premijer lige je i zvanično počela i to trijumfom fudbalera Mančester junajteda nad Fulamom od 1:0 (0:0).

Prve bodove "crvenim đavolima" na otvaranju sezone doneo je novajlija Džošua Zirke u 87. minutu i to na svom debiju. 

Ekipa Erika ten Haga posle katastrofalne prošle sezone u kojoj su završili tek na osmom mestu, pa u ovoj želi da se iskupi. Domaćin je pre ovog meča bio favorit, ali je ekipa iz Londona još jednom pokazala borbenost i čvrstinu i tek u završnicia poklekla. 

Foto: AP PHOTO

Džošua Zirkze postiže gol za Junajted

Gosti u čijem timu je od prvog minuta bio srpski reprezentativac Saša Lukić, krenula je opasnije, u u uvodnih 20 minuta ozbiljno zapretila preko Traorea i Tetea. U nastavku se probudio Junajted i preuzeo inicijativu, a prvi pokušaj imao je Kazemiro pre isteka pola sata igre. Ređale su se šanse "đavola", ali je Fulam uspeo da odbrani svoj gol, pa se na odmor otišlo bez promene rezultata. 

Slično je bilo i u nastavku, opet su gosti imali inicijativu u uvodnim minutima. Najbolju priliku Junajted je propustio u 53. minutu kada je Mejson Maunt imao stopostotnu šansu, ali je golman Leno fantastilno odbranio. Odlučio je Ten Hag tada da u igru ubaci Zirkzea i Alehandra Garnača i to se ispostavilo kao pravi pogodak. Nastavio je Junajted sa ofanzivom, ali se Fulam branio svim silama. 

Foto: Tanjug/AP

Borba za loptu fudbalera Junajteda i Fulama

I kada se činilo da će izabranici Erika Ten Haga sezonu otvoriti remijem bez datog gola. Na scenu je stupio debitant Džošua Zirkze i skratio muke i patnju domaćina. 

Akcija je upravo krenula od Holanđanina, koji proigrao Bruna Fernandeša na desnoj strani, ovaj je nesebično odložio do Alehandra Garnaća, koji je potom centrirao u peterac, a Zirkze volejom smestio u mrežu Fulama za veliku radost na "Old Traford". 

 

 

Junajted je do kraja mogao i da duplira prednost, ali se u drugom minutu nadoknade Garnačo propisno obrukao i praktično promašio prazan gol. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Evo ko je podržao eko-teroriste Ristića i Bjelića! LGBT udruženje koje je godinama služilo kao paravan za prodaju droge
Politika

Evo ko je podržao eko-teroriste Ristića i Bjelića! LGBT udruženje koje je godinama služilo kao paravan za prodaju droge

Pre deset dana, nakon velikog protesta povodom najave otvaranja rudnika litijuma, uhapšeni su NVO aktivisti Ivan Bjelić, Nikola Ristić i Jevđenije Dimitrijević, koji su kratko zadržani u pritvoru zbog blokade pruge. Podršku ovim aktivistima pružila je čitava NVO zajednica, brojne kontraverzne ličnosti i LGBT udruženja, između ostalog i udruženje “Da se zna”, organizacije koja se u prošlosti već dovela u vezu sa kriminalnim aktivnostima, uključujući trgovinu narkoticima.

16.08.2024

22:16

TV

Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!
Live TV

Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!

Brojna žarišta trenutno postoje širom sveta. Jedna bukte, druga tinjaju, a treća se tek pripremaju. Kakva je situacija na frontu u Ukrajini, ali i na Bliskom istoku, kao i kakva ratna dešavanja se odvijaju širom planete komentarisali su ekspert za energetiku profesor dr Dragan Škobalj i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost tokom gostovanja u "Ratu uživo".

16.08.2024

22:28

Hrvati hoće da izbrišu bilo kakvo sećanje na Republiku Srpsku Krajinu! Hapšenje advokata Berića je još jedan dokaz da je pravosuđenje etnički motivisano! (VIDEO)
Live TV

Hrvati hoće da izbrišu bilo kakvo sećanje na Republiku Srpsku Krajinu! Hapšenje advokata Berića je još jedan dokaz da je pravosuđenje etnički motivisano! (VIDEO)

Srpski advokat Nemanja Berić osuđen je na 15 dana zatvora u Hrvatskoj, u Prekršajnom sudu u Šibeniku, zato što je na svom Fejsbuku objavio snimak na kom se vidi kako u automobilu peva pesmu o Kninu "Do Dinare niđe ne stajem", što je kod hrvatskih sudskih vlasti ocenjeno kao kršenje javnog reda i mira, te širenje mržnje i nacionalne netrpeljivosti. Tim povodom, gosti "Info dana" Informer TV bili su predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta i Aleksa Grubešić iz Centra za društvenu stabilnost.

16.08.2024

16:21

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija