• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

05.09.2024

18:29

Au kakav propust! Holanda trebali da testiraju na doping zajedno sa pokojnicima?!

EPA

Fudbal

Au kakav propust! Holanda trebali da testiraju na doping zajedno sa pokojnicima?!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Norveške našla se u neobičnoj situaciji uoči utakmice Lige nacija protiv Kazahstana (petak, 16.00), kada je tamošnja antidoping agencija napravila šokantan propust.

Naime, nakon poslednjeg treninga skandinavska ekipa je primila obaveštenje da je pet njihovih reprezentativaca pozvano na antidoping testiranje. Međutim, spisak koji je dostavljen rukovodstvu Norveške izazvao je pravu pometnju.

Na njemu su se, pored aktuelnih zvezda Erlinga Holanda (24), Jirgena Larsena (24) i Oskara Boba (21), našla i imena fudbalera koji odavno nisu među živima - Einara Gundersena, koji je preminuo pre 62 godine, i Jirgena Juvea, koji je umro pre 41 godinu.

Pomenutu vest koja je šokirala sve otkrio je selektor reprezentacije Stale Solbaken na konferenciji za medije uoči predstojećeg meča.

- Svi smo se zapitali šta se dogodilo. Bila je to ozbiljna situacija, odmah smo nazvali agenciju i pitali ih jesu li bili ozbiljni ili je reč o skrivenoj kameri. Oni su vrlo verovatno prilikom odabira pogledali listu najboljih strelaca. Gundersena i Juvea su pozvali malo prekasno, mislim da će testovi biti negativni - istakao je Solbaken.

 

 

Nakon što je ispričao ovu neuobičajenu situaciju koja je izazvala smeh među prisutnima, Solbaken je nastavio u nešto ozbiljnijem tonu. 

- U savezu nas uvek lepo prime, drago nam je da su sve shvatili na šaljiv način. Ali, ostaje činjenica da se dogodio veliki propust. Ne možemo sa sigurnošću znati gde se tačno dogodila greška, ali možemo reći kako ćemo u budućnosti biti puno pažljiviji - zaključio je Solbaken.

Inače, Juve je najbolji strelac u istoriji fudbalske reprezentacije Norveške sa 33 upisana pogotka, dok je Gundersen postigao 26 golova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)
Live TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)

Nemačka antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) slavi istorijski uspeh, velikom pobedom u istočnoj državi Tiringiji, a malo joj je nedostajalo da osvoji i najviše glasova u drugoj državi, Saksoniji. AfD je u Tiringiji osvojio skoro trećinu glasova, devet procenata ispred konzervativne Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i daleko ispred tri vladajuće nemačke stranke. Ovo neverovatno političko dešavanje za Informer je komentarisao akademik Dragan Radenović u "Info jutru".

05.09.2024

12:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija