• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

11.09.2024

14:23

Ništa od rušenja slavnog "San Sira"! Zvezdini rivali u Ligi šampiona odustali od megalomanskog projekta, ovo će biti rešenje!

Reuters

Fudbal

Ništa od rušenja slavnog "San Sira"! Zvezdini rivali u Ligi šampiona odustali od megalomanskog projekta, ovo će biti rešenje!

Podeli vest

Jedan od najpoznatijih stadiona na svetu, San Siro ili Đuzepe Meaca, neće biti srušen, kako se dugo spekulisalo, već će proći kroz temeljnu rekonstrukciju.

Iako su Inter i Milan imali ambiciju da sagrade dva nova stadiona na drugoj lokaciji, visoki troškovi su ih primorali da promene plan.

Prema pisanju lista Korijere dela Sera, oba kluba su donela odluku da zajedničkim snagama ulože u renoviranje San Sira, što bi trebalo da ih košta oko 700 miliona evra, daleko više od prvobitno planiranih 400 miliona. Ovaj predlog biće iznet gradonačelniku Milana, Bepeu Sali, pre nego što se krajem meseca donese konačna odluka.

 

 

Razlog za ovakav obrt je jednostavan – izgradnja dva nova stadiona bi koštala oko milijardu evra po stadionu, što je previše za italijanske klubove u trenutnim uslovima. Umesto toga, Inter i Milan će podeliti troškove i zajednički renovirati svoj legendarni dom, čime će osigurati održivost San Sira za naredne tri decenije.

Ova odluka predstavlja konačan prelom za oba velikana, čuvajući tradiciju i istoriju ovog kultnog stadiona, dok istovremeno planiraju da modernizuju i poboljšaju njegove kapacitete i infrastrukturu za buduće generacije navijača.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija