• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

11.09.2024

12:40

Svet bruji o ukrajinskom golmanu! Preplivao nabujalu Tisu, pa ilegalno pobegao u omraženu zemlju

Daniel MIHAILESCU/AFP/Profimedia

Fudbal

Svet bruji o ukrajinskom golmanu! Preplivao nabujalu Tisu, pa ilegalno pobegao u omraženu zemlju

Podeli vest

Ukrajinski golman Denis Šelikov (35) preplivao je Tisu i pobegao iz Ukrajine kako bi potpisao ugovor sa beloruskim klubom Slavija Mozir! Ovu neverovatnu priču donosi ukrajinski portal "Sport Ekspres", koji tvrdi da je pomenuti čuvar mreže čak dva meseca pažljivo planirao bekstvo iz zemlje.

Reč je o nekadašnjem mladom reprezentativcu Ukrajine, koji je najslavnije dane proveo u Dnjepru, bivšem finalisti Lige Evrope. Prema navodima pomenutog medija, Šelikov je dva meseca trenirao plivanje u Tisi u Zakarpatskom području i to, verovali ili ne, sve sa plivačkim perajima.

Tisu u tom kraju nazivaju "rekom smrti", pošto je teren nepristupačan, a vodostaj vrlo često naglo poraste, zbog čega se u poslednje dve godine utopilo čak 39 osoba. Inače, u pitanju je područje koje stanovništvo neretko koristi za bekstvo iz države, pa je navodno pristup obali bio zatvoren i to bodljikavom žicom.

Naravno, ukrajinski mediji žestoko su osudili Šelikova, kome zameraju da je ilegalno prešao granicu kako bi potpisao ugovor sa klubom iz omražene Belorusije.

Iskusni čuvar mreže nedavno je na jednoj konferenciji za medije dobio pitanje o ovom poduhvatu, ali reagovao je vrlo oštro.

- Ko ste vi? Javni tužilac? Kako postavljate takva pitanja? Pitajte sve graničnu službu. Ne želim da mi iko postavlja ovakva pitanja, da li razumete? Ni vi, niti bilo ko drugi - brecao se Šelikov.

Foto: GENYA SAVILOV/AFP/Profimedia

Golman Denis Šelikov dok je branio za Dnjepar

 

Prethodni klub za koji je ovaj golman branio bio je ukrajinski drugoligaš Viktorija Sumi. Mediji prenose da je on jedva čekao da mu istekne ugovor, a da je slobodno vreme kada nije imao utakmice, koristio kako bi vežbao plivanje u Tisi.

 

 

Kako kaže, u belorusku Slaviju Mozir došao je zbog dobrih odnosa sa ovim klubom od ranije.

- Dobro poznajem trenere Slavije, sa njima sam radio u Luču iz Minska. Bili smo u kontaktu i komunicirali. Pozvali su me, ponudili da radimo zajedno, i rado sam pristao - kaže Šelikov.

Ovaj čuvar mreže ponikao je u Dnjepru i bio je treći golman kada je ta ekipa igrala finale Lige Evrope 2015. godine. U tom klubu proveo je veći deo karijere, a često je bio na pozajmicama u nekoliko manje poznatih ukrajinskih timova. Van granica te države branio je za beloruske klubove Luč i Isloč, a nosio je dres i gruzijskog Saburtala.

Zanimljivo, u sezoni 2016/17. bio je i prvi golman Dnjepra, dok ga iz postave nije istisnuo sadašnji golman Real Madrida, Andrej Lunjin.

Podsetimo, u pitanju je čuvar mreže koji je prošle sezone sa Realom osvojio Ligu šampiona, a imao je veliki uticaj na to njegov potez iz polufinala protiv Mančester sitija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija