• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

04.09.2024

22:31

Struka se pobunila! Treneri u Španiji najavili štrajk!

EPAIMAGES

Fudbal

Struka se pobunila! Treneri u Španiji najavili štrajk!

Podeli vest

Treneri iz klubova Primere i Segunde najavili štrajk ukoliko se ne reše pitanja zaposlenih.

Godinama već fudbalski treneri širom sveta muče muku kako bi nakon otkaza naplatili svoja dugovanja. Nije redak slučaj da šef struke, usled loših rezultata, dobije otkaz ili sam napusti klub, a potom ostane bez garantovanih primanja. I dok u većini zemalja struka ćuti, Španci su rešili da se obračunaju sa bahatim vlasnicima klubova. 

Naime, treneri koji rade u Španiji najavili su štrajk ukoliko sa čelnicima Primere ne dogovore nove zakone. Plan je da klubovi nemaju pravo da angažuju novog trenera sve dok ne izmire sva dugovanja prema prethodnom. Zanimljivo, grupu trenera koji su bili na sastanku predvodio je Hansi Flik - strateg Barselone, čiji je klub najbolji primer toga. 

Katalonci su već četiri godine dužni svom bivšem treneru - Kike Setijenu, oko 4.000.000 evra. Iste probleme ima i nekadašnji trener Kadiza Alvaro Servera... 

Sastanak je održan prethodne nedelje, a pored Flika njemu su prisustvovali Karlo Anćeloti i Dijego Simeone u ime svih trenera koji rade u Primeri i Segundi. Prema trenutnim propisima, klubovi koji uruče otkaz trenerima mogu da isplaćuju plate tokom perioda u kojem traje ugovor i istovremeno, angažuju novog šefa struke.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija