• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

01.09.2024

07:55

Velika tuga! Fudbaler Sol Bamba preminuo pred utakmicu

profimedia

Fudbal

Velika tuga! Fudbaler Sol Bamba preminuo pred utakmicu

Podeli vest

Tužne vesti! Nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače Sol Bamba preminuo je u 40. godini potvrdila je Adana u kojoj je od ovog leta Bamba radio kao trener.

Bambi je u petak pred utakmicu sa Manisom pozlilo, hitno je primljen u bolnicu, a preminuo je dan kasnije.

"Naš trener Sulejman Bamba, kome je u petak pozlilo pred meč sa Manisom i koji je tada prevezen u Manisa Celal Bajar univerzitetsku bolnicu, nažalost je tamo izgubio borbu za život. Naše misli su sa njegovom porodicom i prijateljima“, naveli su kratko iz Adane.

Nekadašnjem reprezentativcu Obale Slonovače 2021. godine dijagnostifikovana je bolest limfoma, odnosno Nehočkinovog limfoma. Zbog kancera krvi bio je podvrgnut hemoterapijama, nakon čega se uspešno oporavio i nastavio karijeru. Igrao je za Kardif i Mildlzbro, a potom se okrenuo trenerskom poslu, gde je pre Adane bio pomoćni trener u Kardifu.

Rođen je u Francuskoj, a karijeru počeo je u PSŽ-u nakon što je čak osam godina proveo u mlađim kategorijama tog kluba, a  dve godine igrao za tim iz Pariza. Usledili su Danfermlin Atletik, Hibernijans, Lester, Trabzon, Palermo, Lids, Kardif i Midlzbro. Najdublji trag ostavio je u Kardifu sa kojim je igrao i Premijer ligu. Nosio je kapitensku traku i bio jedan od najzaslužnijih za plasman kluba u Premijer ligu. Bio je reprezentativac Obale Slonovače, a karijeru je završio sa 46 mečeva. Bio je deo tima na dva Svetska prvenstva, na dva Kupa afričkih nacija, jednim Olimpijskim igrama i nekoliko velikih takmičenja mlađih kategorija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija