• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

06.09.2024

22:46

Brodolom Francuske usred Pariza! "Azuri" obrukali Mbapea i drugare!

Tanjug/AP

Fudbal

Brodolom Francuske usred Pariza! "Azuri" obrukali Mbapea i drugare!

Podeli vest

Izvanredna predstava Italije protiv skupocene selekcije Didije Dešama.

Nakon katastrofalnog nastupa Italije na Evropskom prvenstvu malo ko je verovao u uspeh "azura" u Ligi nacija. Ni sreća nije išla na ruku četi Lučana Spaletija budući da ih je već u prvom kolu čekao pakleno težak izazov u Parizu, ali... Ponovo su Italijani pokazali da su najbolji kada ih svi optpišu. Pokazali su da im uloga autsajdera mnogo više prija nego epitet favorita pošto su u prestonici Francuske do nogu potukli Mbapea i družinu - 3:1 (1:1). 

Superzvezda Real Madrida odigrala je kriminalno lošu utakmicu. Još jednom se pokazalo i dokazalo da je od odlaska iz Pariz Sen Žermena potpuno van ritma, a sada je svojim frustracijama uspeo da uspori i istatak francuskog tima. Istina, "trikolori" su poveli u Parizu golom Bredlija Barkole posle samo tridesetak sekundi igre, ali je to bilo sve što je sastav Didijea Dešama pokazao večeras. 

Katastrofalnu formu Francuza, posebno Mbapea, večeras je pokazala Italija. Delovali su "azuri" moćno u polju dobivši svaki duel. U sastav se nakon godinu dana pauze usled suspenzije vratio Sandro Tonali, a koliko je sjajni vezista nedostajao Spaletiju na Evropskom šampionatu videlo se na isteku pola sata igre kada je kao na tacni poslužio Federika Dimarka za 1:1. 

Do poluvremena su mreže u Parizu mirovale, a onda - potop Francuske. Preokret Italijanima doneo je Fratezi golom u 51. minutu, da bi trijumf potvrdio rezervista Đakomo Raspadori i to u tandemu sa još jednim igračem koji je meč počeo na klupi - Destini Udogijem. 

Foto: Tanjug/AP

 

O tome koliko su Italijani bili nadmoćni dovoljno govori činjenica da su i nakon stečena dva gola prednosti svim silama juri i četvrti pogodak u Parizu. Bio je Majk Menjon na ozbiljnoj vetrometini budući da se ni odbrana Francuske nije pokazala, ali je utisak da je ponovo najviše škripalo u napadu. Teško će Dešam uspeti da vrati stvari na svoje mesto... 

Mbape je pun sebe, tim mu očigledno više ne veruje, ali uprkos slaboj igri selektor Francuske nije želeo da ga vadi iz igre. Raspucani Markus Tiram nije dobio mesto u startnoj postavi, isto važi i za Randal Kolo-Muanija koji je čitav meč presedeo na klupi, a tek u 58. minutu Dešam je na teren poslao Osmana Dembelea. Jasno je, dakle, da se pred "trikolorima" nalaze teška vremena iako na prvi pogled deluje da Francuska nema problema u sastavu. 

U drugom meču grupe 2 u A diviziji Lige nacija - Belgija je opravdala ulogu favorita i sa 3:1 savladala selekciju Izraela. "Crveni đavoli" su, slično kao Italija, odigrali slab turnir na Evropskom prvenstvu, ali su uoči starta najnovijeg UEFA takmičenja uspeli da se konsoliduju i osvoje tri veoma bitna boda. 

Prednost svojoj reprezentaciji doneo je Kevin De Brujne u 21. minutu, ali su Izraelci nakon autogola Kastanja uspeli da dođu do izjednačenja. Ipak, četi Ran Ben Šimona u Debrecinu je u nastavku presudio suvi kvalitet Belgije. Juri Tielemans  je na startu drugog poluvremena vratio prednost timu Domenika Tedeska, a konačan rezultat postavio je De Brujne drugim golom. 

Imao je as Mančester sitija šansu da postigne het-trik, ali je šansu da izvede drugi penal na meču prepustio Loi Opendi. Napdač RB Lajpciga nije se proslavio pošto je njegov udarac zaustavio Jov Garafi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Dete obolelo od virusa Zapadnog Nila! Prvi slučaj u Kragujevcu!
Srbija

Dete obolelo od virusa Zapadnog Nila! Prvi slučaj u Kragujevcu!

Prema izveštaju Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut“, raste broj zaraženih groznicom Zapadnog Nila, koju prenosi domaći komarac. U Srbiji je registrovano ukupno 28 obolelih što je za osam više nego prethodne sedmice., a prvi slučaj registrovan je i na teritoriji Šumadije.

06.09.2024

16:58