• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

20.09.2024

22:42

Serija A: Ilićev Torino deklasirao Veronu, Empoli održao čas Kaljariju! (FOTO/VIDEO)

profimedia

Fudbal

Serija A: Ilićev Torino deklasirao Veronu, Empoli održao čas Kaljariju! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

U uvodnim duelima petog kola Serije A, Torino je trijufovao nad Veronom sa 3:2 (2:1), dok je Empoli savladao ekipu Kaljarija ubedljivim rezultatom 2:0 (1:0).

Ekipa u kojoj nastupaju srpski reprezentativci Ivan Ilić i Vanja Milinković Savić, otvorila je meč pogotkom u desetom minutu, kada je internacionalac Paragvaja Antonio Sanabrija preciznim udarcem savladao protivničkog čuvara mreže. Gosti su iskoristili prvu pravu priliku, zahvaljujući brzoj tranziciji i odličnom napadu, čime su brzo uspostavili kontrolu.

Ipak, Verona nije dugo čekala da uzvrati udarac. Samo dva minuta kasnije, u 12. minutu, Grigoris Kastanos je, na asistenciju srpskog fudbalera Darka Lazovića, izjednačio rezultat. Lazović je odlično probio po krilu i poslao savršen centaršut u kazneni prostor, a Kastanos nije imao težak zadatak da savlada golmana Torina i vrati svoj tim u igru - 1:1.

Iako je Verona preuzela inicijativu u pokušaju da iskoristi zamah nakon brzog izjednačenja, ekipa koja je na čelu italijanskog šampionata je pokazala odlučnost. Već u 34. minutu, Kolumbijac Duvan Zapata našao se na pravom mestu i nakon dobre akcije saigrača Valentina Lazara doneo novu prednost za gostujući tim.

Drugo poluvreme proteklo je u nešto mirnijem ritmu, ali sa Veronom koja je pokušavala da pronađe put do izjednačenja. Ipak, Torino koji od početka sezone ne zna za poraz, mudro je kontrolisao igru, oslanjajući se na čvrstu odbranu i povremene kontra-napade. 

Svega nekoliko minuta pre kraja meča, škotski internacionalac Če Adams ispalio je pravi projektil. Iskusni napadač iz Torina postigao je izvanredan gol udarcem uz levu stativu sa ruba šesnaesterca, i tako definitvno potvrdio trijumf svoje ekipe.

Domaći su pokušali nekoliko puta da sa igračem manje probiju defanzivni zid gostiju - i to im se isplatilo. U samom finišu susreta, tačnije petom minutu nadoknade drugog poluvremena, Kolumbijac Danijel Moskera je postigao fantastičan pogodak i tako za nijansu popravio utisak večerašnjeg poraza.

Foto: profimedia

Detalj sa meč Fk Verona - FK Torino: Ivan Ilić

Empoli je nastavio svoj impresivan početak sezone pobedom od 2:0 (1:0) protiv Kaljarija na gostujućem terenu, potvrđujući da prošlosezonska borba za opstanak sada deluje kao davna prošlost. Tim Roberta D'Averse nastavlja da prkosi očekivanjima, a zahvaljujući golovima Lorenca Kolomba i Sebastijana Espozita, učvrstili su se na visokoj trećoj poziciji u Seriji A.

Gosti su od početka utakmice pokazali zašto se trenutno nalaze među vodećim ekipama italijanskog šampionata. Prvi deo susreta protekao je u njihovoj dominaciji, a inicijativa je krunisana u 33. minutu, kada je Lorenco Kolombo preciznim udarcem doveo Empoli u vođstvo. Kaljari je pokušavao da se vrati u meč, ali bez većeg uspeha, dok je odbrana gostiju delovala čvrsto i organizovano.

 

 

Drugo poluvreme počelo je idealno za izabranike Roberta D'Averse. Već u 49. minutu Sebastijano Espozito povećao je prednost nakon sjajne akcije tima, čime je dodatno umirio ambicije domaćina. Iako su igrači Kaljarija preuzeli inicijativu u pokušaju da smanje zaostatak, odbrana Empolija odolevala je svim napadima i nije dozvolila domaćinu ni minimalnu nadu za povratak.

Empoli će u sledećem kolu ugostiti Fiorentinu, dok će Kaljari pokušati da popravi utisak u gostima protiv Parme.

 

Пласман обезедио Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Petković: Osmani ne može da podnese to što je Srbija u centru svetske politike i predstavlja se kao država koja je okrenuta budućnosti!
Politika

Petković: Osmani ne može da podnese to što je Srbija u centru svetske politike i predstavlja se kao država koja je okrenuta budućnosti!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da su "istrošene i bajate" klevete i optužbe na račun Srbije i predsednika Aleksandra Vučića na kojima uporno insistira predsednica privremernih prištinskih instituccija Vljosa Osmani pokazatelj retrogradnosti politike Prištine i njene nesposobnosti da egzistira u mirnodopskim uslovima.

27.09.2024

10:22

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"!
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"!

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30