• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

17.09.2024

18:05

(UŽIVO) Juventus dominira u Torinu!

EPAimages

Fudbal

(UŽIVO) Juventus dominira u Torinu!

Podeli vest

Uživo pratite mečeve prvog kola Lige šampiona, danas je na programu šest duela, a prvi na teren izlaze fudbaleri Juventusa i PSV-a, odnosno, Jang Bojsa i Aston Vile.
UŽIVO REZULTATI

JUVENTUS - PSV  3:0 (2:0)
Jildiz 21, Mekeni 27, Gonzales 52

JANG BOJS - ASTON VILA  0:2 (0:2)
Tielemasn 28, Remzi 39

MILAN - LIVERPUL  21:00

BAJERN MINHEN - DINAMO ZAGREB  21:00

REAL MADRID - ŠTUTGART  21:00

SPORTING LISABON - LIL  21:00

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

70. minut - Sada inicijativa i Aston Vile, žele Englezi još jedan gol u Bernu i stavljanje tačke na meč. 

67. minut - Potpuno nezainteresovano deluje ekipa Juventusa, imaju crno-beli tri gola prednosti i stiče se utisak da im je dovoljno. 

62. minut - Odnos snaga u Bernu značajno se promenio u drugom poluvremenu, Jang Bojs dominira, ali slaba vajda Vila uspešno odoleva. 

57. minut - Menja Tijago Mota, u igru ulaze Tiram i Danilo na mesto Gatija i Lokatelija. Za sada bez promena kod "filipsovaca".

52. minut - GOOOOOOL! Juventus stavlja tačku na meč u Torinu, Niko Gonazels postiže svoj prvenac u dresu "stare dame", a Dušan Vlahović je ponovo asistent - 3:0!

 

 

48. minut - Treneri oba tima odlučili su da ne menjanju ništa u nastavku, tako da su na terenu igrači koji su i počeli utakmicu. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Torinu, prvi sa centra kreću igrači PSV. 

PRVO POLUVREME

45. minut - POLUVREME! Zvezdini rivali - PSV i Jang Bojs nalaze se u ozbiljnom problemu, Juve i Aston vila imaju sigurnu prednost nakon prvih 45 minuta u novoj sezoni Lige šampiona! 

Foto: EPAimages

 

44. minut - Značajno je opao ritam utakmice u Torinu iako je PSV nakon drugog gola Juventusa pokušao da smanji zaostatak... "Stara dama" kontroliše dešavanja na terenu, sve smo bliži odlasku na odmor. 

41. minut - Malo je falilo da Aston Vila ekspresno postigne i treći gol, Remzi je ovoga puta bio u ulozi asistenta, Votkis je gađao iz dobre pozicije, ali blokira to Kamara, ostaje 2:0! 

39. minut - GOOOOOOOOOOOL! Aston Vila duplira prednost u Bernu, Remzi koristi puštenu prednost nakon velike greške Kamare... Defanzivac Jang Bojsa vratio je loptu ka golmanu koji kupi Votkinsa, ne i loptu, glavni arbitar pustio je prednost, a napadač gostujućeg tima pogađa praznu mrežu - 0:2!

 

 

37. minut - Nerešiva enigma za veziste Jang Bojsa u dosadašnjem delu meča je Amadu Onana! Belgijanac je pokupio sve lopte na sredini terena u Bernu, ispostavlja se kao pravo pojačanje za Aston Vilu. 

Foto: EPAImages

 

35. minut - Povukla se Aston Vila nakon vodećeg gola, koristi to Jang Bojs i posle kornera uspeva da ugrozi Martineza. Ipak, Argentinac je siguran među stativama, sada autoritativno kupi loptu posle Ugrinićevog centaršuta. 

34. minut - Beležimo i prvi pokušaj Dušana Vlahovića! Srpski reprezentativac pokupio je loptu na ivici kaznenog prostora, gađao, no, njegov šut blokira Dams... Rasplamsala se borba u Torinu nakon golova "stare dame". 

30. minut - Malo je falilo da PSV odmah smanji prednost Juventusa nakon kornera, Luk De Jong bio je najviši u skoku, uspeva kapiten "filipsovaca" da uputi udarac, ali je Di Gregorio na pravom mestu, ostaje 2:0. 

28. minut - GOOOOOOOOL! Vodi i Aston Vila u Bernu, prva prava šansa za Engleze i odmah se zatresla mreža Jang Bojsa. Juri Tielemans je strelac nakon prelepog centaršuta Džona Mekgina! 

 

 

28. minut - Trajala je neko vreme VAR provera da li je Veston Mekeni bio u ofsajdu prilikom dodavanja Vlahovića, ali stiže potvrda - Juventus vodi 2:0! 

27. minut - GOOOOOOOOOL! Juventus ima ubedljivu prednost, koriste nalet izabranici Tijaga Mote i sa 2:0 vode protiv PSV-a! Dušan Vlahović je asistent, a strelac Veston Mekeni, ipak, svemu je prethodio spektakularan  potez Nika Gonzalesa! 

 

 

26. minut - Prodisao je Juventus nakon vodećeg gola Kenana Jidliza, sada se nižu šanse pred golom PSV-a. Prvo je sa distance gađao Teun Kopmajners, a potom glavom iz izgledne pozicije preko prečke šutira Niko Gonzales. 

24. minut - Dominira Aston Vila u Bernu, ali je većina napada jalova. Sa druge strane, Jang Bojs kada god pređe polovinu Dibu Martinez je ugrožen, ponovo je u centru pažnje bio Ebrima Koli, lopta nakon njegovog udarca odlazi tik preko prečke. 

21. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Spektakularan potez Kenana Jildiza, ovo se ne brani! Turski reprezentativac gađao je iz prve i skinuo paučinu sa Bromelovog gola - 1:0 za Juventus! 

 

 

19. minut - Malo ko je očekivao da će PSV biti potpuno nadmoćan na meču protiv Juventusa. Četa Tijaga Mote primorana je da se brani u dva niska bloka, a Holanđani svim silama pokušavaju da pronađu put do Di Gregorijevog gola. 

15. minut - Pokazuje Jang Bojs da će svoje šanse u Bernu tražiti iz kontre! Ebrima Koli je dobio sjajan dubinski pas, izašao sam pred Emilijana Martineza, ali je Argentinac rutinski zaustavio njegov udarac. 

Foto: EPAimages

 

12. minut - VELIKA ŠANSA! Preti PSV u Torinu preko Gusa Tila! Ofanzivni vezista holandskog kluba dobio je sjajan centaršut u petercu, ali je nekontrolisano šutirao pored gola, ostaje 0:0! 

9. minut - Prva prava akcija Juventusa na "Alijanc stadionu", kombinovali su Kenan Jildiz i Nikolas Gonzales, pokušao je Argentinac da proigra Teuna Kopmejnersa, ali je dodavanje presekao Flamingo. 

6. minut - Bilo je očekivano da će Aston Vila diktirati tempo protiv Jang Bojsa... Četa Unai Emerija ima loptu u nogama od početka meča, no, bez previše uzbuđenja u Bernu. 

4. minut - Nešto bolji start za PSV u Torinu, većina napada "filipsovaca" ide po levom boku gde je Joan Bakajoko. 

1. minut - Utakmice su počele! 

Sve je spremno za početak utakmica u Torinu i Bernu! 

PRE MEČEVA

18:38 - Kada govorimo o meču Juventusa i PSV-a, UEFA se odlučila za kompletan španski tim. Glavni arbitar je Alehandro Ernandez, pomoćnici Hose Naranjo i Diego Sančez Roho, četvrti sudija je Hose Luis Munuera, a u VAR sobi sede Karlos del Sero Grande i Sezar Soto Grado.

Foto: EpAImages

 

18:34 - UEFA je za meč u Bernu između Jang Bojsa i Aston Vile delegirala arbitra iz Bugarske - Georgija Kabalova, pomoćnici će biti Martin Margaritov i Dijan Valkov, dok je četvrti sudija Radoslv Gidženov. U VAR sobi će biti francuski tandem Vili Delažo i Žerom Brisar. 

18:32 - Specifičnost u odnosu na prethodne sezone je i ta da prve nedelje evropskog fudbala nema Lige Evrope i Lige konferencija. Učesnici preostala dva UEFA takmičenja na teren izlaze tek za dve nedelje. 

18:26 - Novi format Lige šampiona, kao što većina zna, podrazumeva jednu grupu u koju su smešteni svi klubovi. Ekipe će imati po osam mečeva u prvoj fazi po četiri kod kuće i u gostima. Najboljih osam izboriće direktno mesto u osmini finala elitnog takmičenja dok će timovi od devetog do 24 mesta igrati u plej-ofu nokaut faze. 

18:21 - U Ligu šampiona se nakon mnogo godina vraća i engleski velikan Aston Vila. "Lavove" predvodi Unai Emeri, a na megdan Jang Bojsu izveo je ovih 11 igrača: Martinez - Bogar, Konsa, Tores, Dinj - Remzi, Onana, Tielemans, MekGin - Rodžers, Votkis. 

 

 

Vredi napomenuti da je na klupi Vile i srpski reprezentativac - Kosta Nedeljković. 

18:18 - Trener Jang Bojsa - Patrik Ramen, odlučio se za sledeći tim: Van Balmos - Atekame, Kamara, Zakru, Hađam - Koli, Niase, Lauper, Monteiro - Ugrinić - Ganvula. 

Foto: Tanjug/AP

Filip Ugrinić u dresu Jang Bojsa

18:13 - Sa druge strane - PSV, inače rival Crvene zvezde u Ligi šampiona, na megdan Juventusu izlazi u sledećem sastavu: Dromel - Ledezma, Flamingo, Boskalji, Dams - Verman, Šouten, Til - Tilman, De Jong, Bakajoko. 

 

 

18:11 - Trenerski debi u Ligi šampiona večeras će imati Tijago Mota koji je letos seo na klupu Juventusa. Strateg "stare dame" za prvi meč u elitnom takmičenju odlučio se za sledeći tim: Di Gregorio - Bremer, Gati, Kalulu - Kambijaso, Mekena, Lokateli, Kopmajners, Gonzales - Jildiz, Vlahović. 

 

 

18:07 - Nešto kasnije na teren će još dva rivala Crvene zvezde - Štutgart i Milan. "Rosoneri" u derbiju dana na svom terenu dočekuju Liverpul, dok Švabe imaju najteži zadatak pošto gostuju aktuelnom šampionu Evrope - Real Madridu. 

Foto: profimedija

 

18:06 - Navijači Crvene zvezde imaju šansu da već na startu elitnog takmičenja prate mečeve rivala pošto će na teren PSV i Jang Bojs. Doduše, pomenuti klubovi sa srpskim šampionom sastaju se tek 2025. godine, odnosno, u poslednja dva kola novog formata grupne faze. 

18:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmica prvog kola Lige šampiona. Danas na programu imamo šest mečeva, a prvi na teren izlaze fudbaleri Juventusa i PSV-a, odnosno, Jang Bojsa i Aston Vile. Nešto kasnije očekuje nas još četiri duela, sastaju se - Milan-Liverpul, Bajern-Dinamo, Real Madrid-Štutgart i Sporting-Lil. Sve detalje sa utakmica uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Ovo su pravila za putovanje u EU od 10. novembra! Aleksandar Seničić objasnio kako će aplikacija funkcionisati, kome ne treba dozvola i ko je neće plaćati
Društvo

Ovo su pravila za putovanje u EU od 10. novembra! Aleksandar Seničić objasnio kako će aplikacija funkcionisati, kome ne treba dozvola i ko je neće plaćati

Nova pravila za ulazak u zemlje Evropske unije donose značajne promene koje će uticati na sve putnike. Evropski sistem putnih informacija i autorizacija (ETIAS) predstavlja novi način prijavljivanja za ulazak, ali kako se on razlikuje od tradicionalnih viza? O ovim ključnim pitanjima i njihovim praktičnim implikacijama razgovarali smo u emisiji "Blic Dan" sa Aleksandrom Seničićem, direktorom Nacionalne asocijacije turističkih agencija.

17.09.2024

18:04

TV

Hronika

Dačić se sastao sa ministarkom Ujedinjenog Kraljevstva i državnim sekretarom Mađarske! Bilateralna policijska saradnja na visokom nivou! (FOTO)
Hronika

Dačić se sastao sa ministarkom Ujedinjenog Kraljevstva i državnim sekretarom Mađarske! Bilateralna policijska saradnja na visokom nivou! (FOTO)

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas, na marginama Berlinskog procesa, sa ministarkom za bezbednost granice i azil Ujedinjenog Kraljevstva Anđelom Igl i državnim sekretarom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Mađarske Zoltanom Bolčikom, sa kojima je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

17.09.2024

19:36

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija