• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

17.09.2024

06:20

Na današnji dan: Leonardo u 89. minutu šokirao Zvezdu (VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

Na današnji dan: Leonardo u 89. minutu šokirao Zvezdu (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Partizana 17. septembra 2016. godine pobedili su Crvenu zvezdu sa 1:0 u 152. večitom derbiju, koji je odigran u okviru devetog kola Superlige Srbije.

Poprište okršaja velikih rivala bilo je na terenu u Humskoj pred oko 25.000 navijača. "Mirisalo" je na još jedan remi u derbiju, ali su onda crno-beli u 89. minutu golom Leonarda srušili goste iz Ljutice Bogdana eksploziju slavlja "grobara".

Foto: Starsportphoto

 

Izabranicima Marka Nikolića trijumf je bio neophodan kako bi se vratili u šampionsku trku, pošto su smanjili prednost na šest bodova u odnosu na crveno-bele. Treneru crveno-belih Miodragu Božoviću ovo je bio prvi neuspeh u večitim derbijima. 

Fantastična atmosfera vladala je u Humskoj, prštalo je i na Jugu i Severu, naravno nije moglo bez bakljadi i zapaljenih stolica na tribinama. S druge strane, na terenu nije bilo tako previše uzbudljivo. Partizan je tokom većeg dela utakmice bio konkretniji protivnik, stvorio više šanse, dok je Zvezdi odgovarao i remi. 

Foto: Starsportphoto

 

U prvom poluvremenu igralo se borbeno, na momente i dosadan fudbal, a najbolja šansa viđena je u 27. minutu kada je Uroš Đurđević posle dodavanja Leonarda šutirao pored gola. Dva minuta kasnije viđena je i najbolja prilika za crveno-bele, kada je pokušao Slavoljub Srnić, ali je njegov udarac zaustavio golman Kljajić.

Bila je to i jedina prilika ekipa sa "Marakane" sveo do završnice meča. U nastavku igralo se u nešto bržem ritmu na obe strane, Partizan je imao inicijativu i bio konkretniji, pa se u 59. minutu i zatresla prečka posle pokušaja Đurđevića. 

Foto: Starsportphoto

 

Kako se bližio kraj meča, tako su Božovićevi puleni igrali sve zatvorenije u nameri da osvoje bod. Ipak, ta namera im se nije ostvarila. Akcija je počela od Saše Ilića, koji je prethodno ušao sa klupe, a onda u 89. minutu poslao loptu u kazneni prostor, gde je Nikola Đurđić glavom prosledio ka Leonardu, a Brazilac atraktivnim udarcem u padu matirao golmana Manojlovića za delirijum u Humskoj.

Foto: Starsportphoto

 

Ušlo se u dramatičnu završnicu jer je Zvezda u drugom minutu sudijske nadoknade mogla i do izjednačenja i to posle kontre. Kanga je pronašao napred Ruisa, koji je pobegao igračima crno-belih i obišao golmana Kljajića, ali je slabo šutirao, pa je golman "parnog valjka" na kraju stigao do lopte. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Bal vampira kod Kurtija na doručku: Sreli se Aljbin, dva Čanka i jedan raspop (FOTO)
Politika

Bal vampira kod Kurtija na doručku: Sreli se Aljbin, dva Čanka i jedan raspop (FOTO)

Slobodno vreme koje je političkom penzioneru Nenadu Čanku ostalo nakon što je autonomašenje prepustio mlađim nadama svoje nekadašnje Lige socijaldemokrata Vojvodine, on je uložio u obilaženje posela sa separatistima iz južne srpske pokrajine. Danas je Čanak ponovo, drugi put u samo mesec dana, drugovao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

16.09.2024

22:31

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija