• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

11.09.2024

14:57

Branko Radujko menja Šurbatovića na mestu generalnog sekretara FSS!

Starsportphoto

Fudbal

Branko Radujko menja Šurbatovića na mestu generalnog sekretara FSS!

Podeli vest

Novi generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije biće Branko Radujko, koji na to mesto dolazi umesto Jovana Šurbatovića!

Informaciju je prvi preneo portal "Hotsport", a Informeru je iz rukovodstva FSS potvrđeno da će se imenovanje Radujka dogoditi u petak.

Tog dana biće održana sednica Izvršnog odbora srpske kuće fudbala, a na dnevnom redu biće dve tačke. Prva je usvajanje zahteva sa prethodne sednice o razrešenju dužnosti Jovana Šurbatovića, a druga tačka dnevnog reda su kadrovska pitanja. Predlog za novog generalnog sekretara je Branko Radujko i on će dobiti većinsku podršku od članova Izvršnog odbora.

Prema rečima našeg izvora upućenog u dešavanja u FSS, Radujko će na funkciju stupiti u petak.

- Nakon rastanka sa Šurbatovićem, cilj je bio da se što pre pronađe rešenje za generalnog sekretara. To će biti Radujko. U petak će biti održana sednica Izvršnog odbora, članovi su već dobili pozivnice, a glavna tačka dnevnog reda biće imenovanje novog genseka - napominje izvor upućen u dešavanja u Fudbalskom savezu Srbije.

Foto: Starsportphoto

Otišao sa funkcije: Jovan Šurbatović

 

Radujko je u prethodnom periodu bio direktor Carina Srbije, a bio je savetnim pokojnog premijera naše zemlje Zorana Đinđića. Takođe, bio je savetnik premijera Zorana Živkovića, kao i generalni sekretar bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Pre toga, upravo je Tadiću bio specijalni savetnik zadužen za regionalnu politiku.

Podsetimo, doskorašnji čelnik Šurbatović smenjen je prošle nedelje, a najviše mu se zamera to što je reprezentacija Srbije na Evropsko prvenstvo otišla sa avionom hrvatskih registarskih oznaka. Sa njim iz Saveza otišao je i doskorašnji direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga, a potom su obojica opleli po selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju, koga su optužili da je jedini nedodirljiv.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija