• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

18.09.2024

18:05

(UŽIVO) Sparta se poigrava sa Salcburgom! U Bolonji još uvek miruju mreže! (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

(UŽIVO) Sparta se poigrava sa Salcburgom! U Bolonji još uvek miruju mreže! (VIDEO)

Podeli vest

Uživo pratite mečeve prvog kola Lige šampiona, danas na programu šest mečeva.
REZULTATI UŽIVO

BOLONJA - ŠAHTJOR  0:0

SPARTA PRAG - SALCBURG  3:0 (2:0)

Kairinen 2, Olatunđi 44, Lači 58

SELTIK - SLOVAN BRATISLAVA  21:00

KLUB BRIŽ - BORUSIJA DORTMUND  21:00

MANČESTER SITI - INTER  21:00

PARIZ SEN ŽERMEN - ĐIRONA  21:00


UŽIVO

DRUGO POLUVREME

75. minut - VELIKA ŠANSA! Veljko Birmančević je povukao kontru, izšao sam na golmana Blasviha, ali je morao da beži od defanzivaca Salcburga zbog čega je završio previše iskosa... Zaustavlja njegov udarac iskusni Austrijanac. 

70. minut - Uspavanka na stadionu "Renato Del'Ara"... 

65. minut - Nešto bolja igra Šahtjora u drugom poluvremenu, ali slaba vajda. Sada je dobar nalet Ukrajinaca uspeo da pokvari Njuerton koji je prerano ušao u prostor i tako skrivio ofsajd. 

63. minut - Uživanje je gledati Spartu... Četa Larsa Frisa presingom ubija Salcburg i dera goste na mnoštvo grešaka! 

Foto: Tanjug/AP

 

59. minut - I dok u Pragu imamo goleadu Sparte, u Bolonji mreže nakon sat vremena igre - miruju. Budući da je teren stadiona "Renato Del'Ara" potpuno natopljen vodom velike su šanse da nule ostanu na samaforu. 

58. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Tačka na "Letni", Sparta grabi ka prvoj pobedi i pokazuje da je sa razlogom u Ligi šampiona! Olatunđi je uzeo čistu loptu Pjatkovskom, a potom nesebično proigrao Lačija za 3:0!

 

 

53. minut - Fanatična borba Sparte na "Letni", Veljko Birmančević sada je učestvovao u defanzivnoj akciji, odneo loptu do pola terena i raspalio navijače svojom reakcijom! 

50. minut - Biće teško vremenski ispratiti dešavanja na obe utakmice budući da drugo poluvreme na staidonu "Renato Del'Ara" kasni punih šest minuta. Evo ih fudbaleri Bolonje i Šahtjora na terenu... 

Foto: Tanjug/AP

 

49. minut - Viktor Olatunđi se dva puta vraća na svoju polovinu i dolazi do poseda! Izuzetna borbenost fudbalera Sparte, sada je Obrenović mogao da pokaže žuti karton Dijabuu, ali je vezista iz Malija tek ušao na teren i zbog toga mu je Slovenac progledao kroz prste. 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Pragu, duel u Bolonji kasni nekoliko minuta usled velike sudijske nadoknade! 

PRVO POLUVREME

45. minut - Poluvreme! Sparta ima dva gola prednosti protiv Salcburga, a na meču Bolonje i Šahtjora mreže miruju. Najbolju šansu propustio je Giorgi Sudakov koji je u četvrtom minutu promašio penal. 

44. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Proključala je ponovo "Letna", a razlog je drugi gol Sparte! Ispromašivao se Viktor Olatunđi u dosadašnjem delu meča, ali je u finišu prvog poluvremena napokon pogodio - 2:0! 

 

 

39. minut - Nakon turbulentnog početka utakmica ritam na "Letni" i "Renato Del'Ara" stadionu značajno je opao. Pažljive su sve četiri ekipe... 

36. minut - Definitivno da su "bikovi" pronašli svoj ritam na "Letni", sada su imali najbolju priliku u dosadašnjem delu meča, sa ivice kaznenog prostora je gađao Amar Dedić, ali još jednom lopta odlazi pored gola! Sparta će morati bolje ukoliko želi da sačuva prednost... 

33. minut - Još jednom preti Salcburg u Pragu i još jednom je Jeo u prilici da poravna rezultat, nije bio precizan napadač gostiju. 

29. minut - Kratak prekid na meču Sparte i Salcburga, na povredu se žalio bek domaćih - Anđelo Presijado, reagovala je lekarska ekipa i Ekvadorac nastavlja utakmicu. 

Foto: Tanjug/AP

 

26. minut - Svaka greška na "Letni" može skupo da košta Salcburg, pokazuje Sparta koliko može da bude opasna u kontri. Ponovo je Lukas Haraslin povukao loptu sa sredine terena, došao do kaznenog prostora i gađao pored gola! 

25. minut - Sve opasniji napadi domaćina na stadionu "Renato Del'Ara", posebno motivisan je Nikola Moro koji je sada gađao sa ivice kaznenog prostora, ipak - ostaje 0:0! 

22. minut - Prodisala je Bolonja nakon uvodnog pritiska Šahtjora, sada je četa Vinćenca Italijana imala dve šanse da iz kornera ugrozi gol Ukrajinaca, oba puta dobro deluje odbrana gostiju. 

18. minut - Prvi put večeras prete i fudbaleri Salcburga, konkretno - Jeo! Brzonogi napadač austrijskog vicešampiona dobio je sjajan dubinski pas, no, akcija je odmah prekinuta budući da je bio u očiglednom ofsajdu. 

16. minut - Umalo da "Letna" još jednom proključa! Viktor Olatunđi bio je najvši u skoku nakon centaršuta Anđela Presijada, ali je njegov udarac otišao pored gola, mnogo sreće za "bikove" u uvodnih četvrt sata. 

Foto: Tanjug/AP

 

14. minut - Potpuno izgubljeno izgleda ekipa Salcburga na "Letni", izgleda da je atmosfera učinila svoje... Sparta visokim presingom tera goste na veliki broj grešaka, na sreću Pepijina Lijdersa još uvek je samo 1:0! 

10. minut - Šahtjor diktira tempo na stadionu "Renato Del'Ara", ali je malo falilo da Bolonja zada prvi udarac. Kapiten Rikardo Orsolini je povukao kontru, došao do pozicije za udarac i šutirao, ali njegov pokušaj blokira Bondar! 

7. minut - Dok smo pratili penal u Bolonji, Sparta je umalo duplirala svoju prednost! Lukas Haraslin pokupio je još jednu loptu na sredini terena, golman Salcburga - Blasvih, bio je van gol-linije što je Slovak pokušao da iskoristi, ali lopta prolazi pored stative. 

4. minut - Kakav početak utakmica... Sparta je u Pragu povela, a Šahtjor na gostovanju u Bolonji promašio penal! Štefan Poš je skrivio najstrožu kaznu, odgovornost je preuzeo Giorgi Sudakov, no, njegov udarac brani Skorupski! 

2. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Nakon 19 godina čekanja Sparta se vratila, a samo sto sekundi bilo je potrebno da povedu protiv Sportinga! Kairinen je strelac, pokupio je Finac loptu nakon što je Blasvih morao da brani udarac Haraslina. Svemu je prethodila greška na sredini terena - 1:0!

 

 

1. minut - Utakmice su počele! 

Sve je spremno za početak utakmica u Bolonji i Pragu! Navijači Sparte napravili su spektakularnu koreografiju posvećenu godinama čekanja da njihov klub zaigra u Ligi šampiona... Sjajna amosfera na stadionu "Letna". 

Foto: EPAImages

 

PRE MEČEVA 

18:40 - Bolonja je napravila pauzu dugu šest decenija, a praška Sparta bezmalo 20 godina. Češki klub je poslednji put igrao Ligu šampiona u sezoni 2005/06 kada je bio smešten u grupu sa Arsenalom, Ajaksom i Tunom. 

18:36 - Pravdu na stadionu "Renato Del'Ara" deli neiskusni Norvežanin - Rohid Sagi, uz aut-linije će dejstvovati Morten Jensen i Anders Olev Dale. Četvrti sudija je Sigurd Kringstad, dok u VAR sobi sedi francuski tandem Žerom Brisar-Vili Delažo. 

18:30 - UEFA je odlučila da meč na "Letni" sudi slovenački arbitar - Rade Obrenovič, pomoćnici su Jure Praprotnik i Grega Kordež, a četvrti sudija je David Šmajc. U VAR sobi će biti Nejc Kajtazović i Alen Borošak. 

18:26 - Sa druge strane, srpskih predstavnika ima i u timu Pepijina Lijndersa, doduše na klupi pošto je među rezervama Petar Ratkov. Salcburg meč u Pragu počinje u sledećem sastavu: Blasvih - Dedić, Platkovski, Blank, Melberg - Klark, Bajčetić, Kapaldo - Nene, Gluh, Jeo. 

 

 

18:23 - BIRMANČEVIĆ U STARTNOJ POSTAVI! Srpski reprezentativac - Veljko Birmančević, predvodi svoju prašku Spartu protiv Salcburga. Pored brzonogog ofanzivca, trener Lars Fris odlučio se za sledeći tim: Vindal - Vitik, Panak, Zeleni - Presiado, Lači, Kairinen, Vizner - Birmančevi, Olatunđi, Haraslin. 

18:20 - Strateg Bolonje - Vinćenco Italijano, odlučio se za sledeći sastav: Skorupski - Poš, Bukema, Lukumi, Likojanis - Fabijan, Frlojerl, Moro - Orsolini, Kastro, Ndoje. 

 

 

Sa drzge strane, trener Šahtjor Donjecka - Marino Pušić, izabrao je očekivanih 11. Na golu će biti Rižnik, poslednju liniju čine Enrike, Matvijenko, Bondar i Konoplja, na sredini terena su Bondarenko, Kriskiv i Sudakov, dok će najbliži golu protivnika biti Eginaldo, Sikan i Zubkov. 

18:17 - U prvom terminu današnjeg programa imamo dva meča, doduše, ne preterano atraktivna imena. Bolonja nakon šest decenija čekanja ponovo će igrati u Ligi šampiona, rival je ukrajinski Šahtjor, dok će Sparta u Pragu dočekati vicešampiona Austrlije - Salcburg. 

18:12 - Crvena zvezda je jedini predstavnik Srbije u Ligi šampiona ove sezone, a od rivala crveno-belih večeras će na teren samo Inter. "Nerazuri" gostuju u derbiju dana ekipi Mančester sitija, taj meč je repriza finala elitnog takmičenja iz sezone 2022/23. Tada su "građani" slavili minimalnim rezultatom - 1:0. 

18:08 - Prvog dana u novom formatu Lige šampiona iznenađenja nije bilo. Pobede su upisali Juventus, Aston Vila, Real Madrid, Liverpul, Bajern Minhen i Sporting. Najviše golova bilo je na "Alijanc Areni" gde je četa Vensana Kompanija sa 9:2 savladala Dinamo Zagreb. 

Foto: AP PHOTO

 

18:05 - Dobro došli na lajv prenos utakmica prvog kola Lige šampiona. Danas na programu imamo šest mečeva, a prvi na teren izlaze fudbaleri Bolonje i Šahtjora, odnosno, praške Sparte i Salcburga. Nešto kasnije očekuje nas još četiri duela, sastaju se - Seltik-Slovan Bratislava, Klub Briž-Borusija Dortmund, Mančester siti-Inter i Pariz Sen Žermen-Đirona. Sve detalje sa utakmica uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)
Live TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, koji je najproruskiji političar na Balkanu, mora da snosi posledice za svoje proruske stavove, tvrdi albanski portal "Insajderi". Oni tvrde da britanska služba MI6 planira da njega smeni. Ove navode za Informer su u "Info jutru" komentarisali penzionisani pukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan, profesor dr Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije i Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

18.09.2024

10:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija