• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

31.08.2024

15:15

Nadrealne scene u komšiluku! Počeli da kopaju stadion zbog reakcije bivšeg trenera Partizana! (VIDEO)

printscreen/Prima Sport

Fudbal

Nadrealne scene u komšiluku! Počeli da kopaju stadion zbog reakcije bivšeg trenera Partizana! (VIDEO)

Podeli vest

Kada pomislite da ste sve videli na sportskim terenima, pojavi se priča koja vas demantuje! Ovog puta neverovatne scene dolaze iz Rumunije iz grada Galacija, gde su sinoć prvenstveni meč odigrali domaći Ocelul i gostujući Sepsi.

Duel je okončan trijumfom Ocelula 2:0 (2:0), ali čitava država, ali i region, bruje o nestvarnoj situaciji koja se dogodila neposredno pre početka duela.

Naime, nekoliko sati pre nego što je arbitar trebalo da označi početak meča, trener gostujućeg tima, Nemac Bernd Štork (61) izrazio je sumnju da su golovi preniski. Zahtevao je od delegata i organizatora utakmice da izmere da li je prečka od zemlje udaljena na propisanih 2,44 i verovali ili ne, bio je u pravu. Zamislite kakvo iskustvo treba da imate pa da tako nešto primetite.

"Potpuno neverovatno. Trener Sepsija Bernd Štork smatrao je da prečka na stadionu Ocelula nije na potrebnoj visini. Proverom je utvrđeno da je bio u pravu. Odmah su počeli da kopaju kako bi vratili gol gde treba. Rumunska liga je neprevaziđena. Snimak je postao viralan", piše na društvenoj mreži "Iks" rumunski novinar Emanuel Rosu.

 

 

Merenjem golova utvrđeno je da je visina prečke kod jednog 2,41, a kod drugog svega 2,36.

Naravno, organizatori meča odmah su prionuli na posao kako bi golove vratili na propisanu visinu. Angažovano je desetak osoba, od kojih je njih nekoliko počelo da kopa teren kako bi konstrukciju gola podigli na visinu koja je propisana.

 

 

Kada je reč o Berndu Štorku, radi se o čoveku koga su ljubitelji fudbala u Srbiji jako dobro zapamtili. On je u sezoni 2005/06. bio pomoćni trener u stručnom štabu Partizana, kada je glavni strateg bio njegov zemljak Jirgen Reber.

Foto: Starsportphoto

Bernd Štork (drugi zdesna) dok je bio u stručnom štabu Partizana kod Jirgena Rebera (stoji)

 

Ovo je samo jedna u nizu nesvakidašnjih situacija iz rumunskog fudbala u ovoj kalendarskoj godini. Nedavno je kao bomba odjeknula vest da je Dinamo iz Bukurešta zimus navodno umesto Edgara Ijea, poznatog fudbalera koji je čak bio u Barseloni, greškom doveo njegovog brata blizanca!?

Dešavanja sa prečkom i visinom gola još jedna je u nizu bizarnih situacija iz rumunskog fudbala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Bojić: Idemo na 3.000 operacija na otvorenom srcu
Društvo

Bojić: Idemo na 3.000 operacija na otvorenom srcu

Bez otvaranja grudnog koša i zaustavljanja rada srca, promena zalistaka "tavi" procedurom. Rekord u broju izvedenih operacija u jednom danu, samo su neke od vesti koji su u prethodnom periodu opisivali rad Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

31.08.2024

14:23

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija