• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

21.08.2024

17:14

TSC sprema zamku za bivšeg trenera: Znamo šta da očekujemo od Lazetića!

fktsc.com

Fudbal

TSC sprema zamku za bivšeg trenera: Znamo šta da očekujemo od Lazetića!

Podeli vest

Klub iz Bačke Topole igraće sutra uveče u gostima protiv Makabija iz Tel Aviva prvi meč plej-ofa za Ligu Evrope (20.00).

Fudbaleri TSC-a imaće jako težak zadatak na putu do grupne faze drugog po jačini UEFA takmičenja, što zbog kvalitetnog protivnika, toliko i zbog činjenice da na klupi Izraealaca sedi Žarko Lazetić (42).

Trener koji je tim sa severa Bačke vodio dve i po godine i ostvario najbolje rezultate u istoriji kluba sada će im biti prepreka na putu do ostvarenja cilja. Nekadašnjeg napadača nasledio je Dean Klafurić (52), koji ne krije da izuzetno ceni rivala i prepisuje mu ulogu favorita.

Ono što može da bude prednost za našeg superligaša, jeste činjenica da će Makabi kao domaćin igrati na neutralnom terenu, a odabran je mađarski grad Sombathelj.

- Čekaju nas dva teška poluvremena, protiv respektabilnog tima, koji ima iskustvo i dobre rezultate u evropskim takmičenjima. Izraziti su favoriti, što pokazuju i kladionice. Naravno, u fudbalu su čuda uvek moguća, a mi verujemo da možemo da iznenadimo. Naš cilj je da se plasiramo u Ligu Evrope - poručio je Klafurić.

Foto: fktsc.com

Dean Klafurić

Hrvatski stručnjak jedinu dilemu ima oko Aleksandra Ćirkovića, koji ima lakše zdravstvene probleme.

- Dobro smo trenirali i do detalja analizirali protivnika. Ipak, jedina istina se piše na terenu. Makabi ne igra kod kuće, a svaki tim to voli, oseća se bolje, prijatnije i ima veće samopouzdanje kada je na svoj na svome. To što će se igrati na neutralnom terenu, jeste određena prednost za nas, ali sada su i te razlike sve manje - objasnio je Klafurić.

Nekadašnji kormilar Gorice, varšavske Legije, Etnikosa, Slaven Belupa, Honveda i Veleža svestan je da Lazetić u dušu poznaje njegov tim.

- Žarko je tek nedavno preuzeo Makabi i verovatno bolje poznaje TSC od svoje sadašnje ekipe, ali i mi imamo drugačije zahteve i principe koje sledimo. Ne treba zanemariti ni to da igrači isto tako poznaju njega, kakav stil forsira i šta traži od svojih izabranika, tako da smo tu izjednačeni - naglasio je Klafurić.

Foto: fktsc.com

Miloš Pantović

Slično kao trener razmišlja i krilni ofanzivac Miloš Pantović (21).

- Dobro smo upoznali Makabi, pogotovo jer ih vodi naš doskorašnji trener. Znamo šta možemo da očekujemo, pripremali smo se, analizirali njihove vrline i mane. Ništa se neće rešavati u prvom meču, a drugi ćemo igrati na domaćem terenu i pred našim navijačima, zato se i nadam da možemo da napravimo uspeh - rekao je Pantović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: NED – Finansijsko oružje za nametanje politike SAD!
Kolumne

Nebojša Bakarec: NED – Finansijsko oružje za nametanje politike SAD!

Nacionalni fond za demokratiju - NED (engl. National Endowment for Democracy) je neprofitna američka vladina organizacija osnovana 1983. godine sa ciljem „promocije demokratije“. Fond dobija najveći deo finansijskih sredstava od Kongresa (United States Congress) i Ministarstva inostranih poslova SAD (US Department of State). U stvarnosti NED je zamena za dotadašnje „meke“ delatnosti CIA, i NED je organizacija koja je popunila prazan prostor u širenju američke meke moći, koji je postojao i pored slične delatnosti USAID i Stejt dipartmenta.

21.08.2024

18:53

TV

Hronika

Za mržnju u Srbiji nema mesta! Ženi koja je pretila vlasniku poslastičarnice "Pelivan" određeno zadržavanje!
Hronika

Za mržnju u Srbiji nema mesta! Ženi koja je pretila vlasniku poslastičarnice "Pelivan" određeno zadržavanje!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, Posebnim odeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala uhapsili su Lj. K. (1968) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

21.08.2024

17:24

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Kapitulacija Kijeva znači rat sa "Blekrokom"! Putin i Rusija se spremaju za ključnu bitku, ali ne sa Ukrajinom i Zapadom!
Nimalo naivno!

Kapitulacija Kijeva znači rat sa "Blekrokom"! Putin i Rusija se spremaju za ključnu bitku, ali ne sa Ukrajinom i Zapadom!

Jedno od najvažnijih pitanja koja muče ne samo naše zaklete zapadne prijatelje, već i masovnog Rusa, jeste šta su tačno planovi Kremlja za Ukrajinu. Jer od toga će zavisiti trajanje Specijalne operacije, broj novih regiona, prihodi stanovništva, obim izgradnje za obnovu infrastrukture uništene ratom i ukrajinskom vlašću i još mnogo, mnogo toga.

21.08.2024

18:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija