• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

27.08.2024

21:05

Norvežani puni samopouzdanja: Bićemo spremni kada meč počne!

Starsportphoto©

Fudbal

Norvežani puni samopouzdanja: Bićemo spremni kada meč počne!

Podeli vest

Bitno je da se usudimo da budemo Bode Glimt, ako želimo dobro izdanje moramo tako, poručuje Kjetil Knutsen.

Nova istorijska utakmica je pred fudbalerima Crvene zvezde pošto će u sredu od 21 čas odmeriti snage sa Bode Glimtom u borbi za grupnu fazu Lige šampiona. Norvežani iz prvom meča imaju prednost od jednog gola pošto su na svom stadionu slavili sa 2:1, ali će četa Vladana Milojevića sutra iza sebe imati oko 50.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić". 

Norveški tim je u Beograd stigao već u ponedeljak kako bi se adaptirao na vremenske uslove u srpskoj prestonici. Danas su fudbaleri Bod eGlimta odradili trening na "Marakani", a novinarima se obratio trener - Kjetil Knutsen. 

Interesovalo je novinare da li iskusni strateg može da uporedi sutrašnji meč sa onim koji je njegov tim igrao pre dve godine protiv Dinamo Zagreba u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona. 

- Teško je uporediti to. Uvek je bitno poneti iskustvo sa sobom, naučiti nešto iz onoga što smo radili ranije. Atmosfera u timu je sjajna, i dobar je osećaj igrati na ovakvom mestu koje ima ovako dobru atmosferu. Možemo da odigramo dobru utakmicu. Mislim da je prilično dobro što smo imali priliku da igramo taj meč pre dve godine. Mislim da je jako dobro videti svet, imamo tim koji se razvija korak po korak. Mi smo na jednom putovanju na kojem smo mnogo naučili, i to nosimo na ovaj meč.

Foto: Starsportphoto©

 

Knutsen je posebno apostrofirao važnost kapitena - Patrika Berga, koji se u Bode Glimt vratio nakon kratke epizde u francuskom Renu. 

- Mislim da je on pre svega ponosan na posao koji je uložio. Nije uvek lako biti Patrik Berg. Svi smo naučili malo od njega. Kada je on shvatio da je on sam najvažniji za njegov uspeh, krenuo je u pravom smeru. Može da se ponosi poslom koji je uradio. Imamo fantastičnog igrača. Sutra je lep dan za njega i za Bode Glimt.

Deo svog izlaganja Kjetil Knutsen posvetio je i analizi Crvene zvezde, ali nije želeo da otkriva karte 24 časa pred meč na "Marakani". 

- Pre svega imamo veliko poštovanje za protivnika, ima mnogo igrača na visokom nivou, i moramo biti spremni taktički i mentalno. Nadam se da će igrači izaći u dobrom izdanju, i važno je biti hrabar. Bitno je usuditi se da budemo Bode Glimt. Ako želimo da prikažemo dobro izdanje, moramo tako. To je nešto veliko što se dešava u timu kada je u Evropi. Mislim da će izlaziti na kraj sa tim, radimo na tome. Prvo, da nemamo preveliku distancu, i da radimo posao po svim delovima terena. Mislim da ovaj meč daje druge mogućnosti, jer ćemo imati mnogo pritiska, dolazi mnogo navijača i očekuju da će Zvezda napadati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Radovan Višković povređen u udesu kod Šekovića
Politika

Radovan Višković povređen u udesu kod Šekovića

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i dva lica povređeni su danas u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu u mestu Tišča kod Šekovića, a niko od povređenih nije životno ugrožen, potvrđeno je u Policijskoj upravi Zvornik.

27.08.2024

17:41

TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)
Live TV

Kainov bratoubilački pečat ostao je na mnogim Ukrajincima! Satana sa Zapada bori se protiv ono malo Hristove istine koje je ostalo u svetu! (VIDEO)

Nikada žešći ruski napadi po dubini Ukrajine. Kinžal je postao kao "dobar dan". Došlo je do tog stepena mržnje između dva naroda da će decenije biti potrebne da se vrate saradnji. U emisiji "Otvoreni studio" gostovali su pravoslavni publicista Ranko Gojković i Dragan Vasiljković ispred fondacije "Kapetan Dragan". Oni su govorili o svim aktuelnim geopolitičkim temama.

27.08.2024

19:51

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Uzbuna u Moskvi! Francuzi uhapsili "šefa komunikacija" ruske vojske?! Šta ako im preda ključ za šifrovanje?!
Afera Pavel Durov

Uzbuna u Moskvi! Francuzi uhapsili "šefa komunikacija" ruske vojske?! Šta ako im preda ključ za šifrovanje?!

Mediiji na Zapadu tvrde kako je u Rusiji velika uznemirenost zbog hapšenja osnivača i generalnog direktora aplikacije za razmenu poruka Telegram Pavela Durova. Oni citiraju brojne ruske vojne stručnjake i blogere koji, kako u javnost dolazi sve više konkretnih detalja, uveliko upozoravaju da bi hapšenje moglo negativno uticati na vođenje rata u Ukrajini.

27.08.2024

21:10

Francuska demokratija na delu! Makron ne da pobedniku izbora da formira vladu! Šta je rešenje, ulica ili novo glasanje?!?!
I to je moguće

Francuska demokratija na delu! Makron ne da pobedniku izbora da formira vladu! Šta je rešenje, ulica ili novo glasanje?!?!

Francuski predsednik Emanuel Makron odbio je da dopusti levici, koja je odnela najveći broj glasova na vanrednim parlamentarnim izborima u julu, da formira vladu! Makron je, kako je saopšteno nakon prvog kruga konsultacija u Jelisejskoj palati, odlučio je da odbaci opciju da vladu formira pobednik izbora - Novi narodni front (NNF), u ime "institucionalne stabilnosti"?!

27.08.2024

22:15

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija