• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

04.09.2024

21:09

Ukrajinci dobili novi dom! Odjavili Poljsku, evo gde se sele

Starsportphoto©

Fudbal

Ukrajinci dobili novi dom! Odjavili Poljsku, evo gde se sele

Podeli vest

Klubovi iz Ukrajine naredne sezone će međunarodne utakmice igrati u Nemačkoj!

Rat koji u Ukrajini bukti više od dve godine prisilio je tamošnje klubove da svoje mečeve igraju u inostranstvu. Partizan je to na svojoj koži osetio tokom ovog leta budući da je utakmicu protiv Dinamo Kijeva u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona igrao u poljskom gradu - Lublinu. Bilo je za očekivati da će, kao i prethodnih godina, Poljaci ponovo biti domaćini Ukrajincima, ali je u poslednjem času došlo do promene plana. 

Naime, UEFA je na svom sajtu objavila da će Šahtjor i Dinamo Kijev naredne ove sezone svoje utakmice igrati u Nemačkoj. Vicešampion Ukrajine odlučio se da za svoj dom koristi stadion u Hamburgu, a prvi duel biće odigran 25. septembra protiv Lacija. 

Novi dom će imati i fudbaleri Šahtjora koji će mečeve u Ligi šampiona igrati na stadionu Šalkea u Gelzenkirhenu. 

Još uvek nije poznato zbog čega su Ukrajinci rešili da "napuste" Poljsku budući da su prethodne dve sezone upravo tamo igrali svoje međunarodne utakmice. Jedan od razloga moglo bi da bude i ogromno nezadovoljstvo brojnih rivala na uslove u Poljskoj, ali i veoma hladne zime koje bi ove sezone pravile dodatne probleme. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija