• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

08.09.2024

22:08

Hrvati ga žarko želeli, on ih odbio! Olmo imao poziv Dalića pred Mundijal!

EPA Images

Fudbal

Hrvati ga žarko želeli, on ih odbio! Olmo imao poziv Dalića pred Mundijal!

Podeli vest

Nisam želeo da igram za Hrvatsku, ispričao je reprezentativac Španije.

Zagrebački Dinamo tokom svoje istorije iznedrio je neke od vrhunskih fudbalera, a među njima svakako je i - Dani Olmo. Španski fudbaler je kao tinejdžer stigao u Hrvatsku iz Barselone, svoj talenat je naplatio na "Maksimiru" i u dresu Dinama počeo da krči put ka svetskim visinama. 

Naučio je Olmo tokom boravka u Zagrebu i jezik, postao miljenik navijača, a nije tajna ni da su Hrvati želeli da ga vide u dresu reprezentacije. Naime, pre šest godina Zlato Dalić je španskom fudbaleru uputio poziv za Svetsko prvenstvo u Rusiji, ali se Olmo samo zahvalio. 

- Tada sam bio najbolji igrač hrvatske lige, a španska reprezentacija me nije zvala. No, rekao sam Hrvatima da ne želim igrati za njih. Zahvalio sam im i rekao da je moj san igrati za Španiju - rekao je Dani Olmo. 

Ispostavio se to kao pravi potez budući da je Olmo godinu dana nakon poziva Hrvatske zaista i obukao dres Španije. Poslednjih sezona jedan je od ključnih igrača u sastavu "furije", a ovog leta je četu Luisa de la Fuentea vodio do titule na Evropskom prvenstvu. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija